Pls help!!!Watermark in Lightroom 3


sino238

New Member
Nov 30, 2010
728
2
0
#1
Okies okies..i created a logo and i save the logo as a preset. But when I try to export my pic with watermark, I can't check  the "Add Copyright Watermark" checkbox in the export dialog. Why is tat so? Anyone can help.
 

Octarine

Moderator
Staff member
Jan 3, 2008
12,488
26
48
Pasir Ris
#2
First of all this question belongs to "Digital Darkroom", secondly, we cannot see what you are doing there, a snapshot of your export dialog would be helpful to begin with. Another idea: did you create the Preset under LR2 and maybe it does not work this way anymore? What does the very comprehensive Adobe Help say?
 

daredevil123

Moderator
Staff member
Oct 25, 2005
21,645
63
48
lil red dot
#3
Okies okies..i created a logo and i save the logo as a preset. But when I try to export my pic with watermark, I can't check  the "Add Copyright Watermark" checkbox in the export dialog. Why is tat so? Anyone can help.
Hi Sino, what file type are you exporting to? Watermark feature in Export Dialog is only possible if you are exporting to JPG, PSD or TIFF.

And which version of Lightroom are you using? Trial version might have disabled the feature.

BTW, the watermark check box is under Watermarking>Watermark(checkbox) in the dropdown box, select "Edit Watermark" to create a new one.
 

Last edited:

sino238

New Member
Nov 30, 2010
728
2
0
#4
Hi!!! Senior!!! Been trying to solve the watermarking issue but fail...am too stupid Liao...
Am using LR3 and logo is created by LR3 too.

Trail version? How to check is it my is a trail version?!?! LR in
My Mac since 2010 Nov but I never use it before..

Here is my steps!!

1. Added in develop/ edit watermarking/ watermark editor/done



2. But no watermark is on my pic



3. I cant check the box in watermarking too. Sob...



Did I miss out any step..?
 

Last edited:

NikF601

Senior Member
Jul 26, 2010
1,541
0
36
52
CCK
#5
You did not select box under watermark section to active this option and dropdown box select "My Logo".

Hope this help.
 

sino238

New Member
Nov 30, 2010
728
2
0
#6
I can't check the box under watermarking section
In image 3... Tat section is totally fade off.
Tat why I can't drop down...
 

Octarine

Moderator
Staff member
Jan 3, 2008
12,488
26
48
Pasir Ris
#7
Please show us the top part of the export dialog. As you can see, sharpening is also greyed out / function unavailable. Are you exporting to NEF again?
 

daredevil123

Moderator
Staff member
Oct 25, 2005
21,645
63
48
lil red dot
#8
Hi!!! Senior!!! Been trying to solve the watermarking issue but fail...am too stupid Liao...
Am using LR3 and logo is created by LR3 too.

Trail version? How to check is it my is a trail version?!?! LR in
My Mac since 2010 Nov but I never use it before..

Here is my steps!!


Did I miss out any step..?
In your Export Dialog box, look under "File Settings"... what is the selection under "Format"? Only when you select PSD, JPEG or TIFF, sharpening and watermarking options are available to you... If your selection is "DNG" or "Original", then the options will be greyed out.
 

Last edited:

sino238

New Member
Nov 30, 2010
728
2
0
#9
Please show us the top part of the export dialog. As you can see, sharpening is also greyed out / function unavailable. Are you exporting to NEF again?


In your Export Dialog box, look under "File Settings"... what is the selection under "Format"? Only when you select PSD, JPEG or TIFF, sharpening and watermarking options are available to you... If your selection is "DNG" or "Original", then the options will be greyed out.

Sino will check it tonite!!! I think problem is solving soon!!!! YES!!!!!!!!!

Many thanks for all the advises! Really feel appreciate!!
 

sino238

New Member
Nov 30, 2010
728
2
0
#10
Hi!!! I solved my stupid problem! Many thanks!! Hehe...
 

iguanavon

New Member
Nov 30, 2010
520
1
0
Shimonoseki
#11
sino238 said:
Hi!!! I solved my stupid problem! Many thanks!! Hehe...
How you solved it? What was the cause of your problem ah? Share share leh hehehe
 

Top Bottom