Results 1 to 5 of 5

Thread: using AEB - Auto-Exposure Bracketing in manual mode

  1. #1
    Senior Member denniskee's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    bukit batok
    Posts
    5,468

    Default using AEB - Auto-Exposure Bracketing in manual mode

    there is this thread under canon sub-forum here about using AEB when camera is in Manual mode.

    http://www.clubsnap.com/forums/showthread.php?t=485807

    after checking online canon dslr manual for 1000D, 400D & 40D, it is stated AEB can be used when camera is in manual mode. according to another forum, the CS2 gets strange results but another person get correct results.

    shutter speed was adjusted while aperture and iso remains unchanged, though this is not stated in the user manual for the 3 cameras mentioned. i confirm this with my 40D.

    http://photography-on-the.net/forum/...d.php?t=501340

    I would like to know if Nikon, Olympus, Pentax, Sony, Fuji can activate AEB while the camera is in Manual mode. if so, which parameter did the camera adjusted?
    Last edited by denniskee; 10th March 2009 at 03:04 AM.
    photography makes one sees things from all angles.

  2. #2
    Senior Member denniskee's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    bukit batok
    Posts
    5,468

    Default Re: using AEB - Auto-Exposure Bracketing in manual mode

    just found out in the manual for canon D60 (pg 79), it is stated that AEB in manual mode, shutter speed will be the one adjusted. tested this to be true since i have this camera.
    Last edited by denniskee; 10th March 2009 at 03:04 AM.
    photography makes one sees things from all angles.

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Clementi
    Posts
    10,596

    Default Re: using AEB - Auto-Exposure Bracketing in manual mode

    For my 1DII, shutter speed change. ISO and aperture remain constant.

  4. #4
    Senior Member CS TAN's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Hong Kong
    Posts
    3,663

    Default Re: using AEB - Auto-Exposure Bracketing in manual mode

    Interesting info from HDRsoft - the maker of Photomatix HDR software. While looking for AEB parameters on various cameras, I came across this link from HDRsoft.

    http://www.hdr-photography.com/aeb.html

    Take a look at Canon camera list and you will noticed interesting information on 60D and 70D...

  5. #5
    Senior Member denniskee's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    bukit batok
    Posts
    5,468

    Default Re: using AEB - Auto-Exposure Bracketing in manual mode

    Quote Originally Posted by CS TAN View Post
    Interesting info from HDRsoft - the maker of Photomatix HDR software. While looking for AEB parameters on various cameras, I came across this link from HDRsoft.

    http://www.hdr-photography.com/aeb.html

    Take a look at Canon camera list and you will noticed interesting information on 60D and 70D...
    thanks, but the list dont show what the camera is doing during AEB when set to Manual mode.
    photography makes one sees things from all angles.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •