Need Help With Lens n K10D


Status
Not open for further replies.

ShinApple

New Member
Mar 18, 2009
115
0
0
29
Clementi
#1
Hello =)

I have a len name: SMC Pentax-M F1.2 50mm (Last time my brother use on his K1000)

Now I have a K10D and when I use the lens for the K10D. The Screen show this signal: F-- (it blinking) and I wasn't able to capture a photo. Am I able to use the lens for my K10D

Anyone know how to solve this problem?

Thanks =)
 

istDeS

Senior Member
Dec 7, 2005
4,249
10
0
"River end"
#2
i think you did not go to custom menu to set permit for pictures to be taken when aperture ring is not at A. Camera does not operate unless Permitted is selected in the custom menu.

1) go Custom Setting menu
2) go Using aperture ring
3) set to to Permitted
 

hamustar

New Member
May 23, 2007
858
0
0
SengKang
www.flickr.com
#3
You should be able to use the Pentax-M on the K10D.

But first u must go to the custom menu, there's this "Using Aperture Ring" --> Set it to "Permitted".
 

fengwei

Moderator
Staff member
Aug 25, 2004
14,462
12
0
Queenstown
www.pbase.com
#8
Hello =)

I have a len name: SMC Pentax-M F1.2 50mm (Last time my brother use on his K1000)

Now I have a K10D and when I use the lens for the K10D. The Screen show this signal: F-- (it blinking) and I wasn't able to capture a photo. Am I able to use the lens for my K10D

Anyone know how to solve this problem?

Thanks =)
Is it a 1:1.2 lens or just the more common 1:2 one (which was the kit lens of K1000)? Pentax only got K/A 50/1.2, never had an M50/1.2. I'm guessing yours is the M50/2 (F2 not F1.2) :think:
 

Status
Not open for further replies.
Top Bottom