Help! Smartmedia cards got format error


Status
Not open for further replies.
#1
Hi, I have two smartmedia cards (one olympus and generic brand). After using them on my new USB2.0 card reader, they are unable to be recognized by my digital camera (Olympus C730UZ). Camera gives only an option to format the card but selecting it results in error.

Tried to search for information on the internet and found this:

http://www.marshost.com/~rashmun/

I think I need to find the smprep.exe that is suitable for my card reader but I can't find the suitable one.

Found the problem here too on clubsnap:

http://forums.clubsnap.org/showthread.php?t=40335&highlight=smprep

Tolong! Need Help from you guys.
 

HelmetBox

New Member
Sep 9, 2003
1,324
0
0
#2
maybe your PC formatted it into a wrong file system?
 

wheek

New Member
Jan 16, 2004
172
0
0
#3
HelmetBox said:
maybe your PC formatted it into a wrong file system?
Always use camera to format not PC.
 

HelmetBox

New Member
Sep 9, 2003
1,324
0
0
#4
wheek said:
Always use camera to format not PC.
I use PC to format to change file systems for faster writing. So there are always pros and cons. :D
 

Megadark

New Member
Feb 29, 2004
233
0
0
#7
Have you solved your prob? I have a similar prob b4 I believe. Currently, my only 128mb card is dead.

Anyway, try formatting your card with another digital camera of another brand. Then format it with your olympus camera. If there's nothing physically wrong with your card, it should work.
 

#8
Megadark said:
Have you solved your prob? I have a similar prob b4 I believe. Currently, my only 128mb card is dead.

Anyway, try formatting your card with another digital camera of another brand. Then format it with your olympus camera. If there's nothing physically wrong with your card, it should work.
Read this:

http://forums.clubsnap.org/showthread.php?t=63314
 

Status
Not open for further replies.
Top Bottom