Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 20 of 52

Thread: Hardware + Tables.

  1. #1
    Deregistered
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Planet Nikon
    Posts
    21,905

    Default Hardware + Tables.

    Looking for a new computer table, long enough to put a printer, scanner, power extension, 2.1 speakers, CDRWs & DVDRWs (spindles), battery chargers, router and also space for a laptop.

    Any idea where I can find a table this long and strong? Time to tidy up my place Preferrably if the table is strong enough to hold a ATX casing


    Also, at the same time, wondering if it's a good idea to increase my current RAM count from 1GB to 3GB. Would XP Pro be able to really fully utilise it? I'm running A64 with dual now. Suggestions?

  2. #2
    Senior Member jnet6's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    not here often anymore
    Posts
    8,169

    Default

    try 1 GB by 1gb first.

  3. #3

    Default

    How about a Sitoca workstation table? Been using one for 6 years and my table look like a garbage dump. The table still shows no sign of giving way. Not sure about where you can get one though.

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    The heart of the Abyss
    Posts
    2,307

    Default

    Quote Originally Posted by espn
    Looking for a new computer table, long enough to put a printer, scanner, power extension, 2.1 speakers, CDRWs & DVDRWs (spindles), battery chargers, router and also space for a laptop.

    Any idea where I can find a table this long and strong? Time to tidy up my place Preferrably if the table is strong enough to hold a ATX casing


    Also, at the same time, wondering if it's a good idea to increase my current RAM count from 1GB to 3GB. Would XP Pro be able to really fully utilise it? I'm running A64 with dual now. Suggestions?
    Get a good Sitoca table; mine is already > 5 years and still no sign of wearing out

    As for the RAM, yes and no. No, because the OS can use up to 2GB only. No matter what you add, you still can't use the remaining RAM. Yes because you can make the 1GB into a RAM drive, which is useful for the swap space of PS. Also yes, if you use XP Pro x64 version, you can use all of it.

  5. #5
    Member/Tangshooter zaxh81's Avatar
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Earth
    Posts
    4,339

    Default

    IKEA should be the place to be althought i find them rather pricey.
    I one long computer table that should be able provide your need and it look rather simple and stylish too.


  6. #6
    Senior Member jnet6's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    not here often anymore
    Posts
    8,169

    Default

    not big enough to put CPU... i having the longest 1......(1.6m)
    but feel like downgrading to smaller 1 abit.. taking up space.

  7. #7
    Deregistered
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Planet Nikon
    Posts
    21,905

    Default

    Quote Originally Posted by jnet6
    try 1 GB by 1gb first.
    Prob is, I only have 4 slots, and running dual, my current is 512 x 2. If I go by 1GB to test first, it'll have to be another 512 x 2. Then upgrading further to more RAM IS going to be a prob.



    Quote Originally Posted by CaeSiuM
    How about a Sitoca workstation table? Been using one for 6 years and my table look like a garbage dump. The table still shows no sign of giving way. Not sure about where you can get one though.
    Thought about it, but no idea where I can find them to see and feel for myself?



    Quote Originally Posted by Watcher
    Get a good Sitoca table; mine is already > 5 years and still no sign of wearing out

    As for the RAM, yes and no. No, because the OS can use up to 2GB only. No matter what you add, you still can't use the remaining RAM. Yes because you can make the 1GB into a RAM drive, which is useful for the swap space of PS. Also yes, if you use XP Pro x64 version, you can use all of it.
    Well, I want my PC to be fast enough to do editing, so far the 1GB and A64 has proven it's fast enough for D2X RAW... heehee. So maybe I will just upgrade to another 2GB? As for the sitoca, I hope they have nice designs one...


    Quote Originally Posted by zaxh81
    IKEA should be the place to be althought i find them rather pricey.
    I one long computer table that should be able provide your need and it look rather simple and stylish too.
    Well I need to so lor, IKEA and sitocas. Ok anybody else?

  8. #8

    Default

    Try Ikea, they have have various dimensions.

  9. #9
    Senior Member King Tiger's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    In the heart of SengKang
    Posts
    5,882

    Default

    Quote Originally Posted by espn
    Looking for a new computer table, long enough to put a printer, scanner, power extension, 2.1 speakers, CDRWs & DVDRWs (spindles), battery chargers, router and also space for a laptop.

    Any idea where I can find a table this long and strong? Time to tidy up my place Preferrably if the table is strong enough to hold a ATX casing
    Espn, Consider SITOCA which I have been using it for 10 over years and still very firm and strong. The best furniture I ever get.

    I am using a 1.6 m long Sitoca Table with


    with flip open cable compartment to accommodate multi-sockets

    War is one of the most regrettable human activities.

  10. #10
    Senior Member King Tiger's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    In the heart of SengKang
    Posts
    5,882

    Default

    plus opening cover on the inside leg structure for easy access for any type of plug



    and also side office desk drawer for stationary, accessories and documents.

    War is one of the most regrettable human activities.

  11. #11
    Senior Member King Tiger's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    In the heart of SengKang
    Posts
    5,882

    Default

    Quote Originally Posted by espn
    Thought about it, but no idea where I can find them to see and feel for myself?
    Check it out @ SITOCA

    Call 6338 9988,there is one nice old lady, talk to her nicely in Mandarin and you may probably get discount.

    Also, they do display their Sitoca products in exhibition in Suntec or Expo sometimes.
    War is one of the most regrettable human activities.

  12. #12
    Senior Member jnet6's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    not here often anymore
    Posts
    8,169

    Default

    Quote Originally Posted by King Tiger
    plus opening cover on the inside leg structure for easy access for any type of plug



    and also side office desk drawer for stationary, accessories and documents.

    my 1 the new design dun have.... sad..

  13. #13
    Member
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Bedok
    Posts
    716

    Default

    Quote Originally Posted by espn
    Also, at the same time, wondering if it's a good idea to increase my current RAM count from 1GB to 3GB. Would XP Pro be able to really fully utilise it? I'm running A64 with dual now. Suggestions?

    WinXP Pro can support up to 4GB of physical memory but I doubt that your editing software is going to be able to support more than 2GB of memory space.

    You may wish to email the software developer to check if the software supports LargeAddressAware.

    If it does, you can safely increase to >2GB of ram and then edit your boot.ini file to enable the /3GB switches.

  14. #14
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    South Pole with Penguin
    Posts
    5,270

    Default

    Quote Originally Posted by King Tiger
    Espn, Consider SITOCA which I have been using it for 10 over years and still very firm and strong. The best furniture I ever get.

    I am using a 1.6 m long Sitoca Table with


    with flip open cable compartment to accommodate multi-sockets

    mine also similar, but with a extra shelves on top, you can put your printer, scanner, speaker, router...etc

    the table is long enough for 2 x 20" LCD, and lots of space for other rubbish

    mine still going strong after 9 years

    forget about those cheap computer table at careffour or ikea, my gf got a few and they started to deform within months

    if u got $$ to burn, should get this aluminium computer table from Lian-Li...very long and will never rust or get scratched


  15. #15
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Outside the Dry Box.
    Posts
    16,268

    Default

    i feel that ikea's home furnitures dun really last, the office furniture series is better... but thing to note is, sometimes they dun really fit, need some callibration.

    using a sitoca for a long time as well... think also about 10 years already... put 1 huge stack of comics above my pc til now no signs of it going to drop on my lcd screen... *touchwood*
    Logging Off. "You have 2,631 messages stored, of a total 400 allowed." don't PM me.

  16. #16
    Deregistered
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Planet Nikon
    Posts
    21,905

    Default

    KT: Thanks! 1.6 not very long leh can put all the stuff I want to ?

    FireFox: I use PS + Nikon Capture together, all RAM hungry software, the large amount of RAM is to let them use all they want to their max, right now I'm considering if that's a good choice.

    Wai: I know Lian Li's stuff is good, but I no $$ to burn lah!!! I will check out Sitoca first and see the price.

  17. #17
    Member
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Bedok
    Posts
    716

    Default

    Quote Originally Posted by espn
    FireFox: I use PS + Nikon Capture together, all RAM hungry software, the large amount of RAM is to let them use all they want to their max, right now I'm considering if that's a good choice.
    Unfortunately, unless the software supports LargeAddressAware, WinNT 5 (2K)/ 5.1 (XP) will only allocate 2GB for the OS & all the applications.

    With the /3GB switch, it will allocate the excess only to applications supporting LargeAddressAware. It doesn't mean that the OS will just use 2GB and the excess goes to any other programs that require it.

  18. #18
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Jurong Lake District - West
    Posts
    897

    Default

    Mine's from Ikea and its a double deck.

  19. #19
    Senior Member King Tiger's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    In the heart of SengKang
    Posts
    5,882

    Default

    Quote Originally Posted by espn
    KT: Thanks! 1.6 not very long leh can put all the stuff I want to ?
    Hmmm.....
    AFAIK, there is a 1.8 m long one, check it out with them.
    War is one of the most regrettable human activities.

  20. #20
    Deregistered
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Planet Nikon
    Posts
    21,905

    Default

    MTL!!!

Page 1 of 3 123 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •