Results 1 to 6 of 6

Thread: Macromedia Flash 8.0 expert, i can't add audio?

  1. #1
    Member modenaslim's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Yishun Broadway KopiDiam
    Posts
    656

    Default Macromedia Flash 8.0 expert, i can't add audio?

    i can't add audio?
    Tried one whole day, the normal flash can work but juz can't figure out how to add an mp3 into the flash document.

    Anyone here can help? I juz dunno which button is used to import mp3.


    Any flash expert around?

  2. #2
    Member
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Tampines
    Posts
    39

    Default Re: Macromedia Flash 8.0 expert, i can't add audio?

    double post
    Last edited by hengpy; 16th November 2006 at 09:37 AM.
    24 F1.4L mk2 | 24-105 F4L | 70-200 F2.8L mk1 | 30 F1.4
    5D2 | 40D

  3. #3
    Member
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Tampines
    Posts
    39

    Default Re: Macromedia Flash 8.0 expert, i can't add audio?

    Miss out some steps

    Go to File/Import/Import to Library... select the mp3 and click Ok
    The mp3 will appear in your library.



    if you want to play the mp3 for the whole duration of the song, do the following:
    1> Insert New Layer
    2> Insert the end frame depending on the number of frames the song was to be played
    3> click on any frame inside this New Layer
    4> Under Properties tab, you should see Sound: None in the third column
    5> Click the down button and you should see the the mp3 which you had already imported into the library

    Last edited by hengpy; 16th November 2006 at 09:36 AM.
    24 F1.4L mk2 | 24-105 F4L | 70-200 F2.8L mk1 | 30 F1.4
    5D2 | 40D

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    NTU and Wdls
    Posts
    2,622

    Default Re: Macromedia Flash 8.0 expert, i can't add audio?

    I presume you're familiar with flash, so I'm gonna use some flash specific terms.
    1) each piece of music requires their own timeline.
    2) "Event" will play the whole mp3 at a shot when you hit the start of the frame. Usually good only for effects.
    3) "Stream" will play the mp3 only for the duration of active frames
    4) after selecting a new timeline/layer, you just need to drag the sound from your library to the stage. (Ctrl + L to open library)
    5) double click on the music timeline to set volume for the individual channels, to fade in, fade out etc. rudimentary sound editing..

    I suggest you set sync to stream, then add only the frames for the amount of music you need. It gives you ultimate control over the flash. otherwise, you may face problems of music playing on and on even after you stopped, or switch to other pieces. If your flash loops, and is shorter than your mp3file, you will find that the flash will start playing multiple copies of the song, i.e. 1 song haven't finish it'll start playing the same song again, so you'll hear 2 songs out of sync.
    Fool around with the settings.

    If need more help/explanation on Flash, feel free to PM me.
    Last edited by unseen; 18th November 2006 at 04:30 AM.

  5. #5
    Member
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Simei, Punggol Central
    Posts
    833

    Default Re: Macromedia Flash 8.0 expert, i can't add audio?

    I think the music must be lesser than 16bit

  6. #6

    Default Re: Macromedia Flash 8.0 expert, i can't add audio?

    No need. But you must select the quality of the audio under the export options.

    Mono/Stereo/4/8/16/32 bit

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •