Results 1 to 8 of 8

Thread: Need Help With Lens n K10D

  1. #1
    Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Clementi
    Posts
    115

    Default Need Help With Lens n K10D

    Hello =)

    I have a len name: SMC Pentax-M F1.2 50mm (Last time my brother use on his K1000)

    Now I have a K10D and when I use the lens for the K10D. The Screen show this signal: F-- (it blinking) and I wasn't able to capture a photo. Am I able to use the lens for my K10D

    Anyone know how to solve this problem?

    Thanks =)

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    "River end"
    Posts
    4,249

    Default Re: Need Help With Lens n K10D

    i think you did not go to custom menu to set permit for pictures to be taken when aperture ring is not at A. Camera does not operate unless Permitted is selected in the custom menu.

    1) go Custom Setting menu
    2) go Using aperture ring
    3) set to to Permitted

  3. #3

    Default Re: Need Help With Lens n K10D

    You should be able to use the Pentax-M on the K10D.

    But first u must go to the custom menu, there's this "Using Aperture Ring" --> Set it to "Permitted".

  4. #4

    Default Re: Need Help With Lens n K10D

    http://forums.dpreview.com/forums/re...4921509&page=1

    The first page should tell you everything you need to know

  5. #5
    Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Clementi
    Posts
    115

    Default Re: Need Help With Lens n K10D

    THanks =) I am able to use the lens now =)

  6. #6

    Default Re: Need Help With Lens n K10D

    Do post some photos of this amazing f1.2 lens!

  7. #7

    Default Re: Need Help With Lens n K10D

    http://www.pentaxforums.com/lensrevi...duct=33&cat=26

    Congratz on owning this piece of rare glass

  8. #8

    Default Re: Need Help With Lens n K10D

    Quote Originally Posted by ShinApple View Post
    Hello =)

    I have a len name: SMC Pentax-M F1.2 50mm (Last time my brother use on his K1000)

    Now I have a K10D and when I use the lens for the K10D. The Screen show this signal: F-- (it blinking) and I wasn't able to capture a photo. Am I able to use the lens for my K10D

    Anyone know how to solve this problem?

    Thanks =)
    Is it a 1:1.2 lens or just the more common 1:2 one (which was the kit lens of K1000)? Pentax only got K/A 50/1.2, never had an M50/1.2. I'm guessing yours is the M50/2 (F2 not F1.2)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •