Results 1 to 6 of 6

Thread: Virtual Memory?

  1. #1
    Senior Member melvin's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    TPY
    Posts
    2,681

    Default Virtual Memory?

    Hi all IT guys,

    Check wif u all recently while using my laptop suddenly at bottom of the screen where the icon is flash one msg saying Virtual Memory low.

    Why does this happen? How do i rectify it?

    Thanks in advance!

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    singapore
    Posts
    2,522

    Default Re: Virtual Memory?

    Can't explain why but can tell you how to solve it.

    Allocate more disk space for Virtual Memory. You must be the administrator to do this.
    Go 'right click' My Computer -> properties, Advanced, Performance, Advanced, Virtual Memory. Choose your disk drive (if more than one) and twiddle the options there.

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Hougang
    Posts
    820

    Default Re: Virtual Memory?

    Quote Originally Posted by melvin View Post
    Hi all IT guys,

    Check wif u all recently while using my laptop suddenly at bottom of the screen where the icon is flash one msg saying Virtual Memory low.

    Why does this happen? How do i rectify it?

    Thanks in advance!
    That mean you open too many applications and there isn't enough memory.
    You can increase the virtual memory.
    Right-click on "My Computer" --> Properties, select "Advance" tab, click on setting under "Performance" select "Advance" tab. Under "Virtual Memory", click "Change".
    除了爱, 我一无所有

  4. #4
    Senior Member melvin's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    TPY
    Posts
    2,681

    Default Re: Virtual Memory?

    Quote Originally Posted by Ola View Post
    That mean you open too many applications and there isn't enough memory.
    You can increase the virtual memory.
    Right-click on "My Computer" --> Properties, select "Advance" tab, click on setting under "Performance" select "Advance" tab. Under "Virtual Memory", click "Change".
    from there do i change the initial size of 720MB to max size of 1440MB?

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    singapore
    Posts
    2,522

    Default Re: Virtual Memory?

    "To have Windows select the best paging file size, click System managed size. The recommended minimum size is equivalent to 1.5 times the RAM on your computer, and 3 times that figure for the maximum size. For example, if you have 256 MB of RAM, the minimum size is 384 MB, and the maximum size is 1152 MB."

    http://support.microsoft.com/kb/308417

  6. #6
    Senior Member melvin's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    TPY
    Posts
    2,681

    Default Re: Virtual Memory?

    Quote Originally Posted by foxtwo View Post
    "To have Windows select the best paging file size, click System managed size. The recommended minimum size is equivalent to 1.5 times the RAM on your computer, and 3 times that figure for the maximum size. For example, if you have 256 MB of RAM, the minimum size is 384 MB, and the maximum size is 1152 MB."

    http://support.microsoft.com/kb/308417
    ok done thanks for the help!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •