Results 1 to 3 of 3

Thread: 602z help

  1. #1

    Default 602z help

    I got a bit of a problem here.. hope someone helps out..

    i use a Fujifilm 602z, always set it at ISO 160(the lowest)...and my picture size can be adjusted to 3Mb (fine or normal) or 6Mb (fine or normal), and my "Sharpness" is set to "hard" and my White Balance is set to Auto, and my Photometry is set to "average"

    i can't seem to get "clean pictures". it's not a dust problem, but rather, a pixel problem... i seem to get noise often..

    and my autofocus seems a bit wonky...i can't seem to get SHARP pictures.

    it's like i can't get DEPTH out of my pictures...like landscapes of buildings etc etc.. they just look FLAT.

    anyone who has a 602..any help? what would be the best settings?


    sam
    Today is the tomorrow you worried about yesterday.
    www.theyummyphotographer.blogspot.com

  2. #2
    Member
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Punggol 21
    Posts
    389

    Default

    Best is to set to Soft, 6mp, fine. Avoid zooming to the most extreme wide/tele.

  3. #3
    Member
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Singapore, Redhill
    Posts
    1,044

    Default

    I have been shooting with 3MP, Normal sharpness, Fine. In Photoshop, UnSharp Mask of 150, 0.5, 1.

    ISO 160 is great, ISO400 is quite usable, but noise reduction software will help.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •