some questions to ask the pros. digital and darkroom.


Status
Not open for further replies.

glennyong

Senior Member
May 2, 2004
5,587
0
0
Singapore
#1
Guys and ladies.

recently tried moving into slides and the results are very promising to me so far. at least i havent lost my touch.. :embrass:

however i have some problems recently and i hope i can receive some valuable advices from the experts here.

1) i wanted to achieve a border where by it looks like a flim. (when u walk on the streets, i am sure u will see pple use exposed slides, scanned to a big size and use it as some sort of a decoration. which i think its realli cool.) i tried scanning my velvia, but no avail ? and i hope to add in some BnWs from my portfolio. so it could make my work look alittle more interesting. but hw to get the borders ?? :dunno:

so prolly some help here ??

2) issit possible to scan slides into the computer using normal scanner ? coz i am now using a sucky canon fb310. which is soo ancient. so maybe some advices ?
 

ortega

Moderator
Staff member
Nov 2, 2004
23,694
10
38
Singapore, Singapore, Singapor
#2
there are photoshop plugins that do that, search the adobe forums
i have seen more than one, so try and see which one you prefer
 

glennyong

Senior Member
May 2, 2004
5,587
0
0
Singapore
#3
ortega said:
there are photoshop plugins that do that, search the adobe forums
i have seen more than one, so try and see which one you prefer
oohhh...... erm. maybe u can tell me the webby ? or i can jus use yahoo and search for adobe forums ??? :embrass:

coz i was looking for the velvia one. which has FUJI RVP on it... hehs.. :embrass:
 

glennyong

Senior Member
May 2, 2004
5,587
0
0
Singapore
#4
i am in adobe forums and cant seem to find it ? esp on flim borders ? :dunno:
 

glennyong

Senior Member
May 2, 2004
5,587
0
0
Singapore
#6
yah. i found the action tools for the flim borders.. hahaha.. n having fun.

so erm. what about scanning in the slides ? i cant use my conventional scanner rite ?
 

ortega

Moderator
Staff member
Nov 2, 2004
23,694
10
38
Singapore, Singapore, Singapor
#9
glennyong said:
yah. i found the action tools for the flim borders.. hahaha.. n having fun.

so erm. what about scanning in the slides ? i cant use my conventional scanner rite ?
you will need a flatbed scanner or you can send it for a drum scan
scan once and use over and over.
 

glennyong

Senior Member
May 2, 2004
5,587
0
0
Singapore
#10
can use flat bed scanner ? sure ahs ? i go try now.... coz i cant seem to like scan them in lehs.. nvm i shall try again.. :)
 

glennyong

Senior Member
May 2, 2004
5,587
0
0
Singapore
#11
tried already. what i get is a black screen inside. so erm. means cannot ? btw as mentioned i am using canons FB310. i dunnno if can scan negatives. :dunno:
 

icarus

Senior Member
Jan 27, 2002
3,874
0
0
East
#12
Get a real dedicated film scanner, a normal FB scanner can never show the true quality of slides. :bsmilie:
 

glennyong

Senior Member
May 2, 2004
5,587
0
0
Singapore
#13
icarus said:
Get a real dedicated film scanner, a normal FB scanner can never show the true quality of slides. :bsmilie:
brother.. i also know lahs.. tats why.. but erm.. no $ lahs !! sigh.... but onli got one lightbox to view them... :bsmilie:
 

icarus

Senior Member
Jan 27, 2002
3,874
0
0
East
#14
glennyong said:
brother.. i also know lahs.. tats why.. but erm.. no $ lahs !! sigh.... but onli got one lightbox to view them... :bsmilie:
I tried to scan my 120 slides using my fb scanner and an inverted lightbox... doesn't work as well... so for the time being u have to ask the shop to scan lor... then source for cheap film scanners
:devil:
 

glennyong

Senior Member
May 2, 2004
5,587
0
0
Singapore
#15
icarus said:
I tried to scan my 120 slides using my fb scanner and an inverted lightbox... doesn't work as well... so for the time being u have to ask the shop to scan lor... then source for cheap film scanners
:devil:
yah. hmms... maybe i shoot another few more rolls and scan all at once? ahahas. good idea thou...

thanks... i was thinking of getting the nikon one.. but not cheap too..
 

Status
Not open for further replies.
Top Bottom