E-500 Query


Status
Not open for further replies.

ernie_ng81

New Member
May 26, 2004
343
0
0
Singapore
#1
Hello, recently been trying to play more with the manual mode to shoot things but why does it take so long to fire one shot? When I press the shutter button, it seems to take the camera awhile before taking the shot. Is this only my problem or other people facing the same? Seems so laggy, so if I spot some spontaneous action thing, I would not be able to capture what I want because of the slow firing. :dunno:

It is pissing me off a little at times. Advise please... thanks!
 

ernie_ng81

New Member
May 26, 2004
343
0
0
Singapore
#2
Auto mode is so much faster. Instantly taking a photo when you depress the shutter release. But it is good but something I do not want to use. Does not make me progress
 

Aug 7, 2005
451
0
0
GagalandCloud9
#6
Atfirst, i dint know wat ur asking abt. Hehe
So that dats why... with mirror lockup
scroll your menu, or manual for S & C release priority.
S = single AF, C = continous AF
Switch to on if u want the shutter to fire w/o getting a focus.
 

ernie_ng81

New Member
May 26, 2004
343
0
0
Singapore
#7
oh icic... hmm.. i shall try that when I get back home then!

Thanks Chainsmoker!
 

ernie_ng81

New Member
May 26, 2004
343
0
0
Singapore
#9
Haha... I just found out it was because my anti-shock was on for period of 1 sec. After turning it off, the camera shot as it meant to be.

Another question would be if i held the shutter release button down, why does it not rapid fire? do i have to depress it everytime I take a shot?

chainsmoker said:
Ur welcome, ernie. Was surprised it was useful info.
 

uginz

New Member
Feb 4, 2004
356
0
0
#10
ernie_ng81 said:
Haha... I just found out it was because my anti-shock was on for period of 1 sec. After turning it off, the camera shot as it meant to be.

Another question would be if i held the shutter release button down, why does it not rapid fire? do i have to depress it everytime I take a shot?
you need it to set it to burst mode first ( can be found in the timer menu. the overlapping squares). and burst mode does not work when NR is on.
 

ernie_ng81

New Member
May 26, 2004
343
0
0
Singapore
#11
Thanks uginz! Really helps! haha... I guess I do understand my camera a lot more now!;)

uginz said:
you need it to set it to burst mode first ( can be found in the timer menu. the overlapping squares). and burst mode does not work when NR is on.
 

Status
Not open for further replies.
Top Bottom