Sid Meier Civilization IV


Status
Not open for further replies.

Artosoft

Senior Member
Aug 31, 2005
3,710
0
0
Tanjong Katong
#1
Hi,

Anyone play turn based strategy game, Sid Meier's latest Civilization IV?

Anyone know availability of this game in Singapore? Price? Where to buy?

Thanks!
Arto.
 

Oct 11, 2005
174
0
0
#2
i think it should be out already...give challenger a call. that's what i always do before going down to buy a game.

i've got it already, but i'm not sure if its out in singapore, as i received it as a gift.
all i can say is that it is much better than CIV3! graphics are a major change, but somehow, i much prefer the gameplay now. it seems slightly less repetitive. also, each game seems to be faster paced. within 2 days of playing, i am already at the age where u can obtain infantryman and calvary.
one weird change is that u no longer need saltpeter. ie. it does not appear on the map, u can just build musketman once u researched the technology.
 

Oct 11, 2005
174
0
0
#3
on the topic of games, i think that a new release "THE MOVIES" should be quite fun. it is a tycoon style game, where u manage the cashflow of a movie studio. also, u can make your own movies which seems pretty interesting to me....
wonder if they are gonna have a "studio photographer" version :D
 

Artosoft

Senior Member
Aug 31, 2005
3,710
0
0
Tanjong Katong
#7
maritimus831 said:
i think it should be out already...give challenger a call. that's what i always do before going down to buy a game.

i've got it already, but i'm not sure if its out in singapore, as i received it as a gift.
all i can say is that it is much better than CIV3! graphics are a major change, but somehow, i much prefer the gameplay now. it seems slightly less repetitive. also, each game seems to be faster paced. within 2 days of playing, i am already at the age where u can obtain infantryman and calvary.
one weird change is that u no longer need saltpeter. ie. it does not appear on the map, u can just build musketman once u researched the technology.
Waaaaa....., Thanks!!!! Must go to Funan tommorow ;) .

I played and buy all the add pack for Civ3. But haven't play it in the past 6 months due to have only one notebook at this moment (must share with my wife, and I don't like to play only 1/2 hour perday :sweat: ).

But, my wife somehow allowed me to buy Civ4 (confirm already :bsmilie: ). Heee....., if I can buy all my favorite lenses like buying Civ4.... :( .

Thanks again!
Arto.
 

Artosoft

Senior Member
Aug 31, 2005
3,710
0
0
Tanjong Katong
#8
Astin said:
I played CIV I,II,III, and hope that CIV IV will have better AI build-in.
From the reviews....., it is..... Civ4's AI is better than Civ3.

BUY BUY BUY (this time CIV4, not lenses or camera :bsmilie: ).

Regards,
Arto.
 

Astin

Senior Member
Mar 2, 2002
4,736
0
36
Astin Studio
astin.clubsnap.org
#9
Artosoft said:
From the reviews....., it is..... Civ4's AI is better than Civ3.

BUY BUY BUY (this time CIV4, not lenses or camera :bsmilie: ).

Regards,
Arto.
Hope so, for CIV I/II/III, it was too easy to win, once I figured out and remembered the technology chart...
 

Clown

Moderator
Staff member
Mar 24, 2003
3,779
1
38
Singapore
#10
just saw the AgeOfEmpires 3 ad on tvmobile just now.. O_O"
 

destiny_star

Senior Member
Apr 12, 2004
549
0
16
#12
Errz said:
make sure ur system meet the Minimum System Requirements

i cant play the game cause i still using Geforce 3 TI and its real slow. :cry:
wah... u call that a min?! OMG! haha... :sweat: guess i'm so out of touch from computers.
still hanging on to my 3.5yrs old pc.. but playing AOE2 and CIV II is not a prob.. keke..
 

#13
destiny_star said:
wah... u call that a min?! OMG! haha... :sweat: guess i'm so out of touch from computers.
still hanging on to my 3.5yrs old pc.. but playing AOE2 and CIV II is not a prob.. keke..
alot games need more power to run now. my video card really cannot make it liao
and video card r so ex man....
 

destiny_star

Senior Member
Apr 12, 2004
549
0
16
#14
Errz said:
alot games need more power to run now. my video card really cannot make it liao
and video card r so ex man....
yes i so agree with you.. it's really all abt graphics cards, ram and hdd storage. goodness!
i'm still using my 64MB Leadtek graphics card but it's gd. :thumbsup:
 

Geckorian

New Member
Feb 10, 2004
88
0
0
#15
Civ is definitely a classic! Haven try 4 yet though. Worried once I start, I'll be glued to my computer :bsmilie:
 

kelccm

Senior Member
Mar 2, 2004
1,514
2
38
A village in a forest
#16
Civilisation. My all time favourite game!! I had been hooked on this game ever since I played the 1st Civ. Just read in the paper about the review on Civ IV, and have been eager to lay my hands on 1 copy of it. This game can be so addictive.
 

Shodan99

New Member
Nov 5, 2004
381
0
0
#17
Very enjoyable game.. hee. Just about managed to peel myself off the computer and go to bed...
 

paradigm

Senior Member
Aug 12, 2004
3,672
0
0
#18
kelccm said:
Civilisation. My all time favourite game!! I had been hooked on this game ever since I played the 1st Civ. Just read in the paper about the review on Civ IV, and have been eager to lay my hands on 1 copy of it. This game can be so addictive.
agree :)

me playing CIV III until wee hours ... wake up a panda ... ;p
 

Astin

Senior Member
Mar 2, 2002
4,736
0
36
Astin Studio
astin.clubsnap.org
#20
Civ IV should be a turn based strategy game, not a real time strategy game, so the demand on graphic card should not be that high, I guess most likely its for those videos after u build up a world of wonder, and they should have a feature to turn off these videos if not enough graphic card support.
 

Status
Not open for further replies.
Top Bottom