Results 1 to 6 of 6

Thread: Problem: GIF-like noise/grain/gradient HELP!!!

  1. #1

    Question Problem: GIF-like noise/grain/gradient HELP!!! (SOLVED)

    Hey all.

    I'm recently experience this problem with all my pictures. Previously, noises are very small and easy to erase off in Lightroom.

    But recently, I've noticed that my photos produce GIF-like noises. I would say it only happens on gradients in the picture. for example, from black to gray gradient, there would be noises in the middle instead.

    this happens right after I changed the color space to adobeRGB in my Sony a230, but I've tried using sRGB but the problem is still there.

    anyone knows the problem?

    The gradient grains appear different in Photoshop, Lightroom and when saved as JPEG. here are the comparison:

    Lightroom:



    Photoshop:



    JPEG:



    I hope someone could really help the noob here!
    Last edited by ahmad0420; 26th June 2010 at 08:48 PM.
    Sony a7R | Vario-Tessar T* FE 24-70mm f/4
    http://www.shadefotoworks.com - Automotive Photography

  2. #2

    Default Re: Problem: GIF-like noise/grain/gradient HELP!!!

    I don't know if it's just me but on my screen the parts you circled are black with no gradients. Maybe calibration?

  3. #3

    Default Re: Problem: GIF-like noise/grain/gradient HELP!!!

    It's looks ok on my iMac too. Maybe my eyesights are failing... ;P

  4. #4

    Default Re: Problem: GIF-like noise/grain/gradient HELP!!!

    Thanks for the quick reply guys!

    You mean you don't see any gradients in the circle portion, except for solid black?

    If that's the case what's the problem? My laptop, camera, or color space setting? And how do I resolve it?
    Sony a7R | Vario-Tessar T* FE 24-70mm f/4
    http://www.shadefotoworks.com - Automotive Photography

  5. #5

    Default Re: Problem: GIF-like noise/grain/gradient HELP!!!

    Oh my gosh. I've solved the problem.

    I remembered playing around with my screen gamma settings. And since one of you said about calibration, I checked and my gamma was at 1.9 instead of the default 1.

    Sorry guys for the false alarm! =.=v
    Sony a7R | Vario-Tessar T* FE 24-70mm f/4
    http://www.shadefotoworks.com - Automotive Photography

  6. #6
    Senior Member madmartian's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Outer Space
    Posts
    20,227

    Default Re: Problem: GIF-like noise/grain/gradient HELP!!!

    Quote Originally Posted by ahmad0420 View Post
    Oh my gosh. I've solved the problem.

    I remembered playing around with my screen gamma settings. And since one of you said about calibration, I checked and my gamma was at 1.9 instead of the default 1.

    Sorry guys for the false alarm! =.=v
    Take the shot!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •