Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 21 to 40 of 46

Thread: Feedback on PQI CF cards!

  1. #21
    Deregistered tweakmax2's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Pasir Ris
    Posts
    198

    Default

    been using pqi .....so far it good and fast

  2. #22
    Moderator teerex's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Singapore
    Posts
    4,883

    Default

    What capacity pqi card r u using? How much did u pay 4 it and where?
    Interested in getting a 256, u know the price?

  3. #23
    Deregistered tweakmax2's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Pasir Ris
    Posts
    198

    Default

    i am using a 256mb.... u wan ... going to sell off soon

  4. #24

    Default

    I am using PQI and Toshiba, both 256mb, no prob with my 10D at the moment, will keep everyone updated

  5. #25
    Moderator teerex's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Singapore
    Posts
    4,883

    Default

    Tweakmax, what brand 256mb. Why u selling? How $$$?

  6. #26
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Singapore
    Posts
    12,938

    Default

    maybe, there'll be some bargains during PC show....
    Check out my wildlife pics at www.instagram.com/conrad_nature

  7. #27
    Member
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    West
    Posts
    236

    Default

    Originally posted by teerex
    Tweakmax, what brand 256mb. Why u selling? How $$$?
    I know Tweakmax2 (not Tweakmax) is a newbie... no offence, don't read too much into his words. He probably said good stuff about it just to make a make a quick sale.

  8. #28
    Moderator teerex's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Singapore
    Posts
    4,883

    Default

    Hey Pepper, thanks a lot. Guess got to depend on guys like you who are more familiar here to get to learn who's who and what.

  9. #29
    Member
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Singapore
    Posts
    318

    Default

    I did a 320x200 video on my A70 with a 256Mb PQI. Recording ran without problems, but on viewing playback of the video, the video hung.

    You guys think it's the PQI giving the problem or is it the camera?

    I never formatted the CF card since I bought it. Would formatting help?

    Last edited by dbchoong; 5th June 2003 at 02:57 PM.

  10. #30
    ClubSNAP Idol Adam Goi's Avatar
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Singapore, Singapore, Singapor
    Posts
    5,682

    Default

    Originally posted by dbchoong
    I never formatted the CF card since I bought it. Would formatting help?
    Yes it does! Format it using the camera and try again.

    We'd love to hear your feedback again!

  11. #31

    Default

    does pqi or any other vendor have 4gb cf?

  12. #32
    Member
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Singapore
    Posts
    318

    Default

    Formatted the CF. Problem still happens.

    Is it the camera or the CF?


  13. #33
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Woodlands, Singapore
    Posts
    2,087

    Default

    Originally posted by Goldmember
    does pqi or any other vendor have 4gb cf?
    Pretec has 3GB CF & have announced 6GB CF. http://www.pretec.com/index2/product...industrial.htm. Only US$1999 for the 3GB & yes, they accept VISA & can ship to Singapore.

    Lexar has 2GB & 4GB CF too -
    Lexar
    ILXCF402G Lexar 2G Compact Flash Memory Card Type I 40x #CF2GB-40-380
    $50.00 Mfr Rebate from May 1, 2003 - Sep 30, 2003 $674.95



    Lexar
    ILXCF404G Lexar 4G Compact Flash Memory Card Type I 40x #CFB4GB-40-380
    $1,229.95


    But your camera may not support it unless it can support FAT32 format if I'm not wrong.
    Last edited by cyrilng; 6th June 2003 at 10:49 PM.

  14. #34
    Member
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Everywhere where e sun shines
    Posts
    1,057

    Default

    From a posting earlier on in this tread....

    Originally posted by kelster
    hi...me having some problems with the 512 mb card I bought last tues...seems like I've been having some memory errors after numerous writes to the card...camera only gave me a power down or format card option....which is really not much of an option to me....posted earlier in another thread also got some feedback that other users facing some problems with the PQI card leh....
    maybe I damn suay or what...the above mentioned problem used to be able to allevate by formating the PQI card.....after the latest hang up (2nd time)...can't even format...camera keep flashing card error...sigh...forced me to lose nearly 200mb worth of pics and also the CF card...wanted to get it changed but AP got no stocks...so I traded in the PQI card with top-up for a transcend CF card...filled it up once and show no issues so far....well...PQI's cheap...but quality kindof depend on your luck...

    Maybe like roygoh mentioned...it might have some quality assurance issue...

  15. #35
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Woodlands, Singapore
    Posts
    2,087

    Default

    Originally posted by kelster
    From a posting earlier on in this tread....



    maybe I damn suay or what...the above mentioned problem used to be able to allevate by formating the PQI card.....after the latest hang up (2nd time)...can't even format...camera keep flashing card error...sigh...forced me to lose nearly 200mb worth of pics and also the CF card...wanted to get it changed but AP got no stocks...so I traded in the PQI card with top-up for a transcend CF card...filled it up once and show no issues so far....well...PQI's cheap...but quality kindof depend on your luck...

    Maybe like roygoh mentioned...it might have some quality assurance issue...
    I think apart from what quality of memory chip they use, seems like there are also different ATA controllers used (at least for the 1GB & above) - http://www.pretec.com/index2/product...ND%20INQUIRIES

  16. #36
    Member
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Singapore
    Posts
    318

    Default

    Took my 256Mb PQI back to AP to top-up exchange for a Ridata.

    Cannot stand the hanging anymore with the PQI.... Ridata (20X) definitely little bit slower than the PQI, but at least no corruption and hanging.

    I guess I'm one of unlucky ones to get a bad card.


  17. #37
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Woodlands, Singapore
    Posts
    2,087

    Default

    Originally posted by Goldmember
    does pqi or any other vendor have 4gb cf?
    Lexar has 2 & 4GB CF also -
    Lexar
    ILXCF402G Lexar 2G Compact Flash Memory Card Type I 40x #CF2GB-40-380
    $50.00 Mfr Rebate from May 1, 2003 - Sep 30, 2003 $674.95



    Lexar
    ILXCF404G Lexar 4G Compact Flash Memory Card Type I 40x #CFB4GB-40-380
    $1,229.95

  18. #38
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Woodlands, Singapore
    Posts
    2,087

    Default

    Originally posted by dbchoong
    Took my 256Mb PQI back to AP to top-up exchange for a Ridata.

    Cannot stand the hanging anymore with the PQI.... Ridata (20X) definitely little bit slower than the PQI, but at least no corruption and hanging.

    I guess I'm one of unlucky ones to get a bad card.

    You should have gotten a Transcend 30x one.

  19. #39
    Member
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Singapore
    Posts
    318

    Default

    Yeah, maybe I should have. How much is the Transcend 30x 256Mb?



    Originally posted by cyrilng
    You should have gotten a Transcend 30x one.

  20. #40
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Woodlands, Singapore
    Posts
    2,087

    Default

    Originally posted by dbchoong
    Yeah, maybe I should have. How much is the Transcend 30x 256Mb?

    Er, you were there why didn't you ask them or were you too traumatised?

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •