Page 66 of 97 FirstFirst ... 164156616465666768717691 ... LastLast
Results 1,301 to 1,320 of 1928

Thread: Selamat Datang ke KlubSNAP (Looking for all Malaysian and Indonesian speaking!!!!)

  1. #1301

    Default

    Quote Originally Posted by AixisOfJustice
    sepertimana yg dicadangkan oleh brader bum, we cld adjourn to the place we had our 1st BIJI ... aku pon dah lupa apa nama tempat tu ..
    ahhh amirah's cafe... kalau dorang tak kasi dudok atas aku bantah.. aku mogok.. aku riuh-rendah.. aku gigit satu2.. hahaha

  2. #1302

    Default

    Quote Originally Posted by AixisOfJustice
    bum:

    sunset pada hari khamis minggu lepas pun camni cantik jugak. malangnya akku tak bawak kamera ari tu ...
    ouuh terima kasih.. kat mana mu nampak??... ini pon aku tak adjust kat ps.. hanya time ambik gambar aku turonkan WB jadi -3.. sebab itu merah sikit.. hehe

  3. #1303
    Member
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    East Coast
    Posts
    247

    Default

    Quote Originally Posted by bumortic
    ini 1 of the many shots i took today. aku punya film blom habis so aku post yg ini dulu. taken pakai d70.
    Caya lah brother Bum!! Macam langit baru meletup bak wayang Star Wars.

  4. #1304

    Default

    you tau tak, dulu waktu polis masih pakai seluar pendek, memang dah ada "Persatuan Photografi Melayu Singapura" disebabkan oleh sesuatu perkara yg tak tau apasal, ianya terkubur...amacam kalau kita hidupkan semula...siapa setuju?
    1)
    2)
    3)
    4)
    Quote Originally Posted by Joe N.M
    BIJI #04
    1st July 2005 Friday 7:30pm

    All are welcome!

    (What is Biji - It is a direct translation of S.E.E.D (CS acronym for Shopping something Expendables Day). Anyway here it is used to call a gathering)

    Location : Kedai Kopi Arab Street - Kampung Glam Cafe (The one with Maroon canopy on Baghdad Street)

    Time : 7:30pm - 10:00pm; siapa tak nak balik, boleh stay back sampai pagi

    Dress Code : Sebarang

    Important sekali!! - Agenda : Gambar gambar fav anda. Kita akan spread the joy of fotography antara kami kami yang hadir .


    Pls daftar kat sini:

    1. bumortic
    2. AxisOfJustice (most probably lambat)
    3. Adnan (tapi jumpa kat mana? aku bolih turun kejap aje)
    4. razor (most probably lambat)
    5. Nizz
    6. Saifulbahar (macam biasa kalau takde apa apa)
    7. Rusty
    8. Fundee (aku sampai after 8pm)
    9. Amirhamzah (saya sampai lambat sikit)
    10. Sulhan
    11. ibs
    12. wahidkarim55
    13. Joe N.M
    14.
    15.
    16.
    17.
    18.
    19.
    20.

    Siapa mahu hadir, harap PM razor atau Bumortic number HP anda supaya tidak sesat

    Previous topics so far discussed

    Biji #1 - The CZ pose
    Biji #2 - Kopi Jantan
    Biji #2.5 - Sunday Shooting & Blue screen effect
    Biji #3 - Razor absent.... dun know apa yang telah berlaku

    Biji #4 - ??

    ----------------------------------------------------------

    Orait ...aku no.13

    Kali nih ramai betul orang. Ya, kita pasang banner "KFMS". (Kelab Fotografi Melayu Singapura)

  5. #1305

    Default

    nice foto Bum! if only the car and highway clearly visible, that wuld be great shot!....2 cts advc.
    Quote Originally Posted by bumortic
    ini 1 of the many shots i took today. aku punya film blom habis so aku post yg ini dulu. taken pakai d70.

  6. #1306

    Default

    Quote Originally Posted by wahidkarim55
    nice foto Bum! if only the car and highway clearly visible, that wuld be great shot!....2 cts advc.
    ok thanks for the advice bang... BULLeh!!!!... wahhahahahaha

  7. #1307

    Default

    Quote Originally Posted by wahidkarim55
    you tau tak, dulu waktu polis masih pakai seluar pendek, memang dah ada "Persatuan Photografi Melayu Singapura" disebabkan oleh sesuatu perkara yg tak tau apasal, ianya terkubur...amacam kalau kita hidupkan semula...siapa setuju?
    1)
    2)
    3)
    4)
    i recall at BIJI#3, saiful bahar ada mengatakan yg dia pernah discuss abt this with seorg MP melayu yg juga minat dgn fotografi (I think takyah cakap who this MP is ...). MP tu cakap yg kelab fotografi melayu masih ada, i.e. the name is still listeed kat Registry of Clubs & Societies ... cuma takde members yg aktiv nak teruskan perjuangan.

    memang elok kalau ada sesiapa yg nak hidupkan kelab ni balik ... tapi we must be clear on what our objectives are. why do i say this? ... bcos kita tahu yg ada kelab-kelab yg serupa di s'pura yg lebih established & going on strong. kalau kelab fotografi melayu ni dihidupkan, what can be offered to make it more attractive, make it unique & different than other existing clubs don't & cannot offer?

    this is just my thoughts & observations. can be discussed & argued further if anyone here is serious enough to re-energise kelab fotografi melayu ni.

  8. #1308
    Member
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Hard to keep track
    Posts
    69

    Default

    hello geng...baru jer sign up Clubsnap....

  9. #1309
    Moderator
    Join Date
    May 2002
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    4,026

    Default Wah Idea Gerek!!!

    Quote Originally Posted by AixisOfJustice
    i recall at BIJI#3, saiful bahar ada mengatakan yg dia pernah discuss abt this with seorg MP melayu yg juga minat dgn fotografi (I think takyah cakap who this MP is ...). MP tu cakap yg kelab fotografi melayu masih ada, i.e. the name is still listeed kat Registry of Clubs & Societies ... cuma takde members yg aktiv nak teruskan perjuangan.

    memang elok kalau ada sesiapa yg nak hidupkan kelab ni balik ... tapi we must be clear on what our objectives are. why do i say this? ... bcos kita tahu yg ada kelab-kelab yg serupa di s'pura yg lebih established & going on strong. kalau kelab fotografi melayu ni dihidupkan, what can be offered to make it more attractive, make it unique & different than other existing clubs don't & cannot offer?

    this is just my thoughts & observations. can be discussed & argued further if anyone here is serious enough to re-energise kelab fotografi melayu ni.
    Ini Idea Baggoooozz!!! Betul lah....once define objective....Pasti boleh....ada mission statement dan motto.......

    Ada member rules dah cukup......
    Kita boleh organize phoot classes untul anak-anak melayu yang berbakat.....
    dan juga hidupkan seni fotografi.......kedua-duanya ----filem dan digital....

    sulhan...

  10. #1310

    Default

    Quote Originally Posted by Trey
    hello geng...baru jer sign up Clubsnap....
    selamat dtg ke ClubSNAP ... dan selamat dtg jugak ke benang melayu/indo ni Trey!

    Kalau ada kelapangan, dtglah ke sesi BIJI kami. Utk pengetahuan anda BIJI#4 akan diadakan pada hari jumaat mlm, 1st July.
    Last edited by AixisOfJustice; 28th June 2005 at 03:27 PM.

  11. #1311
    Moderator
    Join Date
    May 2002
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    4,026

    Default Wah Idea Gerek!!!

    Quote Originally Posted by AixisOfJustice
    i recall at BIJI#3, saiful bahar ada mengatakan yg dia pernah discuss abt this with seorg MP melayu yg juga minat dgn fotografi (I think takyah cakap who this MP is ...). MP tu cakap yg kelab fotografi melayu masih ada, i.e. the name is still listeed kat Registry of Clubs & Societies ... cuma takde members yg aktiv nak teruskan perjuangan.

    memang elok kalau ada sesiapa yg nak hidupkan kelab ni balik ... tapi we must be clear on what our objectives are. why do i say this? ... bcos kita tahu yg ada kelab-kelab yg serupa di s'pura yg lebih established & going on strong. kalau kelab fotografi melayu ni dihidupkan, what can be offered to make it more attractive, make it unique & different than other existing clubs don't & cannot offer?

    this is just my thoughts & observations. can be discussed & argued further if anyone here is serious enough to re-energise kelab fotografi melayu ni.
    Ini Idea Baggoooozz!!! Betul lah....once define objective....Pasti boleh....ada mission statement dan motto.......

    Ada member rules dah cukup......
    Kita boleh organize phoot classes untul anak-anak melayu yang berbakat.....
    dan juga hidupkan seni fotografi.......kedua-duanya ----filem dan digital....

    sulhan...

  12. #1312
    Member
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    bukit batok
    Posts
    301

    Default

    wah.... dah lama juga tak masok benang nih... ok BIJI#04 konsperm happening punya.. dan konsperm balik lambat...!

    (kepada sesiapa yang tak pernah menghadiri BIJI... be prepared to stay till 1-2am... keluar dgn matair pon kalah! )

  13. #1313

    Default

    Quote Originally Posted by AixisOfJustice
    i recall at BIJI#3, saiful bahar ada mengatakan yg dia pernah discuss abt this with seorg MP melayu yg juga minat dgn fotografi (I think takyah cakap who this MP is ...). MP tu cakap yg kelab fotografi melayu masih ada, i.e. the name is still listeed kat Registry of Clubs & Societies ... cuma takde members yg aktiv nak teruskan perjuangan.

    memang elok kalau ada sesiapa yg nak hidupkan kelab ni balik ... tapi we must be clear on what our objectives are. why do i say this? ... bcos kita tahu yg ada kelab-kelab yg serupa di s'pura yg lebih established & going on strong. kalau kelab fotografi melayu ni dihidupkan, what can be offered to make it more attractive, make it unique & different than other existing clubs don't & cannot offer?

    this is just my thoughts & observations. can be discussed & argued further if anyone here is serious enough to re-energise kelab fotografi melayu ni.
    OK semua, I akan discuss lagi sama MP itu this week dan dapatkan butir butir lanjut. Kalau kitorang boleh take over, ada yang sanggup jadi president nya? Kalau untuk "ceremonial", I boleh take over tapi you all tahu I selalu belayar, jadi mesti ada real punya right hand man. Nanti kita discuss waktu Biji ok?
    Saiful Bahar - "I don't care what equipment you use... but what you produce"

  14. #1314

    Default

    selamat datang...
    Quote Originally Posted by Trey
    hello geng...baru jer sign up Clubsnap....

  15. #1315
    Senior Member
    Join Date
    May 2003
    Location
    Woody Land
    Posts
    1,743

    Default

    Elo,

    Aku dah make tentative arrangement to use the Amirah Cafe 2nd floor in case we need to move to a larger and more comfy place this Friday

    Talking about the kelab of the old, is there a registered address of the society?
    It is easier to critique than to create ; www.razin-photography.com
    My studio is available for rent

  16. #1316

    Default

    i donno dah hampir 3 abad berkubur.. maybe masih boleh dihidupkan balik...kena CPR lah.
    i tink the objectv is to love the foto n to pass down the knowledge kpd sesiapa yg berhajat. terutama student or anak anak yatim or sesiapa yg jobless, we can generate fund ,by setting up this society.
    your comment pls. so the main topics 4this coming biji is PPP(persatuan peminat photography) we shall discuss about d objctv.

    Quote Originally Posted by razor
    Elo,

    Aku dah make tentative arrangement to use the Amirah Cafe 2nd floor in case we need to move to a larger and more comfy place this Friday

    Talking about the kelab of the old, is there a registered address of the society?

  17. #1317

    Default

    Razor, Amirah cafe 2nd floor boleh berasap ke?
    Saiful Bahar - "I don't care what equipment you use... but what you produce"

  18. #1318
    Senior Member
    Join Date
    May 2003
    Location
    Woody Land
    Posts
    1,743

    Default

    Quote Originally Posted by saifulbahar
    Razor, Amirah cafe 2nd floor boleh berasap ke?
    of cos...
    It is easier to critique than to create ; www.razin-photography.com
    My studio is available for rent

  19. #1319
    Senior Member
    Join Date
    May 2003
    Location
    Woody Land
    Posts
    1,743

    Default Buah #1 - OCH Shoot

    After all these years, Adeline never fails to turn up for her appointment.





    Posed pic.
    Model : Adeline
    It is easier to critique than to create ; www.razin-photography.com
    My studio is available for rent

  20. #1320

    Default

    Razor, nice picture. How about if the description of the photo is "She's still waiting for her appointment".
    Saiful Bahar - "I don't care what equipment you use... but what you produce"

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •