Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 20 of 88

Thread: AMD or Intel??

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    East, SG
    Posts
    2,641

    Default AMD or Intel??

    Need advice on a new desktop, getting an office space and need one anyway.

    Basically, it's for photo editing and some gaming when I need to unwind. Been hearing that AMD is better for graphic processing, is that true?

    Budget around $2k... Btw, what's this new Core 2 Dual from Intel? sorry, need to enlighten me on these...

  2. #2

    Default Re: AMD or Intel??

    AMD AM2

    Intel - Idiot Inside

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Hougang
    Posts
    820

    Default Re: AMD or Intel??

    If you are getting it now, get AMD.
    If you can wait for a month or 2, get Intel Core 2 Duo.
    http://www.tomshardware.com/2006/07/...out_athlon_64/

    Most important is get a lot of RAM.
    除了爱, 我一无所有

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    East, SG
    Posts
    2,641

    Default Re: AMD or Intel??

    Have seen the Intel Core 2 Duo at Sim Lim Square today... $315 for the CPU...

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Hougang
    Posts
    820

    Default Re: AMD or Intel??

    That's fast. Usually it take a month or 2 for the processor to arrive when announce.
    Get the core 2 Duo if possible.
    除了爱, 我一无所有

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    East, SG
    Posts
    2,641

    Default Re: AMD or Intel??

    and also, any good mother board to recommend? I don't really do overclocking, that's like using viagra, hehe

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Hougang
    Posts
    820

    Default Re: AMD or Intel??

    I prefer MSI as the distributor customer service is good.
    You can try ASUS too.
    除了爱, 我一无所有

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    West Legion
    Posts
    7,751

    Default Re: AMD or Intel??

    order from dell.com.US even better... at 3k or close you get superb system, with one of the toprange graphic (if you are into gaming). but too bad it not up yet in the SG site ...

    for now i would say Intel all the way! many benchmark have show that their E6700 iirc which is 60% of the price of AMD FX-62(their top range processor) gave the same or even better performance. for not so "serious" editing maybe you might wan to get the cheaper core2duo.

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    East, SG
    Posts
    2,641

    Default Re: AMD or Intel??

    Quote Originally Posted by ExplorerZ
    order from dell.com.US even better... at 3k or close you get superb system, with one of the toprange graphic (if you are into gaming). but too bad it not up yet in the SG site ...

    for now i would say Intel all the way! many benchmark have show that their E6700 iirc which is 60% of the price of AMD FX-62(their top range processor) gave the same or even better performance. for not so "serious" editing maybe you might wan to get the cheaper core2duo.
    er? Mine's serious editing work with photoshop.... isn't the core2duo the top of the line now?

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Hougang
    Posts
    820

    Default Re: AMD or Intel??

    Quote Originally Posted by canturn
    er? Mine's serious editing work with photoshop.... isn't the core2duo the top of the line now?
    No need to get the best as you will be paying a premium for it now. Just get the lowest range of Core 2 Duo or the best price/performance.
    If you do not want to DIY, wait for Dell SG. It should be available soon.
    除了爱, 我一无所有

  11. #11
    Senior Member Big Kahuna's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Singapore, Singapore, Singapor
    Posts
    2,127

    Default Re: AMD or Intel??

    Not sure if you are DIY or buy package....if DIY, get the Intel Core 2 duo...it's already in Sim Lim in small quantity....slightly more costly but more powerful and quiet and runs cooler Every single review gives tumb up for this new chip

    check it out http://sg.hardwarezone.com/priceguid...ew.php?id=1542

    But then I notice a problem with Intel is early adopter always caught out as they tends to change architecture when the chip gets mature...this happen to Pentium, pentium2, pentium3 and pentium 4....Intel just change the socket or pin layout shortly after that the older motherboard simply has no way to upgrade to faster processor later although it's same family
    Last edited by Big Kahuna; 3rd August 2006 at 10:58 PM.

  12. #12

    Default Re: AMD or Intel??

    Intel Core 2 Duo. MTL!!!
    a700 | dynax7
    sigma12-24/minolta28-135/sony70-300g/sig400/lensbaby2.0

  13. #13
    Deregistered
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Planet Nikon
    Posts
    3,539

    Default Re: AMD or Intel??

    AMD 64 X2

  14. #14
    Member
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Bukit Timah
    Posts
    204

    Default Re: AMD or Intel??

    I've had AMDs for the last couple of upgrades but I'm afraid I can't ignore Intel anymore.

    The E6300/6400/6600 which is available in Singapore (I like Fuwell in SLS or Funan personally) appears to wipe the floor with AMD in all areas. AMD responded by slashing prices of the X2 processors so it's tough to lose but if you want performance, you won't get it from AMD until next year at the earliest when they change their chip architecture from the K8... (I read too much)

    Very gently overclocking of "budget" Intel E6300/E6400 beats even the mighty AMD FX-62 in almost all areas...

    http://www.anandtech.com/cpuchipsets...oc.aspx?i=2802

    A bit dissappointed as an AMD fan but given I need to upgrade my MB, graphics and chip together, I might as well switch.
    Last edited by Robbo73; 13th August 2006 at 09:46 PM.
    Robbo

  15. #15
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    South Pole with Penguin
    Posts
    5,270

    Default Re: AMD or Intel??

    my intel E6700 really so much cooler than my Prescott 3.6G, running 1.2V only!

    The stock E6700 HSF is even more quiet than my old northwood 3.0G

    using the stock HSF and standard kingston DDR2 ram, i am running the 2.66Ghz E6700 at 3.5Ghz now on 1400Mhz FSB, even the memory frequency is running at 1:1 too!
    Last edited by Wai; 13th August 2006 at 10:26 PM.

  16. #16
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    East, SG
    Posts
    2,641

    Default Re: AMD or Intel??

    Quote Originally Posted by Wai
    my intel E6700 really so much cooler than my Prescott 3.6G, running 1.2V only!

    The stock E6700 HSF is even more quiet than my old northwood 3.0G

    using the stock HSF and standard kingston DDR2 ram, i am running the 2.66Ghz E6700 at 3.5Ghz now on 1400Mhz FSB, even the memory frequency is running at 1:1 too!
    Think I'll get the 2.4GHz E6600

    What's a good motherboard to go with it now? Need quite a bit of USB2 and Firewire.

  17. #17
    Deregistered
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Planet Nikon
    Posts
    3,539

    Default Re: AMD or Intel??

    Quote Originally Posted by canturn
    Think I'll get the 2.4GHz E6600

    What's a good motherboard to go with it now? Need quite a bit of USB2 and Firewire.
    Get an Asus!

  18. #18
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Hougang
    Posts
    820

    Default Re: AMD or Intel??

    or MSI.
    除了爱, 我一无所有

  19. #19

    Default Re: AMD or Intel??

    Quote Originally Posted by _espn_
    AMD 64 X2
    AMD 64 QUAD

  20. #20

    Default Re: AMD or Intel??

    This is like Windows or Mac.

    Since Mac's on Intel based now, Intel!

Page 1 of 5 123 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •