Results 1 to 16 of 16

Thread: Anything wrong with my DigiCabi AD-050?

  1. #1

    Default Anything wrong with my DigiCabi AD-050?

    Hi all,

    Just received my DigiCabi AD-050 50l dry cabinet yesterday.

    When i plugged in at first (power on), everything seems to be fine, the LED light and the green light is on, and the RH% can be adjusted.

    However, after a few hours, despite the power still being on, there is no more LED light and green light, and the RH% doesn't seem to be able to be adjusted, as it shot straight up to ~70%.

    Tried searching online in the forums but i can't find any thing on this topic.

    Sorry, but can anyone help me on this? Is it spoilt? Or does anyone know what has happened?

    Thank you.

  2. #2

    Default Re: Anything wrong with my DigiCabi AD-050?

    call them and ask for exchange lor

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    singapore
    Posts
    2,522

    Default Re: Anything wrong with my DigiCabi AD-050?

    doesn't it come with an instruction leaflet? follow the instructions first.

  4. #4

    Default Re: Anything wrong with my DigiCabi AD-050?

    It looks like a faulty set. Call them tomorrow?
    Canon EOS 600D | BBB virus carrier

  5. #5

    Default Re: Anything wrong with my DigiCabi AD-050?

    Quote Originally Posted by foxtwo View Post
    doesn't it come with an instruction leaflet? follow the instructions first.
    It has, and i followed every single instruction there to start up (who doesn't)......and suddenly, the lights went off......

    Thanks all, called them already (carrefour), should have some reply soon.

  6. #6
    Member r0n1n's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Wild Wild West
    Posts
    799

    Default Re: Anything wrong with my DigiCabi AD-050?

    with regards to RH, it will take some days before it stabilizes and that's normal. Mine (AD-060) stabilized after 3 days.
    Last edited by r0n1n; 10th July 2011 at 09:47 PM.
    I shoot with my A7II . I shoot with my Kalashnikov AEG. I just love shooting ;)

  7. #7

    Default Re: Anything wrong with my DigiCabi AD-050?

    Quote Originally Posted by r0n1n View Post
    with regards to RH, it will take some days before it stabilizes and that's normal. Mine (AD-060) stabilized after 3 days.
    But does your red LED light/ green light still shine? There's no trace of any light for mine now, as compared to when i first opened it, i could adjust the RH to around 55% and the "lights" were still on.

    Confused.

  8. #8

    Default

    had a similar problem to my digi cabi too. no lights means it is faulty alr. Will be good if carrefour willing to do a 1-1 exchange. If not, you have to bring down to its warehouse at tagore lane in yio chu kang. I brought mine there. As long as its under warranty, it will be foc. (:
    5DIII + 6D / 16-35 f2.8L II / 24-70 f2.8L II / 70-200 f2.8L II / Σ35A / Σ85

  9. #9
    Moderator Octarine's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Pasir Ris
    Posts
    12,388

    Default Re: Anything wrong with my DigiCabi AD-050?

    Quote Originally Posted by jasonyjw View Post
    had a similar problem to my digi cabi too. no lights means it is faulty alr. Will be good if carrefour willing to do a 1-1 exchange. If not, you have to bring down to its warehouse at tagore lane in yio chu kang. I brought mine there. As long as its under warranty, it will be foc. (:
    No need to bring the entire set. Enough to unmount the dehumidifier unit (4 screws). Warranty still intact but exchange is easier.
    EOS

  10. #10
    Member r0n1n's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Wild Wild West
    Posts
    799

    Default Re: Anything wrong with my DigiCabi AD-050?

    Quote Originally Posted by yapple View Post
    But does your red LED light/ green light still shine? There's no trace of any light for mine now, as compared to when i first opened it, i could adjust the RH to around 55% and the "lights" were still on.

    Confused.
    yup, both red and green are still lit. just send the electronic dry unit as what octarine suggested. mine got 6 screws, check yours.
    Last edited by r0n1n; 11th July 2011 at 06:19 PM.
    I shoot with my A7II . I shoot with my Kalashnikov AEG. I just love shooting ;)

  11. #11
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    West Legion
    Posts
    7,751

    Default Re: Anything wrong with my DigiCabi AD-050?

    I didn't know digicab AD-series can adjust RH. always tot we can only estimate and tune the dial.

  12. #12
    Member r0n1n's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Wild Wild West
    Posts
    799

    Default Re: Anything wrong with my DigiCabi AD-050?

    Quote Originally Posted by ExplorerZ View Post
    I didn't know digicab AD-series can adjust RH. always tot we can only estimate and tune the dial.
    yeah it can be adjusted using the small dial, quite difficult to get the desired RH at first since its manual tuning.
    I shoot with my A7II . I shoot with my Kalashnikov AEG. I just love shooting ;)

  13. #13

    Default Re: Anything wrong with my DigiCabi AD-050?

    Quote Originally Posted by r0n1n View Post
    with regards to RH, it will take some days before it stabilizes and that's normal. Mine (AD-060) stabilized after 3 days.
    Does it also needs 3 days to stabilize everytime you open it to remove or replace equipment?

    Mine DHC-120 return to the set RH (45%) in less than an hour everytime it's opened even if RH went up to 70+ after opening it.

  14. #14

    Default Re: Anything wrong with my DigiCabi AD-050?

    Quote Originally Posted by yapple View Post
    But does your red LED light/ green light still shine? There's no trace of any light for mine now, as compared to when i first opened it, i could adjust the RH to around 55% and the "lights" were still on.

    Confused.
    Bro, check your cable first and see if the connection is loose or the fuse in your plug is blown.

  15. #15

    Default Re: Anything wrong with my DigiCabi AD-050?

    It's confirmed not loose I've tried to re plug in many times, not sure about the fuse though.

    But anyway, Carrefour is sending someone down to my place to have a one-to-one exchange for a new one (mine's new also but.....) after i called them on sunday night, saves me the trouble of going from one end of Singapore to the other.....

    thanks all for the reply

  16. #16
    Member r0n1n's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Wild Wild West
    Posts
    799

    Default Re: Anything wrong with my DigiCabi AD-050?

    Quote Originally Posted by GRbenji View Post
    Does it also needs 3 days to stabilize everytime you open it to remove or replace equipment?

    Mine DHC-120 return to the set RH (45%) in less than an hour everytime it's opened even if RH went up to 70+ after opening it.
    no, i was referring to drycab's first use (newly turned on). sorry if that confused you
    Last edited by r0n1n; 13th July 2011 at 10:03 AM.
    I shoot with my A7II . I shoot with my Kalashnikov AEG. I just love shooting ;)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •