Telephoto for G2


Status
Not open for further replies.

Paladin

New Member
Jan 18, 2002
723
2
0
48
SGP
Visit site
#1
Just would like to know which Telephoto is good for G2? Users of Telephoto..pls give advise...I am looking for a ~2x telephoto for my G2...2nd hand also can!:)
 

Paladin

New Member
Jan 18, 2002
723
2
0
48
SGP
Visit site
#3
Originally posted by ckiang


Best choice: Olympus B300 if you still find it.

Regards
CK
For that matter..any with 5X?? At price around $200 to $300?
 

ckiang

Senior Member
#4
Originally posted by Paladin


For that matter..any with 5X?? At price around $200 to $300?
I don't know of any, though there are 8x monoculars like the Kenko 8x32 and CrystalVue Sharpshooter available which fit the Coolpix 9xx to give a total of 24x zoom. Not sure if it will work on the bigger lens of the G2 though.

Regards
CK
 

Falcon

Senior Member
Jan 18, 2002
2,768
0
0
37
#5
I thought the one inside g2 manual which is 1.5x is the only suitable one for canon.
would be great if can get 3x or 4x.
:)
 

Paladin

New Member
Jan 18, 2002
723
2
0
48
SGP
Visit site
#6
Originally posted by ckiang


I don't know of any, though there are 8x monoculars like the Kenko 8x32 and CrystalVue Sharpshooter available which fit the Coolpix 9xx to give a total of 24x zoom. Not sure if it will work on the bigger lens of the G2 though.

Regards
CK
I read that CrystalVue Sharpshooter cannot be used on the G2...what a waste...I wonder what are telephoto lens there is for the G2??:(
 

ckiang

Senior Member
#7
Originally posted by Paladin


I read that CrystalVue Sharpshooter cannot be used on the G2...what a waste...I wonder what are telephoto lens there is for the G2??:(
The B300 lor. A bit expensive, but it's supposedly very good. Otherwise, very hard to find a high power and good one.

Regards
CK
 

Paladin

New Member
Jan 18, 2002
723
2
0
48
SGP
Visit site
#8
Originally posted by ckiang


The B300 lor. A bit expensive, but it's supposedly very good. Otherwise, very hard to find a high power and good one.

Regards
CK
but the B300 only 1.7x right? so with G2 3x, will be 5.1x only...what is the equivalent on a 35mm lens??
 

megaweb

Moderator
Staff member
Jan 17, 2002
8,541
3
38
East
megaweb.clubsnap.org
#9
Originally posted by Paladin


but the B300 only 1.7x right? so with G2 3x, will be 5.1x only...what is the equivalent on a 35mm lens??
simple

G2 1x is 34 mm (wide)
G2 3x is 34x3 = 102mm
G2 3x + B300 = 102 x 1.7 = 173.4mm
 

Paladin

New Member
Jan 18, 2002
723
2
0
48
SGP
Visit site
#14
Originally posted by megaweb


at wide , yes it is very bad .. can see the circle very clearly

at 3x zoom , no vignetting lah
Hey megaweb, I presumed you have it right? any other to recommend?
 

Paladin

New Member
Jan 18, 2002
723
2
0
48
SGP
Visit site
#16
Originally posted by mpenza
you might be able to stack 2 together.... but it'll be an expensive combination.
Ai ya...cannot lah...i think there is betterway to spend money lah...

sigh...so no way to increase the optical zoom??:(
 

megaweb

Moderator
Staff member
Jan 17, 2002
8,541
3
38
East
megaweb.clubsnap.org
#18
Originally posted by Paladin


Hey megaweb, I presumed you have it right? any other to recommend?
Yes I have B300 but I am using Pro 90 ... see my Homepage (below link) for more detail ...
 

Paladin

New Member
Jan 18, 2002
723
2
0
48
SGP
Visit site
#19
Originally posted by megaweb


Yes I have B300 but I am using Pro 90 ... see my Homepage (below link) for more detail ...
Well with Pro90's 10X optical zoom..it would be very sufficient..but G2 3x...I think need a higher multiplier factor...
 

megaweb

Moderator
Staff member
Jan 17, 2002
8,541
3
38
East
megaweb.clubsnap.org
#20
Originally posted by Paladin


Well with Pro90's 10X optical zoom..it would be very sufficient..but G2 3x...I think need a higher multiplier factor...
that is the reason I get Pro 90 ... I want a dc with more zoom that can take far objects like animals , birds , etc ...

by adding higher multiplier factor to your dc , the quality of the pic will definitely degrade ... not worth to add TC > 2x ..

As for B300 , i find that it can produce good quality shots under good lighting
 

Status
Not open for further replies.
Top Bottom