Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 27

Thread: Cactus v2

  1. #1

    Default Cactus v2

    I read somewhere that someone is trying this out this weekend?

    Where can this be acquired in Singapore?

  2. #2
    Member
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Somewhere West
    Posts
    168

    Default Re: Cactus v2

    I bought my Cactus V2S on line from Gadget Infinity(HK), an ebay vendor. Ended up with 1 Tx/ 2 Rcvs. He sends out shipments three times a week. I find him prompt and reliable.
    You can find out more info on Cactus V2S from Flickr Strobist Threads.
    Hope this helps.

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Balestier
    Posts
    2,052

    Default Re: Cactus v2

    ebay is a good place to get these if you don't mind waiting^^ If you need it in a hurry try OP or http://www.tagotech.com/

    BTW do research on the flash you using with, it might not sync well. gigahz mentioned 360 and 540 only sync at 1/30s (IIRC)

  4. #4
    Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Boon Lay
    Posts
    896

    Default Re: Cactus v2

    Yup thats right
    I already modded my Cactus but still syncs at that rate
    Sunpak 383 are Cactus Bestfriends
    Canon 5D2, 1dmk2n, 24-70 L, 70-200 L, 50 1.8

  5. #5
    Member
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Somewhere West
    Posts
    168

    Default Re: Cactus v2

    My Cactus V2S can sync at 1/160 s with the AF540FGZ as long as the Transmitter/Receiver batteries are not depleted.
    When I bought the Tx/Rx units in Jan this year, I emailed Tagotech and they did not have the Cactus V2S but an older version.
    There is a Cactus V2S thread on Flickr Strobist.

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Still wondering where I belong
    Posts
    3,434

    Default Re: Cactus v2

    Hey Gigahz,

    ur is cactus V2 or V2s, i think the V2s is the newer version which might sync properly...
    the first version i think it the PT-04, then V2, then V2s

    C.Lai, ur cactus is V2s or V2 ?? any problem using them with pentax flash, i remember u saying they work alright, are they able to sync at 1/125 and above...?
    Gallery|Baby gallery
    I have become an expert in cleaning poo

  7. #7
    Member
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Somewhere West
    Posts
    168

    Default Re: Cactus v2

    My is a V2S(newer version). I verified just now with 1/160s indoors and managed to synch.
    I think the max is 1/180 s which is the K20D max sync speed.

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Still wondering where I belong
    Posts
    3,434

    Default Re: Cactus v2

    Ok C.Lai, saw ur post, im too slow getting old...
    Gallery|Baby gallery
    I have become an expert in cleaning poo

  9. #9

    Default Re: Cactus v2

    I saw something similar at Orient Photos at Sim Lim. Well nnder $50 I think.

  10. #10
    Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Boon Lay
    Posts
    896

    Default Re: Cactus v2

    will do a test tmrw
    hope it syncs fast hehehehe
    i just got the older version
    but my strobe jinbei can sync at 1/120
    Canon 5D2, 1dmk2n, 24-70 L, 70-200 L, 50 1.8

  11. #11

    Default Re: Cactus v2

    hmm.. interesting, my 40D can synch with it up to 1/250.. didn't know max sync speed differs across brands..

  12. #12

    Default Re: Cactus v2

    For those cactus triggers, battery life matters. I suggest you buy a name brand lithium ion battry for the receivers instead of using the ones which come default. The sellers have said that those batteries are only used for testing purposes so they give quite crappy life.

    And if you can wait its much better to buy from ebay, much cheaper. Buy more than one at a time if u can to save on shipping

    Z

  13. #13
    Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Boon Lay
    Posts
    896

    Default Re: Cactus v2

    i Already modded my Receivers to use 2pcs of AA Batteries for fullpower hehehe..
    Canon 5D2, 1dmk2n, 24-70 L, 70-200 L, 50 1.8

  14. #14

    Default Re: Cactus v2

    May i know where locally I can get a v2 Cactus?

  15. #15
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Still wondering where I belong
    Posts
    3,434

    Default Re: Cactus v2

    Quote Originally Posted by gigahz View Post
    i Already modded my Receivers to use 2pcs of AA Batteries for fullpower hehehe..
    Yap Modding is the way to go... mod the receiver to use AA/AAA batteries, mod the transmitter to have an external antenna for extra range...all can be found on the web...

    so how's the trial yesterday ? im getting my stuff ready...hopefully by next wk im able to do some strobing

    Quote Originally Posted by lkequan View Post
    May i know where locally I can get a v2 Cactus?
    locally dun think can get V2/V2s except for the old first version PT-04... saw it at OP yesterday while getting my step up ring (walk past ur shop saw u there but din say halo)... $48 they hav many of them, V2s version which is the latest version and has less issue from ebay Gadget Infinity...
    Gallery|Baby gallery
    I have become an expert in cleaning poo

  16. #16
    Member
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Somewhere West
    Posts
    168

    Default Re: Cactus v2

    Just a note of caution. The PT04 & the V2 may not work properly with your Pentax Camera. You may get erratic/unreliable performance.
    If you contemplate on getting any, please bring your camera and flash along to try out.

  17. #17
    Member
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    West Coast Road
    Posts
    1,175

    Default Re: Cactus v2

    had these erratic experience, smkoe come out from my flash- caused a yellow burnish mark on the built-in diffiser ... felt like it will explode if I really used for event, not even reaching 5 shots.
    But I think the wireless system PT for one flash type is ok...but test it first.

  18. #18

    Default Re: Cactus v2

    Quote Originally Posted by longko View Post
    ebay is a good place to get these if you don't mind waiting^^ If you need it in a hurry try OP or http://www.tagotech.com/

    BTW do research on the flash you using with, it might not sync well. gigahz mentioned 360 and 540 only sync at 1/30s (IIRC)
    have try the sb-3000 ,the vivitar 285hv with the radio trigger from op,
    my sony alpha camera flash-synch speed is supposely limited at 1/250 with SSS off, but on practical use, i can shoot up to 1/320 sec without the half darkframe.

    have u guys try out the 3rd party flash yet?
    头可断,血可流,倩女不可不追求 carpe diem,when in doubt, hoot first,apologise later:p GALLERY

  19. #19
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Still wondering where I belong
    Posts
    3,434

    Default Re: Cactus v2

    Quote Originally Posted by eow View Post
    have try the sb-3000 ,the vivitar 285hv with the radio trigger from op,
    my sony alpha camera flash-synch speed is supposely limited at 1/250 with SSS off, but on practical use, i can shoot up to 1/320 sec without the half darkframe.

    have u guys try out the 3rd party flash yet?
    so the OP 1 can use ? that is the PT-04...so proven can used, then no need to get the newer cactus V2s
    Gallery|Baby gallery
    I have become an expert in cleaning poo

  20. #20
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Balestier
    Posts
    2,052

    Default Re: Cactus v2

    Quote Originally Posted by flowerpot View Post
    so the OP 1 can use ? that is the PT-04...so proven can used, then no need to get the newer cactus V2s
    The problem lies with Pentax own flash. That's why u need V2s if u have AF-540FGZ and AF-360FGZ

    Edit: if SB-3000 sync at 1/250 on pentax it's very gd liao^^ Anyway max we'll get is only 1/180 >.<
    Last edited by longko; 13th June 2008 at 11:45 AM.

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •