Can't change Foder's name?


Status
Not open for further replies.
#1
Hi,

How come I can't change a folder containing tiffs and the computer tells to quit the application uisng the file before I can change it.

I have already quit Photoshop leh. Still can't change the name. I have to restart the PC to be able to do this. There should be an easier way to do it?

Thanks.
 

Del_CtrlnoAlt

Senior Member
Feb 15, 2003
16,268
0
0
Outside the Dry Box.
Visit site
#2
Sion said:
Hi,

How come I can't change a folder containing tiffs and the computer tells to quit the application uisng the file before I can change it.

I have already quit Photoshop leh. Still can't change the name. I have to restart the PC to be able to do this. There should be an easier way to do it?

Thanks.
cos other programs are using it...

for eg... u kena hacked, or u use P2P software and u link that folder in.
 

yanyewkay

Senior Member
Sep 22, 2004
3,924
0
0
Cons digger.
#3
i kenna before.. and i dun use P2P..

I can create new folder (as a temp) rename, move files in/out and delete... but windows will tell me it's in use and cannot delete.

Happens to folders and files. Same as above, have to reset to delete.

I posted before but no one reply
 

Del_CtrlnoAlt

Senior Member
Feb 15, 2003
16,268
0
0
Outside the Dry Box.
Visit site
#4
yanyewkay said:
i kenna before.. and i dun use P2P..

I can create new folder (as a temp) rename, move files in/out and delete... but windows will tell me it's in use and cannot delete.

Happens to folders and files. Same as above, have to reset to delete.

I posted before but no one reply
that depends leh, if a software which you used to open a file inside is not properly shut down. for eg, u use a picture viewer, then the picture viewer when you off, it doesn't actually close all the files, you will have this problem.
 

fotoudavid

Senior Member
Mar 11, 2005
2,157
3
38
#5
maybe you use photoshop to open other pics in another folder, then you can change liao.
 

yanyewkay

Senior Member
Sep 22, 2004
3,924
0
0
Cons digger.
#6
Del_CtrlnoAlt said:
that depends leh, if a software which you used to open a file inside is not properly shut down. for eg, u use a picture viewer, then the picture viewer when you off, it doesn't actually close all the files, you will have this problem.
i can have no prog running and windoze still report as being 'in use' stupid dozer..
 

Del_CtrlnoAlt

Senior Member
Feb 15, 2003
16,268
0
0
Outside the Dry Box.
Visit site
#7
yanyewkay said:
i can have no prog running and windoze still report as being 'in use' stupid dozer..
it may show no programs running when u click Ctrl-Alt-Del, but the program is resident in the memory. and only when you reset, the memory get purged so the file gets freed.
 

zaxh81

Senior Member
Jan 29, 2003
4,339
0
0
Earth
louisleow.blogspot.com
#8
i have a file that i can't delete,even reboot com or safe mode also cannot delete.
It say the file is in use by other program,i really cannot find which program is using.
 

Ola

Senior Member
Oct 6, 2005
820
0
0
Hougang
#9
Boot to command prompt safe mode.
Then delete the directory.
 

espn

Deregistered
Dec 20, 2002
21,905
0
0
Planet Nikon
#10
Ensure you don't have a command prompt open that's pointing to that directory.

Alternatively, end-task explorer.exe in task manager, try again. If not, I'd normally go command prompt and issue the commands.
 

Status
Not open for further replies.
Top Bottom