TV Spoil, suggestions?


Csboi

Senior Member
Jul 18, 2011
1,049
0
36
Pulau Ubin
#1
Hi everyone, I have a spoil television, the red light is on but can't seem to on it. Tried using remote control and also pressing the buttons, both doesn't help. Any TV gurus able to know the problem with it and suggest if I can DIY repair it or anywhere I can send for repair? Thanks.
 

Sgdevilzz

Senior Member
May 16, 2010
1,631
1
38
#2
call the manufacturer
 

ricohflex

Senior Member
Feb 24, 2005
3,353
8
38
sing
#4
Not spoilt.

You accidentally pressed buttons on TV remote to set TV to a different input.

Try changing input source to TV from AV1 then AV2 then DVD....
 

Big Kahuna

Senior Member
Dec 15, 2004
2,126
1
38
Singapore, Singapore, Singapor
#6
You can try those neighbouhood repair shop.....I remember seeing a few at Ubi Ave 1....some of those classified ads freelancer also go on site repair....I experienced once...quoted too high so no go...at the end still has to pay for his visit $15 :(

Btw is your a CRT or LCD???? ....if its former....no point liao....even karong guni also dont want :(
 

#7
Last time I got a pretty nasty shock from the Flyback Transformer (FBT) when I was repairing my old CRT TV. :bsmilie:

If you think touching the capacitor in an exposed photography flash unit is bad enough, try 50,000 volts of pain. :bsmilie:

For LCD monitor, the best you can do is to replace the Printed Circuit Board (PCB) controller. Anyway 23" IPS LED monitors are so cheap nowadays, might as well get a new one.
 

Last edited:

Csboi

Senior Member
Jul 18, 2011
1,049
0
36
Pulau Ubin
#8
Haha mine is plasma type. I don't know want to repair a not. Scared being over charged. I'm not too sure about the repair rates as well.
 

Csboi

Senior Member
Jul 18, 2011
1,049
0
36
Pulau Ubin
#9
have you tried to change the batteries of the remote controller?
Yeah I changed a couple of sets already. Even tried pressing the buttons on the tv. But it just don't work :(
 

Csboi

Senior Member
Jul 18, 2011
1,049
0
36
Pulau Ubin
#10
Not spoilt.

You accidentally pressed buttons on TV remote to set TV to a different input.

Try changing input source to TV from AV1 then AV2 then DVD....

Hahah I can't even on it how to change to different mode? :(
 

catchlights

Moderator
Staff member
Sep 27, 2004
21,903
46
48
Punggol, Singapore
www.foto-u.com
#11
Haha mine is plasma type. I don't know want to repair a not. Scared being over charged. I'm not too sure about the repair rates as well.
just call your agent service center, if is not worth repairing, they will let you know.

FYI, I send my jammed DVD player to Philips, they told me not worth to repair it, offer me a discount voucher to buy a new player.
 

Csboi

Senior Member
Jul 18, 2011
1,049
0
36
Pulau Ubin
#13
there is a little white booklet come with your TV set, we call it user manual............
Haha that's not what I mean. It's like if you can't even switch on your laptop, how to change it to safe mode?
 

Yutaka Go

Senior Member
May 22, 2010
983
7
18
SG
#14
If it is still under warranty, send it to service center.

If it is not under warranty, the repair may cost more than a new TV.

Then I suggest you go to Singapore Expo during Special Sales to get a new TV. I think there is another one this weekend.
 

Csboi

Senior Member
Jul 18, 2011
1,049
0
36
Pulau Ubin
#15
If it is still under warranty, send it to service center.

If it is not under warranty, the repair may cost more than a new TV.

Then I suggest you go to Singapore Expo during Special Sales to get a new TV. I think there is another one this weekend.

No more warranty. :( wonder if selling to the rag and bone man will fetch how much hahah
 

auron

New Member
Apr 15, 2003
109
0
0
Visit site
#16
Haha mine is plasma type. I don't know want to repair a not. Scared being over charged. I'm not too sure about the repair rates as well.
call and check, maybe u want to repair the manufacture also say they do not have spare part.
 

fatigue

Senior Member
Sep 26, 2005
2,924
14
38
49
Blk138 Bedok North Ave3
forums.clubsnap.org
#18
It could also be due to a faulty TV remote. That piece of gadget is often abused (dropped, b*tt pressed while on the sofa, and so on)

If you have a universal remote, try to program to your TV brand.
Usually those home theater remotes extra button or option to control the TV
 

Csboi

Senior Member
Jul 18, 2011
1,049
0
36
Pulau Ubin
#20
It could also be due to a faulty TV remote. That piece of gadget is often abused (dropped, b*tt pressed while on the sofa, and so on)

If you have a universal remote, try to program to your TV brand.
Usually those home theater remotes extra button or option to control the TV

Tried already. Till can't switch on :( even pressing the on off button on the tv also can't on. Haha
 

Top Bottom