Results 1 to 11 of 11

Thread: Problems with 2Wire modem

  1. #1
    Phildate
    Guests

    Default Problems with 2Wire modem

    My modem got fried last Wednesday and finally I got around to taking it back to the manufacturers yesterday. Before that I had spent a fair bit of time on the phone to Singnet and even had a wasted afternoon waiting for the technician who tested the line and found it ok.

    So yesterday I took the modem (2Wire 2700HG) back to Playfair Road (damn bad traffic around there) where they tested it, agreed it was faulty and replaced with a new one. Then guess what? Last night that got fried too, so it was back there again today to get ANOTHER new one. So much wasted time and I'm worried that this one won't last long either. Seemed to be a lot of activity on their phone hotline and a stream of people coming in to replace their modem. Just wondering if any other CSers have had modem trouble?

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Siglap
    Posts
    1,652

    Default Re: Problems with 2Wire modem

    Quote Originally Posted by Phildate
    My modem got fried last Wednesday and finally I got around to taking it back to the manufacturers yesterday. Before that I had spent a fair bit of time on the phone to Singnet and even had a wasted afternoon waiting for the technician who tested the line and found it ok.

    So yesterday I took the modem (2Wire 2700HG) back to Playfair Road (damn bad traffic around there) where they tested it, agreed it was faulty and replaced with a new one. Then guess what? Last night that got fried too, so it was back there again today to get ANOTHER new one. So much wasted time and I'm worried that this one won't last long either. Seemed to be a lot of activity on their phone hotline and a stream of people coming in to replace their modem. Just wondering if any other CSers have had modem trouble?
    This 2Wire 2700HG i'd say is a "kua heng suay" modem.

    Friend also replaced 2. He also went down twice the Malifax.

    The wireless connection constantly drops if you leave it running overnight. Doing a firmware flash at 1 time also killed it instantly (firmware was from Malifax themselves).

    These experiences already shaken me so much that if i migrate to ADSL 2 ... i'm not sure whether to use their provided modem or just head out to purchase 1 from Cisco and solve all my problems

  3. #3

    Default Re: Problems with 2Wire modem

    Mine's a paper weight now.

  4. #4
    Moderator John Teoh's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Tampines, Singapore, Singapore
    Posts
    2,059

    Default Re: Problems with 2Wire modem

    Quote Originally Posted by Klose
    Mine's a paper weight now.
    Can't find mine now.... wonder where I left it

  5. #5
    Phildate
    Guests

    Default Re: Problems with 2Wire modem

    Which modem would you recommend instead?? Sure this new one won't last long although I have surge protection on the power supply and the phone line now. I'll give it a week!!

  6. #6

    Default Re: Problems with 2Wire modem

    Quote Originally Posted by Phildate
    Which modem would you recommend instead?? Sure this new one won't last long although I have surge protection on the power supply and the phone line now. I'll give it a week!!
    I use the linksh!t adsl2 modem + a wrt54g router

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Siglap
    Posts
    1,652

    Default Re: Problems with 2Wire modem

    Quote Originally Posted by Phildate
    Which modem would you recommend instead?? Sure this new one won't last long although I have surge protection on the power supply and the phone line now. I'll give it a week!!
    You can try to find the Speedtouch 585 aka ST585 ...

    You can also try out this 3com ...

    For more a more expensive alternative you can look out for the Cisco 855 or 877 (confirm guarantee plus chop reliable) ...

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Siglap
    Posts
    1,652

    Default Re: Problems with 2Wire modem

    Quote Originally Posted by Klose
    I use the linksh!t adsl2 modem + a wrt54g router
    A note of caution - the linksys is NOT fully ADSL2 compliant. There are different types of ADSL 2 for different countries, depending on the service provider. Singtel uses Huawei DSLAMs. Last known to have issues... not sure now ... hence i don't recommend getting it.
    Last edited by dEthANGeL; 5th September 2006 at 03:53 PM.

  9. #9

    Default Re: Problems with 2Wire modem

    Quote Originally Posted by dEthANGeL
    A note of caution - the linksys is NOT fully ADSL2 compliant. There are different types of ADSL 2 for different countries, depending on the service provider. Singtel uses Huawei DSLAMs. Last known to have issues... not sure now ... hence i don't recommend getting it.
    Using a flashed firmware. Anyway we will never get full speed here so it makes no difference.

  10. #10

    Default Re: Problems with 2Wire modem

    haha...im using tat modem...the wireless cmi....drop quite freq...i think i mus b 1 of the few lucky 1...so far no prob wif it...on 24/7...
    Buying a DSLR/SLR doesn't make you a photographer. It makes you a DSLR/SLR owner
    My Site

  11. #11
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    lulu island
    Posts
    6,131

    Default Re: Problems with 2Wire modem

    i'm using this modem too. did a replacement when the modem got fried during a lightning storm through the telephone wire. so far the modem is doing well except the known wireless issue.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •