use of wide lens


Status
Not open for further replies.

donald

New Member
Jan 30, 2004
29
0
0
#1
I am currently using a canon A80 and i just purchased a wide lens 0.5 wide from vitacon but i find that i can't take a proper night shot with the lens blocking my flashlight. Now even the adaptor is blocking it too. i tried using slower shuttle speed (15"") and smaller aperture (f2.8) and set iso to 50 but if i am taking a person, how do i set? i can't expect that person to stand still for 15 secs, do i? duhz can any1 tell me how to solve this prob in a cheap way without buying add flashlight?


:dunno:
 

theITguy

Senior Member
Sep 19, 2003
3,142
0
0
In this small world
Visit site
#2
Thats the problem with the adapters. If you have a ceiling try making a card to bounce the flash up. Thats a thread here teaching how to make one, try looking for it.
 

donald

New Member
Jan 30, 2004
29
0
0
#3
thanks for ur reply :)
 

zaren

Moderator
Staff member
Oct 27, 2003
10,957
26
48
#4
Hi Donald,

Maybe you can try setting the ISO to 400 instead of 50. Then your subjects need only stand still for 1-2 secs instead of 15 secs. You may end up with a slightly noisier image though, as a trade-off.

Cheers,
Adrian.
 

donald

New Member
Jan 30, 2004
29
0
0
#5
ya i tried b4 but the pictures turns out to be very grainy and i dun quite like it. tats why i am trying to find a perfect solution to it. :sweat:
 

theITguy

Senior Member
Sep 19, 2003
3,142
0
0
In this small world
Visit site
#6
Actually, I saw your post to sell your camera. Do not make sense to sell off something just because the wcon blocks your flash. Just remove it, best solution. What if you buy a 300D and feels it is lacking in wide angle? Sell it and get a 1Ds (selling now at abt $11K)?
 

donald

New Member
Jan 30, 2004
29
0
0
#7
theITguy said:
Actually, I saw your post to sell your camera. Do not make sense to sell off something just because the wcon blocks your flash. Just remove it, best solution. What if you buy a 300D and feels it is lacking in wide angle? Sell it and get a 1Ds (selling now at abt $11K)?
the only prob is that i can't sell off my A80 with the lens now. hahaha no buyers :) btw the canon 1Ds looks great, maybe i shld have bought that in the first place, kinda regret now wor :cry:
 

donald

New Member
Jan 30, 2004
29
0
0
#9
why do u say that? :dunno:
 

Ah Pao

Senior Member
Nov 7, 2003
1,662
0
36
Singapore
www.facebook.com
#10
donald said:
why do u say that? :dunno:
Regret that you didn't buy the 1Ds and chose an A80 instead?
Erm...nevermind...it's just a quirk of mine...don't want to impress my personal views on others... :)

:sweat:
 

zaxh81

Senior Member
Jan 29, 2003
4,339
0
0
Earth
louisleow.blogspot.com
#11
hi fai,1Ds cost $11k so they think you know money to buy lah.they thought you joking.go get one and show us here. :bsmilie:
 

Ah Pao

Senior Member
Nov 7, 2003
1,662
0
36
Singapore
www.facebook.com
#12
zaxh81 said:
hi fai,1Ds cost $11k so they think you know money to buy lah.they thought you joking.go get one and show us here. :bsmilie:
Erm, just to clarify, that was not what...at least for me...I was thinking. Ability to buy the camera was not my point.

If anybody needs me to explain what I was thinking, PM me and I'll give you a piece of my mind. :)
 

donald

New Member
Jan 30, 2004
29
0
0
#13
Ah Pao, dun take it to heart, i am sure he was just joking to me. :) duhz the camera is really exp too. i am not tat prof to use it too unless my father is bill gates. ;p
 

donald

New Member
Jan 30, 2004
29
0
0
#14
:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
 

Status
Not open for further replies.
Top Bottom