Page 23 of 51 FirstFirst ... 13182122232425283348 ... LastLast
Results 441 to 460 of 1002

Thread: Think Tank Part 3: POISON CONTINUES

  1. #441

    Default Re: Think Tank Part 3: POISON CONTINUES

    Quote Originally Posted by phoakm View Post
    Ok, tell you my senerio, currently my intention is to set my TC as my base station. My window PC will be wired to TC. My MB will be wireless to TC. My internet currently will be wired to my TC through my Linksys modem/router. Maybe in future, my internet will be wireless link to TC, by adding a Airport Express.

    First, how you set the TC to be a base station? The questions in the setup very confusing.
    Next, is it everytime need to use airport utility to change any of my setup? My problem starts when I start changing settings on MB and PC. I think it is what you suggest change to DHCP to solve the issue.
    yup..use airport utility. it will detect the tc automatically. for a start set both mb and pc to dhcp...then later if you need one or both to be static then change later. or even better use the dynamic IP reservation to almost guarantee each will get a specific ip.

    btw..did you check out the setup guide? see page 15 to use tc to extend your existing network. got diagram.

    http://manuals.info.apple.com/en/Tim...SetupGuide.pdf


    edit: should be page 15
    Last edited by madmacs; 28th March 2008 at 02:06 PM.

  2. #442
    Senior Member phoakm's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Singapore, Singapore, Singapor
    Posts
    7,385

    Default Re: Think Tank Part 3: POISON CONTINUES

    Quote Originally Posted by madmacs View Post
    yup..use airport utility. it will detect the tc automatically. for a start set both mb and pc to dhcp...then later if you need one or both to be static then change later. or even better use the dynamic IP reservation to almost guarantee each will get a specific ip.

    btw..did you check out the setup guide? see page 15 to use tc to extend your existing network. got diagram.

    http://manuals.info.apple.com/en/Tim...SetupGuide.pdf


    edit: should be page 15
    Yap, I did go through. But when doing the setting up using the airport utility is the problem part. I believe there is a need to assign a static IP to my system. Most probably used PC as my base. Will try it tonight. Once, the wired connection had established and works, I will consider getting an airport express to wirelessly connect my modem/router to my TC. Or attached the airport express to my PC. Another suggestion is to get a Wireless N modem only.

    May I know what modem you use for your network. Any suggestion?
    I AM BORNFIRE!
    My Flickr/TFCD Service

  3. #443

    Default Re: Think Tank Part 3: POISON CONTINUES

    hehe..the ud30 may look small but can put in a fair bit of equipment in its main compartment.

    17-35 f/2.8 and D3 with ZF 50 f/1.4 attached


    another 50 f/1.8 on top of the 17-35


    N80 on top of the D3


    fuji F30 on top of the N80


    size of UD30 compared with a thinkpad



    and havent even use the front pocket that can hold a pro cam body.

  4. #444
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Clementi
    Posts
    10,596

    Default Re: Think Tank Part 3: POISON CONTINUES

    Bro, just to share my set up. It's rather old school, but so far no probs.

    Phone line to DSL modem (I'm running older Singnet Broadband). From there, the single network cable goes into a Linksys (or was it D:Link) router. One network cable from router direct into PC, another network cable into Airport Express. Most of my house has network coverage from my single Airport Express base station.

  5. #445
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Clementi
    Posts
    10,596

    Default Re: Think Tank Part 3: POISON CONTINUES

    Macmacs, check with you, have you ever tried mounting your UD30 on the Modulus belt?

  6. #446
    Senior Member phoakm's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Singapore, Singapore, Singapor
    Posts
    7,385

    Default Re: Think Tank Part 3: POISON CONTINUES

    Quote Originally Posted by calebk View Post
    Bro, just to share my set up. It's rather old school, but so far no probs.

    Phone line to DSL modem (I'm running older Singnet Broadband). From there, the single network cable goes into a Linksys (or was it D:Link) router. One network cable from router direct into PC, another network cable into Airport Express. Most of my house has network coverage from my single Airport Express base station.
    oh....interesting...thanks for the suggestions. Which makes me want to get a airport express.
    I AM BORNFIRE!
    My Flickr/TFCD Service

  7. #447

    Default Re: Think Tank Part 3: POISON CONTINUES

    Quote Originally Posted by calebk View Post
    Macmacs, check with you, have you ever tried mounting your UD30 on the Modulus belt?

    ud30 got no loop leh how to attach?

  8. #448

    Default Re: Think Tank Part 3: POISON CONTINUES

    Quote Originally Posted by calebk View Post
    Bro, just to share my set up. It's rather old school, but so far no probs.

    Phone line to DSL modem (I'm running older Singnet Broadband). From there, the single network cable goes into a Linksys (or was it D:Link) router. One network cable from router direct into PC, another network cable into Airport Express. Most of my house has network coverage from my single Airport Express base station.
    Quote Originally Posted by phoakm View Post
    oh....interesting...thanks for the suggestions. Which makes me want to get a airport express.
    technically if replace router+airport express with tc it should work also

  9. #449
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Beyond Space-Time Continuum
    Posts
    6,324

    Default Re: Think Tank Part 3: POISON CONTINUES

    Example.
    Modem 192.168.20.1
    TC 192.168.20.2
    PC 192.168.20.3

    Set DHCP range 192.168.20.4 ~192.168.20.100

    something like this. Should work as that is how my network is doing now.

  10. #450

    Default Re: Think Tank Part 3: POISON CONTINUES

    Quote Originally Posted by TMC View Post
    Example.
    Modem 192.168.20.1
    TC 192.168.20.2
    PC 192.168.20.3

    Set DHCP range 192.168.20.4 ~192.168.20.100

    something like this. Should work as that is how my network is doing now.
    should work...thats how mine works except i use cable modem. i din need to set static ip for tc. according to docs the tc should be able to detect your existing network once you connect it in.

  11. #451
    Senior Member phoakm's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Singapore, Singapore, Singapor
    Posts
    7,385

    Default Re: Think Tank Part 3: POISON CONTINUES

    Quote Originally Posted by madmacs View Post
    technically if replace router+airport express with tc it should work also
    ....
    I AM BORNFIRE!
    My Flickr/TFCD Service

  12. #452
    Senior Member phoakm's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Singapore, Singapore, Singapor
    Posts
    7,385

    Default Re: Think Tank Part 3: POISON CONTINUES

    Quote Originally Posted by TMC View Post
    Example.
    Modem 192.168.20.1
    TC 192.168.20.2
    PC 192.168.20.3

    Set DHCP range 192.168.20.4 ~192.168.20.100

    something like this. Should work as that is how my network is doing now.
    TQ, TQ ....
    I AM BORNFIRE!
    My Flickr/TFCD Service

  13. #453
    Senior Member phoakm's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Singapore, Singapore, Singapor
    Posts
    7,385

    Default Re: Think Tank Part 3: POISON CONTINUES

    Guys, I got better idea. I can move the TC and modem router to my living room wired together and linked to my boradband plug. I can get two airport expresses and wired it to my PC and printer in different room. I believe my house will be N wireless shiok.
    I AM BORNFIRE!
    My Flickr/TFCD Service

  14. #454
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Clementi
    Posts
    10,596

    Default Re: Think Tank Part 3: POISON CONTINUES

    Quote Originally Posted by madmacs View Post
    ud30 got no loop leh how to attach?
    Oops! Largest possible is UD20. Thinking of getting a UD20 to bring my 30D w/grip, 35 f/2 and 50 f/1.8 around. Now I'm using a Chimpcage insert and Lightning Fast insert and putting this in my Crumpler laptop bag.

  15. #455
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Beyond Space-Time Continuum
    Posts
    6,324

    Default Re: Think Tank Part 3: POISON CONTINUES

    UD20 should be enough for your needs. I was looking at the UD30 for my D2H, 17-35 and 85

  16. #456
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Beyond Space-Time Continuum
    Posts
    6,324

    Default Re: Think Tank Part 3: POISON CONTINUES

    Quote Originally Posted by phoakm View Post
    Guys, I got better idea. I can move the TC and modem router to my living room wired together and linked to my boradband plug. I can get two airport expresses and wired it to my PC and printer in different room. I believe my house will be N wireless shiok.
    isnt that what I suggested to you the other day?!?!!?1

  17. #457
    Senior Member StrifeYun's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Rivervale Drive
    Posts
    2,216

    Default Re: Think Tank Part 3: POISON CONTINUES

    Quote Originally Posted by k3nn3th03 View Post
    i also wan to go..

    how u go abt arranging the checkup ??
    just call loh, tel 65079700, parkway health

    Quote Originally Posted by madmacs View Post
    you want to do full body checkup with him ah?
    Canon EOS "Luxury"
    [flickr]

  18. #458
    Senior Member phoakm's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Singapore, Singapore, Singapor
    Posts
    7,385

    Default Re: Think Tank Part 3: POISON CONTINUES

    Quote Originally Posted by TMC View Post
    isnt that what I suggested to you the other day?!?!!?1
    Got meh?
    I AM BORNFIRE!
    My Flickr/TFCD Service

  19. #459

    Default Re: Think Tank Part 3: POISON CONTINUES

    Quote Originally Posted by StrifeYun View Post
    just call loh, tel 65079700, parkway health
    wa.. expensive ?
    Stress Man @ work... :bigeyes:

  20. #460

    Default Re: Think Tank Part 3: POISON CONTINUES

    Quote Originally Posted by StrifeYun View Post
    just call loh, tel 65079700, parkway health
    You so fit also downgrade....like that Singapore got no more fit solider liao man
    Canon 30D, G11, 50 f1.8II, 10-22 f3.5-4.5, 24-70 f2.8L, 70-200 f2.8L IS, EX580II

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •