Anything wrong with my DigiCabi AD-050?


yapple

New Member
Aug 23, 2009
27
0
0
#1
Hi all,

Just received my DigiCabi AD-050 50l dry cabinet yesterday.

When i plugged in at first (power on), everything seems to be fine, the LED light and the green light is on, and the RH% can be adjusted.

However, after a few hours, despite the power still being on, there is no more LED light and green light, and the RH% doesn't seem to be able to be adjusted, as it shot straight up to ~70%.

Tried searching online in the forums but i can't find any thing on this topic.

Sorry, but can anyone help me on this? Is it spoilt? Or does anyone know what has happened?

Thank you.
 

Silas

Senior Member
Apr 12, 2010
690
2
18
#2
call them and ask for exchange lor
 

foxtwo

Senior Member
Mar 11, 2004
2,522
0
0
singapore
#3
doesn't it come with an instruction leaflet? follow the instructions first.
 

Tucksoon

New Member
Dec 15, 2003
674
0
0
#4
It looks like a faulty set. Call them tomorrow?
 

yapple

New Member
Aug 23, 2009
27
0
0
#5
doesn't it come with an instruction leaflet? follow the instructions first.
It has, and i followed every single instruction there to start up (who doesn't)......and suddenly, the lights went off......

Thanks all, called them already (carrefour), should have some reply soon.
 

r0n1n

Senior Member
Mar 9, 2009
811
2
18
Wild Wild West
#6
with regards to RH, it will take some days before it stabilizes and that's normal. Mine (AD-060) stabilized after 3 days.
 

Last edited:

yapple

New Member
Aug 23, 2009
27
0
0
#7
with regards to RH, it will take some days before it stabilizes and that's normal. Mine (AD-060) stabilized after 3 days.
But does your red LED light/ green light still shine? There's no trace of any light for mine now, as compared to when i first opened it, i could adjust the RH to around 55% and the "lights" were still on.

Confused.
 

jasonyjw

New Member
Aug 25, 2010
398
0
0
#8
had a similar problem to my digi cabi too. no lights means it is faulty alr. Will be good if carrefour willing to do a 1-1 exchange. If not, you have to bring down to its warehouse at tagore lane in yio chu kang. I brought mine there. As long as its under warranty, it will be foc. :)
 

Octarine

Moderator
Staff member
Jan 3, 2008
12,518
32
48
Pasir Ris
#9
had a similar problem to my digi cabi too. no lights means it is faulty alr. Will be good if carrefour willing to do a 1-1 exchange. If not, you have to bring down to its warehouse at tagore lane in yio chu kang. I brought mine there. As long as its under warranty, it will be foc. :)
No need to bring the entire set. Enough to unmount the dehumidifier unit (4 screws). Warranty still intact but exchange is easier.
 

r0n1n

Senior Member
Mar 9, 2009
811
2
18
Wild Wild West
#10
But does your red LED light/ green light still shine? There's no trace of any light for mine now, as compared to when i first opened it, i could adjust the RH to around 55% and the "lights" were still on.

Confused.
yup, both red and green are still lit. just send the electronic dry unit as what octarine suggested. mine got 6 screws, check yours.
 

Last edited:

r0n1n

Senior Member
Mar 9, 2009
811
2
18
Wild Wild West
#12
I didn't know digicab AD-series can adjust RH. always tot we can only estimate and tune the dial.
yeah it can be adjusted using the small dial, quite difficult to get the desired RH at first since its manual tuning.
 

GRbenji

New Member
May 24, 2010
1,057
1
0
#13
with regards to RH, it will take some days before it stabilizes and that's normal. Mine (AD-060) stabilized after 3 days.
Does it also needs 3 days to stabilize everytime you open it to remove or replace equipment?

Mine DHC-120 return to the set RH (45%) in less than an hour everytime it's opened even if RH went up to 70+ after opening it.
 

Barrios

Senior Member
May 19, 2002
715
0
16
57
Visit site
#14
But does your red LED light/ green light still shine? There's no trace of any light for mine now, as compared to when i first opened it, i could adjust the RH to around 55% and the "lights" were still on.

Confused.
Bro, check your cable first and see if the connection is loose or the fuse in your plug is blown.
 

yapple

New Member
Aug 23, 2009
27
0
0
#15
It's confirmed not loose I've tried to re plug in many times, not sure about the fuse though.

But anyway, Carrefour is sending someone down to my place to have a one-to-one exchange for a new one (mine's new also but.....) after i called them on sunday night, saves me the trouble of going from one end of Singapore to the other.....

thanks all for the reply:)
 

r0n1n

Senior Member
Mar 9, 2009
811
2
18
Wild Wild West
#16
Does it also needs 3 days to stabilize everytime you open it to remove or replace equipment?

Mine DHC-120 return to the set RH (45%) in less than an hour everytime it's opened even if RH went up to 70+ after opening it.
no, i was referring to drycab's first use (newly turned on). sorry if that confused you ;)
 

Last edited:
Top Bottom