Results 1 to 2 of 2

Thread: Banding in E series?

  1. #1

    Default Banding in E series?

    The Nikonians are talking about banding appears on enlarge photos with D200. Any idea can this happen on the E DSLRs? Probably have to take a few thousands shots - just like them, before able to find one.

    http://www.dphotojournal.com/nikon-d...g-issues-faqs/
    Last edited by puny; 15th February 2006 at 12:10 AM.

  2. #2

    Default

    Quote Originally Posted by puny
    The Nikonians are talking about banding appears on enlarge photos with D200. Any idea can this happen on the E DSLRs? Probably have to take a few thousands shots - just like them, before able to find one.

    http://www.dphotojournal.com/nikon-d...g-issues-faqs/

    actually if u go to other forums besides the more popular ones, u will read about users having this problem straight from the box, no need to wait for a few thousand shots. many have reported that they dun even need to boost anything & its very prominent in ISO as low as 200.

    if Nikon can issue a notice like this, i dun think they do it for fun or juz to tame down the so called over-hyped issue. i trust Nikon in this aspect than other popular forums' illusions. many have either returned their set for a new one or sent in for service. i also read that its not 100% serviceable, juz not noticeable. some said they still see it after service but with a large boost in the image, which u normally dun do for printing.

    so far, Oly E sys has been pretty consistent with their product & image quality. the banding issue can happen to any brand any model, so i wudn't say its not going to occur in the future for Oly. also lesson learned, never buy first batch of electronics products.

    hope this ans ur question.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •