Results 1 to 12 of 12

Thread: Bad state?

  1. #1

    Default Bad state?



    Exposure: 2 sec (2)
    Aperture: f/36
    Focal Length: 55 mm
    ISO Speed: 200

    Is it already in bad state?
    Of course I dont use F/36 often; but upon seeing these... is it time for thorough clean up service? I dont seem to "see" any when I look into the interior. My eyes playing tricks on me?
    Already abused my D40 and D80 for my flickr

  2. #2
    Member/Tangshooter Redsun's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Singapore
    Posts
    7,931

    Default Re: Bad state?

    wah
    looks really bad man!
    time for cleanup

  3. #3
    Member
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Lakeside, Singapore
    Posts
    289

    Default Re: Bad state?

    Holy Crap! What happened to it?! Has it been through the tumble dryer?! Eeek.
    Definitely time for a cleanup.
    Cameras: Rollei 35, Rolleiflex-T, FinePix F700, Nikon D60, D300
    Pics: Churchwolf's Album.

  4. #4
    Member
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Ang Mo Kio
    Posts
    1,199

    Default Re: Bad state?

    I believe it's time to clean up the sensor.
    Let's get rolling :)

  5. #5
    Moderator
    Join Date
    May 2002
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    4,026

    Default Re: Bad state?

    Hmm,

    It looks like dust might have settled on these areas - sensor, lens front, filter or rear elements.

  6. #6

    Default Re: Bad state?

    Quote Originally Posted by Redsun View Post
    wah
    looks really bad man!
    time for cleanup
    Quote Originally Posted by Churchwolf View Post
    Holy Crap! What happened to it?! Has it been through the tumble dryer?! Eeek.
    Definitely time for a cleanup.
    Quote Originally Posted by NoMoney View Post
    I believe it's time to clean up the sensor.
    Quote Originally Posted by sulhan View Post
    Hmm,

    It looks like dust might have settled on these areas - sensor, lens front, filter or rear elements.
    Confirmed then. I'll go for a wash up asap; i mean the camera, not me.
    But where huh?
    Already abused my D40 and D80 for my flickr

  7. #7

    Default Re: Bad state?

    Oh, and anyone got similar / worse experience than this?
    Already abused my D40 and D80 for my flickr

  8. #8
    Member
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Lakeside, Singapore
    Posts
    289

    Default Re: Bad state?

    Quote Originally Posted by cheguthamrin View Post
    Confirmed then. I'll go for a wash up asap; i mean the camera, not me.
    But where huh?
    Take it to the Nikon service centre. They'll clear it up for you.
    I have to confess, I've never had it this bad...
    Cameras: Rollei 35, Rolleiflex-T, FinePix F700, Nikon D60, D300
    Pics: Churchwolf's Album.

  9. #9

    Default Re: Bad state?

    Quote Originally Posted by Churchwolf View Post
    Take it to the Nikon service centre. They'll clear it up for you.
    I have to confess, I've never had it this bad...
    Darn... I must have been so careless with this argh!!!
    Lesson learnt lesson learnt... I better be MORE careful after the clean up...!
    Already abused my D40 and D80 for my flickr

  10. #10
    Member
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Lakeside, Singapore
    Posts
    289

    Default Re: Bad state?

    Quote Originally Posted by cheguthamrin View Post
    Darn... I must have been so careless with this argh!!!
    Lesson learnt lesson learnt... I better be MORE careful after the clean up...!
    Enjoy your lovely clean setup when it's done!
    Cameras: Rollei 35, Rolleiflex-T, FinePix F700, Nikon D60, D300
    Pics: Churchwolf's Album.

  11. #11
    Senior Member felixcat8888's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Singapore, Singapore, Singapor
    Posts
    9,125

    Default Re: Bad state?

    Looks like plenty of "hair"
    Pentaxian for Life
    K1, KP, FA*28-70/2.8, FA31, 43 & FA77 Limiteds, K85/1.8, FA*200/2.8, A50/1.2



  12. #12
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Clementi
    Posts
    10,596

    Default Re: Bad state?

    Looks like sensor dust, 'cause it's so defined...if you clean the sensor and you still see it then it's probably somewhere else, likely the rear element or near to it.

    It's very unlikely that dust on the front of the lens will be seen, let alone so clearly.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •