newbie first post


Status
Not open for further replies.

eow

Senior Member
Jun 22, 2004
10,061
6
38
#1
my first night shot


at harbourfront

fz1(v2)
 

eow

Senior Member
Jun 22, 2004
10,061
6
38
#4
Just started
welcome any comment/advice!
what would be yr preferential setting for night shot and evening?

camera setting for the first shot
aperture 2.8
shutter speed 1/20 sec
exposure -1.66

2nd pic
aperture 2.8
shutter 1/320 sec
exposure 0
i'm using
DMC FZ1.
 

eow

Senior Member
Jun 22, 2004
10,061
6
38
#5

another pic
 

detrop

New Member
Mar 28, 2004
191
0
0
34
Nowhere but ClubSNAP
detrop.santay.net
#7
eow said:
Just started
welcome any comment/advice!
what would be yr preferential setting for night shot and evening?

camera setting for the first shot
aperture 2.8
shutter speed 1/20 sec
exposure -1.66

2nd pic
aperture 2.8
shutter 1/320 sec
exposure 0
i'm using
DMC FZ1.

hmm.. u might wanna try d same spot but diff time of day... if u wanna capture night shot.. try camping there frm abt 6pm when d sun is setting.. n try to take some photos when d sun is on d horizon, iow, setting.. if u wanna take some dark night shots.. set d aperture to a larger number say, f/16 and use slower shutter speed... obviously u need tripod... g'luck.. ;)
 

hhho

Senior Member
Nov 2, 2003
2,145
0
0
West
Visit site
#9
Hi! Detrop,
i'm also using FZ1.
It is P&S camera without A or S or M setting
comes with auto and macro mode.
I like the macro mode very much (min focus 1.2 inches).
and low ISO setting (50)
 

eow

Senior Member
Jun 22, 2004
10,061
6
38
#10
detrop said:
i was lookin up on ur camera on dpreview.com.. issit true that ur digicam cant adjust aperture setting?
yes but
there a firmware upgrade which allow u to upgrade it to fz2 function
which allow u to adjust the aperture and shutter setting :)
 

hhho

Senior Member
Nov 2, 2003
2,145
0
0
West
Visit site
#11
Hi! eow
FZ1 can't upgrade to FZ2 by firmware
You need to buy FZ2 or FZ3 in order to have such settings
FZ2 was not selling in Singapore when it was released in Aug/Sep 03
and FZ3 is just started selling here.
For your kind of shooting, you need to upgrade to latest model DC
 

eow

Senior Member
Jun 22, 2004
10,061
6
38
#12
hhho said:
Hi! eow
FZ1 can't upgrade to FZ2 by firmware
You need to buy FZ2 or FZ3 in order to have such settings
FZ2 was not selling in Singapore when it was released in Aug/Sep 03
and FZ3 is just started selling here.
For your kind of shooting, you need to upgrade to latest model DC
it ok for me as i just started this hobby
got to compromise

actually they do have the firmware to upgrade it
there is a thread on this firmware somewhere here...
found this on the web
Thread: Panasonic DMC-FZ1 Firmware Update
 

hhho

Senior Member
Nov 2, 2003
2,145
0
0
West
Visit site
#13
eow said:
it ok for me as i got it cheap at courts warehouse sale at pandan cres last sat for $299 :)
got to compromise

actually they do have the firmware to upgrade it
there is a thread on this firmware somewhere here...
found this on the web
Thread: Panasonic DMC-FZ1 Firmware Update
Did you try to upgrade to FZ2 by firmware upgrading?
Let me know if you can do it.
I'm still using FZ1 to do shooting
 

eow

Senior Member
Jun 22, 2004
10,061
6
38
#14
hhho said:
Did you try to upgrade to FZ2 by firmware upgrading?
Let me know if you can do it.
I'm still using FZ1 to do shooting
yes i had upgraded it
follow the instruction and u be fine
 

Status
Not open for further replies.
Top Bottom