View Poll Results: Which resulotion do you use?

Voters
86. You may not vote on this poll
  • Higher

    55 63.95%
  • 2560x1920

    11 12.79%
  • 2048x1536

    7 8.14%
  • 1280x960

    13 15.12%
  • 640x480

    0 0%
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 29

Thread: What Resolution Do you use??

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    somewhere near...
    Posts
    2,114

    Default What Resolution Do you use??

    So which?

    I use 1280x960 most of the time..infact all the time! though my cam is up to 5mp...but it's way too space consuming.
    Last edited by siron; 12th May 2002 at 09:50 PM.

  2. #2

    Default

    no 1600x1200? used it most of the time even on my old cam.

  3. #3

    Default

    i use 1600X1200...

    but i think the storage a bit high...
    still can't figure out a way to manage my files, some original shots, some resized to be put on the web...


  4. #4
    Member
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Jurong West
    Posts
    397

    Default

    Cannot vote, my camera support 1600 x 1200 and 1024 x 768 that are not the vote options. I used 1600 x 1200.

  5. #5
    Member
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Bukit Batok West Avenue 2
    Posts
    1,734

    Default

    I use every once of pixels I have... only 3.3mp tho.....

    I don't lose a lot of details (not that I can see) at standard compression mode... At standard mode I can shoot 130-180 images on my 128 meg CF.

  6. #6

    Default

    full 4MP 2722 x 1704 at about 1mb file size (HQ on olympus)

    you never know when its a good picture for printing a 8"x10"

    but if on a trip then may switch between 1600x1200 at about 0.5mb file size each.

    have only a 64mb SM & 16MB SM

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    somewhere near...
    Posts
    2,114

    Default

    Originally posted by looteer
    full 4MP 2722 x 1704 at about 1mb file size (HQ on olympus)

    you never know when its a good picture for printing a 8"x10"

    but if on a trip then may switch between 1600x1200 at about 0.5mb file size each.

    have only a 64mb SM & 16MB SM
    2722x1704 is more then 4mp. alot more... cool.
    mine 707 effective 5mp is at 2560x1920 ...

  8. #8

    Default

    ooooppppss!

    should have been 2272x1704..... mine is a 4MP camera.......

  9. #9

    Default

    2560 for me, everytime!

    I like it when I can resize down and gain quality.

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    somewhere near...
    Posts
    2,114

    Default

    Yeah good to use larger pixels...only size is the prob, hmmmmmm

  11. #11

    Default

    apologies for being off topic, but i'm very tempted to say the following:

    what resolution?? i'm using film

  12. #12

    Default

    actually to be more technically correct, we should be talking about image size, e.g. the image size is

    2560pixels x1920pixels.... or 2272pixels x 1704pixels

    resolutions refers to e.g. your screen is 72ppi or this image is printed at 300ppi...... and has 300dpi on paper.

  13. #13

    Default

    no 1024 * 768 ??? i think that's the most common one.

  14. #14
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Pasir Ris, Singapore
    Posts
    14,002

    Default Re: What Resolution Do you use??

    My Sony DSC-P8's only 3.2MP at 2048 x 1536 pixels, but i always set to 2048 x 1360 (3:2 aspect ratio) at 2.8MP.
    Canon EOS 5D, 24-70 f/4 L IS, 50 f/1.2 L, 70-300 f/4-5.6 L IS, 600EX-RT. Sigma 12-24 f/4.5-5.6 EX.

  15. #15
    Member Parka's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Singapore, Singapore
    Posts
    1,067

    Default Re: What Resolution Do you use??

    If the memory card can take it, I don't see any reasons to shoot lower that what the camera can offer in megapixels.

  16. #16

    Default Re: What Resolution Do you use??

    Com too slow and hard drive no space so only can take 2560x1920. If not, they would take a long time to load and process.

  17. #17

    Default Re: What Resolution Do you use??

    shoot higher resolution, so that when there's a need to crop, the high resolution pic can allow
    Great photography is about depth of feeling, not depth of field.
    Portfolio | Gallery

  18. #18

    Default Re: What Resolution Do you use??

    only raw when necessary.. if not high reso.. but i'll oso switch it lowest if maybe some record shots..

  19. #19

    Default Re: What Resolution Do you use??

    Quote Originally Posted by siron
    So which?

    I use 1280x960 most of the time..infact all the time! though my cam is up to 5mp...but it's way too space consuming.
    hen why did you spend all the money buying a 5MP camera??? You are shooting at 1MP

    that is ok, but it's an overkill for your camera.

    btw, hope youare so good with your framing that you never need to crop.
    deadpoet
    my portfolio

  20. #20
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Pasir Ris, Singapore
    Posts
    14,002

    Default Re: What Resolution Do you use??

    Best is use the 3:2 aspect ratio.
    Canon EOS 5D, 24-70 f/4 L IS, 50 f/1.2 L, 70-300 f/4-5.6 L IS, 600EX-RT. Sigma 12-24 f/4.5-5.6 EX.

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •