Results 1 to 5 of 5

Thread: Need HELP: Problem with my s45?

  1. #1
    ah_lang
    Guests

    Default Need HELP: Problem with my s45?

    Hi all,

    Need you guys to help me identify this problem..

    Check out this two pics..

    Notice inside the two grey lines which i added, there are a series of bright dots. Dots didnt exist before as i have used the same camera before for night shots. Pic has been resized so the dots are not so obvious.

    Second pic shows a section of the bright dots at original resolution. SO OBVIOUS.

    http://www.pbase.com/image/14329357
    http://www.pbase.com/image/14329343

    What's causing the dots to appear? Dirty lens? Faulty sensor? i'm stumped as i'm pretty new. Thanks.

  2. #2

    Default

    Very interesting.

    So regularly spaced, like the banding in 1D.

    My best guess is some CCD processing artifact.

    I would not obsess over it, because it probably does not appear in "normal" shots, only in long exposures. If you like to take night shots, just use PS to get rid of the artifacts (try using Median command).

  3. #3
    Member
    Join Date
    Feb 2002
    Location
    Singapore & Hong Kong
    Posts
    903

    Default

    Dead pixel ? Touch wood.

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2002
    Location
    L2TPYSG
    Posts
    4,057

    Default

    dying flash card? one dead cell could cause this...
    "I'm... dreaming... of a wide... angle~
    Just like the ones I used to know~"

  5. #5
    ah_lang
    Guests

    Default

    Just tried to use another CF card, results are still the same. Same series of bright dots appear when a black image is taken.

    http://www.pbase.com/image/14342773

    See this above pic for the artifacts. Any ideas?

    edit: spelling
    Last edited by ah_lang; 16th March 2003 at 12:42 PM.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •