Results 1 to 7 of 7

Thread: 40D iso problem

  1. #1

    Default 40D iso problem

    Hi fellow clubsnappers!
    Need help on my 40D, i can't get to high ISO like 3200(H). The max i can go is 1600 and lowest is 200. Any help on how to get it back right on track? Thanks!
    Shooting today anyone?

  2. #2

    Default Re: 40D iso problem

    i believe is in the custom menu, ISO expansion
    Playing with M43.

  3. #3

    Default Re: 40D iso problem

    I alr switch the expansion to number 2. Where it is meant to be, but still, nothing.
    Shooting today anyone?

  4. #4

    Default Re: 40D iso problem

    have u set your highlight tones priority to Off?

    and i believe in the LCD will not show 3200... rather, it will just show as H... can't rmb paiseh... last touch 40D a yr ago lol
    Last edited by Akatsuki; 10th January 2011 at 10:05 PM.
    Playing with M43.

  5. #5

    Default Re: 40D iso problem

    regardless of setting, canon's base iso should be 100 n not 200.

    if worst comes to worst, return to default settings.

  6. #6
    Senior Member edutilos-'s Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    The Universe
    Posts
    5,991

    Default Re: 40D iso problem

    Read your manual pls.

  7. #7

    Default Re: 40D iso problem

    Quote Originally Posted by Akatsuki View Post
    have u set your highlight tones priority to Off?

    and i believe in the LCD will not show 3200... rather, it will just show as H... can't rmb paiseh... last touch 40D a yr ago lol
    Yes, you are right except it will display 'H' instead of 3200
    Settings are as follows:
    Set ISO expansion to 'On' in Exposure C.FnI-3
    Set Highlight tone priority to 'Disable' in Image C.FnII-3
    Now you will be able to set ISO to 'H' equivalent to 3200.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •