Results 1 to 11 of 11

Thread: How to clone harddisk ? ? ?

  1. #1
    Account Suspended
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Jurong West
    Posts
    138

    Default How to clone harddisk ? ? ?

    I have an aging 100GB harddisk and I want to copy everything including the operating system onto a new 250GB so that I no need to install everything all over again... How to do that??? I try direct copying but it doesn't seem to work...

    I'm using windows XP original version too... donno if they allow registering again on a new harddisk...

    Please advise

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Outside the Dry Box.
    Posts
    16,268

    Default Re: How to clone harddisk ? ? ?

    use Ghost.. easy...
    Logging Off. "You have 2,631 messages stored, of a total 400 allowed." don't PM me.

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    lulu island
    Posts
    6,131

    Default Re: How to clone harddisk ? ? ?

    use this
    http://www.ultimatebootcd.com
    its free.

  4. #4
    Account Suspended
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Jurong West
    Posts
    138

    Default Re: How to clone harddisk ? ? ?

    Quote Originally Posted by Del_CtrlnoAlt
    use Ghost.. easy...
    I tried Ghost but funny result... My 250GB Harddisk became a partitioned into 100GB and I had to manually partition the other 150GB

  5. #5
    Member
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Singapore, Clementi
    Posts
    459

    Default Re: How to clone harddisk ? ? ?

    Quote Originally Posted by arampan
    I tried Ghost but funny result... My 250GB Harddisk became a partitioned into 100GB and I had to manually partition the other 150GB
    You have to copy hard disk "Partition" not "Hard Disk".

    In Ghost, when copy "disk" you use only 150GB on 250GB. That means 2 partition, 1 is 150GB the other 100GB. But copy "Partition" get 150GB into 250GB (only see 1 partition).
    Last edited by alan1996; 9th November 2005 at 10:56 PM.

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Outside the Dry Box.
    Posts
    16,268

    Default Re: How to clone harddisk ? ? ?

    Quote Originally Posted by arampan
    I tried Ghost but funny result... My 250GB Harddisk became a partitioned into 100GB and I had to manually partition the other 150GB
    u wanna clone mah, ghost can clone, den later use partition magic to combine the 2 partition together lor...
    Logging Off. "You have 2,631 messages stored, of a total 400 allowed." don't PM me.

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    lulu island
    Posts
    6,131

    Default Re: How to clone harddisk ? ? ?

    cloning cannot adjust partition size, you can only do that using partition magic to expand the partition size.

  8. #8
    Account Suspended
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Jurong West
    Posts
    138

    Default Re: How to clone harddisk ? ? ?

    Thanks fo all the advice guys.

    It works will now.

  9. #9

    Default Re: How to clone harddisk ? ? ?

    disk image can clone and adjust partition size....same company as partition magic...

    or was it disk copy.... ??? long time never use

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    home
    Posts
    620

    Default Re: How to clone harddisk ? ? ?

    Quote Originally Posted by madmacs
    disk image can clone and adjust partition size....same company as partition magic...

    or was it disk copy.... ??? long time never use
    think should be drive image pro ? anyway all comes under symantec now

  11. #11

    Default Re: How to clone harddisk ? ? ?

    Quote Originally Posted by caseytan
    think should be drive image pro ? anyway all comes under symantec now
    ah yes...drive image... thank you sir!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •