Please help...


back2711

New Member
Dec 5, 2009
18
0
0
38
#1
Over the weekend, went to MBS for a walk...after coming back, loaded the photo and realise that most of my photo has a dark spot on the upper left corner...
Could the experts here, please help me take a look, am I having fungi in my lens?
I'm using a K-x with the 18-55 kit lens.
Below are the photos...





All advice and comments are appreciated.
TIA
 

back2711

New Member
Dec 5, 2009
18
0
0
38
#3
That's dust in your sensor/on your lens...
How can I clean that? Can I DIY? PLease advise...
I cleaned my kit lense with the len cleaner already....
and when I look thru my view-finder, I can't find any speck...
 

cleonbus

Deregistered
Nov 18, 2006
7,060
0
0
Kuala Lumpur
#4
How can I clean that? Can I DIY? PLease advise...
I cleaned my kit lense with the len cleaner already....
and when I look thru my view-finder, I can't find any speck...
Try searching for topics on how to clean dust and you'll get lots of answers...
 

fengwei

Moderator
Staff member
Aug 25, 2004
14,462
12
0
Queenstown
www.pbase.com
#5
It's dust on sensor (or on the outmost layer on top of the sensor). Most time a few blows from a blower would clean the dust away nicely. But if those sticky ones need some extra help (service center or some DIY sensor cleaner) to clean.
 

back2711

New Member
Dec 5, 2009
18
0
0
38
#6
Thank you all for your valuable advices.
Got the dust clear after a few blow with the blower...

Hope to join the Pentax outing in the coming months.
Cheers...
 

Top Bottom