Results 1 to 8 of 8

Thread: Help! Smartmedia cards got format error

  1. #1
    Member
    Join Date
    May 2003
    Location
    Earth, Solar System, Milky Way
    Posts
    154

    Default Help! Smartmedia cards got format error

    Hi, I have two smartmedia cards (one olympus and generic brand). After using them on my new USB2.0 card reader, they are unable to be recognized by my digital camera (Olympus C730UZ). Camera gives only an option to format the card but selecting it results in error.

    Tried to search for information on the internet and found this:

    http://www.marshost.com/~rashmun/

    I think I need to find the smprep.exe that is suitable for my card reader but I can't find the suitable one.

    Found the problem here too on clubsnap:

    http://forums.clubsnap.org/showthrea...ghlight=smprep

    Tolong! Need Help from you guys.

  2. #2

    Default

    maybe your PC formatted it into a wrong file system?

  3. #3

    Default

    Quote Originally Posted by HelmetBox
    maybe your PC formatted it into a wrong file system?
    Always use camera to format not PC.

  4. #4

    Default

    Quote Originally Posted by wheek
    Always use camera to format not PC.
    I use PC to format to change file systems for faster writing. So there are always pros and cons.

  5. #5
    Member
    Join Date
    May 2003
    Location
    Earth, Solar System, Milky Way
    Posts
    154

    Default

    Quote Originally Posted by wheek
    Always use camera to format not PC.
    I never format....i only copy file(images) to the smartmedia.......Now left with two unusable cards

  6. #6
    Member
    Join Date
    May 2003
    Location
    Earth, Solar System, Milky Way
    Posts
    154

    Default

    Upszz.......

  7. #7

    Default

    Have you solved your prob? I have a similar prob b4 I believe. Currently, my only 128mb card is dead.

    Anyway, try formatting your card with another digital camera of another brand. Then format it with your olympus camera. If there's nothing physically wrong with your card, it should work.

  8. #8
    Member
    Join Date
    May 2003
    Location
    Earth, Solar System, Milky Way
    Posts
    154

    Default

    Quote Originally Posted by Megadark
    Have you solved your prob? I have a similar prob b4 I believe. Currently, my only 128mb card is dead.

    Anyway, try formatting your card with another digital camera of another brand. Then format it with your olympus camera. If there's nothing physically wrong with your card, it should work.
    Read this:

    http://forums.clubsnap.org/showthread.php?t=63314

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •