Results 1 to 5 of 5

Thread: c5050 problem

  1. #1

    Default c5050 problem

    I bought a used c5050 and don't have a manual and don't really know how to use it very well. My problem is today every pic i take looks like it been taken through a mini blind or something(horizontal light colored lines through the pic). Any help would be great.

  2. #2
    Member
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Singapore City, Singapore
    Posts
    680

    Default Re: c5050 problem

    Quote Originally Posted by beatz
    I bought a used c5050 and don't have a manual and don't really know how to use it very well. My problem is today every pic i take looks like it been taken through a mini blind or something(horizontal light colored lines through the pic). Any help would be great.
    Please send your camera down to the Olympus Service Centre as your CCD is causing the problems. There was a batch problem with the CCD and the Service Centre will be able to tell you if this camera is part of that damaged batched.

    Cheerrs
    http://www.divebooks.net
    Olympus E-3, E-1, E-500

  3. #3
    Member
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Singapore
    Posts
    261

    Default Re: c5050 problem

    Is this similar to the vertical banding issue seen with some of the Fuji F11 cameras?
    "....it is not how much we have, but how much we enjoy, that makes happiness...."

  4. #4
    Member
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Singapore City, Singapore
    Posts
    680

    Default Re: c5050 problem

    Quote Originally Posted by Michael68
    Is this similar to the vertical banding issue seen with some of the Fuji F11 cameras?
    Well could be.. if Fuji uses the same CCD by Kodak.
    http://www.divebooks.net
    Olympus E-3, E-1, E-500

  5. #5
    Member
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Singapore City, Singapore
    Posts
    680

    Default Re: c5050 problem

    Quote Originally Posted by tao
    You sure? Fujifilm make their own CCDs. And the CCD in the C5050 is made by Sony.
    Well the underlying problem is still there so does not matter which manufacturer it is from. Furthermore, I did say "if"....

    Is 5050 using Sony's CCD? I've always wondered where it states that..and figured it uses Kodak CCD coz of the colors it reproduces and for the other Oly models using it as well.

    Olympus issues service CCD advisory
    http://www.dcviews.com/press/Olympus-Oct05.htm

    Below is a link on the suspecetd problem...

    http://www.imaging-resource.com/badccds.html
    http://www.divebooks.net
    Olympus E-3, E-1, E-500

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •