7th March 2009, 11:26 AM
Adobe Creative Crew Meeting - 10th March
Date: 10th March 2009
Time: 6:45pm - 8:45pm
Venue: National Library in Victoria Street
Level 1, Multi-purpose room
National Library Board
100 Victoria Street
Entry Fee: FREE
Open to public
Creative Crew is the only official Photoshop and After Effects Adobe User Group based in Singapore - You can find more information about this group at http://www.creativecrew.com.sg/
- 6.45 Registration
- 6.55 Opening, Stefano Virgilli, 5 minutes
- 7.00 Ivan Chew on Creative Common, 20 minutes
You may or may not have heard about Creative Commons (CC).
In this 20-mins talk, Ivan (aka RamblingLibrarian.blogspot.com) will
share: what CC is and isn’t; what it means to “adopt a CC license”;
how to search for CC-licensed materials; implications to creators when
they license their works as CC. The talk aims to raise awareness of
what CC is about (and how it relates to Copyright in general) as well
as to allow creators to decide how and why CC might be relevant to
what they wish to achieve.
- 7.20 Linus Lim on Adobe Fireworks, 20 minutes
Fireworks CS4 is turned into a solid graphics tool with a strong focus on rapid prototyping of websites. In this fireworks series, Linus will explain some of the new Fireworks features to do a clickable prototype of your web site to an interactive Adobe PDF file for demo your designs to clients.
- 7.40 break, 10 minutes
- 7.50 Lynus Hee on Adobe Media Encoder, 20 minutes
Adobe Media Encoder is the new revolutionary software available in the Adobe Creative Suite 4. The flexibility of an independent rendering software, allows users to keep working meanwhile rendering is in progress. Discover with Lynus the formats and compressions available in AME.
- 8.10 William Aung on Adobe Photoshop layer masks, 20 minutes
One of the most powerful tools in Photoshop since many years already. Are you sure you know everything about Layer Masks? William will give a demo on advance use of Layer Mask to compose an outstanding believable-surreal image.
- 8.30 Q&A and start to pack up everything
- 8.45 End