Page 59 of 97 FirstFirst ... 93449545758596061646984 ... LastLast
Results 1,161 to 1,180 of 1928

Thread: Selamat Datang ke KlubSNAP (Looking for all Malaysian and Indonesian speaking!!!!)

  1. #1161

    Default

    Biji #3




    17th June 2005 Friday 8:30pm

    All are welcome!






    (What is Biji - It is a direct translation of S.E.E.D (CS acronym for Shopping something Expendables Day). Anyway here it is used to call a gathering)

    Location : Kedai Kopi Arab Street - Kampung Glam Cafe (The one with Maroon canopy on Baghdad Street)

    Time : 6:30pm - 10:00pm; siapa tak nak balik, boleh stay back sampai pagi

    Dress Code : Pakai Smart Mamat. Kalau bole pakai Tie skalik.

    Important sekali!! - Agenda : Gambar gambar fav anda. Kita akan spread the joy of fotography antara kami kami yang hadir .


    Pls daftar kat sini:

    1. Rusty
    2. Axis of Justice
    3. AmirHamzah1980
    4.
    5.
    6. Saiful Bahar (Should be able to but a little later, Broadcast Asia pack up. 6.30 or 8.30?)
    7.
    8.
    9.ibs
    10.bumortic
    11.
    12.
    13. Joe N.M
    14.
    15.
    16.
    17.
    18.
    19.
    20.

    Siapa mahu hadir, harap PM razor atau Bumortic number HP anda supaya tidak sesat

    Previous topics so far discussed

    Biji #1 - The CZ pose
    Biji #2 - Kopi Jantan
    Biji #2.5 - Sunday Shooting & Blue screen effect
    Biji #3 -

    Of coslah, tech talk, darkroom techniques, composition, colour tones, camera settings and oogling at great pics are the common chat topics.

  2. #1162
    Member
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Punggol, Singapore
    Posts
    74

    Default

    Quote Originally Posted by AixisOfJustice
    6.30pm awal sgt tu brader ...
    7.30pm ok jugaklah.

    i'll be there approx. 7.45pm. nak gi pss jap.
    6.30pm or 7.30pm is fine for me. Aku nak komperm sebab razor punya Biji letak pukul 6.30pm.

    Kalau 7.30pm, aku nak pi beach road army market dulu. Aku nak pi carik belt and harness strap (macam army punya SBO) so that aku bole gantung camera bag and pouch pat waist ajer. Kalau tidak.. angkat sling bag naik lenguh bahu aku.

  3. #1163

    Default

    Selamat ber-BIJI. Kena kerja malam ni.

    Yamseng
    36frames Wedding Photography - http://www.36frames.com
    rueyloon - http://www.rueyloon.com

  4. #1164

    Default

    Quote Originally Posted by rueyloon
    Selamat ber-BIJI. Kena kerja malam ni.

    Yamseng

    hi guys, I'm from Jakarta, and I am really sorry, but BIJI is Jakartan slank for ...testicle....
    really sorry to ruin it..
    eh, saya lupa ini forum buat berbahasa Indo/melayu ...
    maaf teman teman, 'biji' adalah slank buat testicle (tidak tahu apa bahasa Indo nya), sama dengan 'telur/telor' ...

  5. #1165

    Default

    Quote Originally Posted by karel
    hi guys, I'm from Jakarta, and I am really sorry, but BIJI is Jakartan slank for ...testicle....
    really sorry to ruin it..
    eh, saya lupa ini forum buat berbahasa Indo/melayu ...
    maaf teman teman, 'biji' adalah slank buat testicle (tidak tahu apa bahasa Indo nya), sama dengan 'telur/telor' ...
    erhmm .. what ruin what ?
    There are x languages in this world with infinite possiblity of a word that has different meaning in the other language, maybe a good meaning in one and bad to horrible meaning in the other

    So just stick to the 'habitat' of the language and use it there ONLY :P

    =bob=
    *also from Jakarta residing in Sydney and frequent visitor of Singapore*
    Nikon 4 & lots of hollow chunky glass

  6. #1166
    Member
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    bukit batok
    Posts
    301

    Default

    Quote Originally Posted by karel
    hi guys, I'm from Jakarta, and I am really sorry, but BIJI is Jakartan slank for ...testicle....
    really sorry to ruin it..
    eh, saya lupa ini forum buat berbahasa Indo/melayu ...
    maaf teman teman, 'biji' adalah slank buat testicle (tidak tahu apa bahasa Indo nya), sama dengan 'telur/telor' ...
    all puns intended. we're very happy people.

  7. #1167

    Default

    malam ini saya belom comfirm boleh make it.. apa2 saya telepon abg2 semua kalau saya datang... ahh tgk lah.. jumpa sana aja..

  8. #1168
    Member
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    bukit batok
    Posts
    301

    Default

    Quote Originally Posted by bumortic
    malam ini saya belom comfirm boleh make it.. apa2 saya telepon abg2 semua kalau saya datang... ahh tgk lah.. jumpa sana aja..
    datang bum!! akoo nak tengok gambar OCH!

  9. #1169

    Default

    Quote Originally Posted by rusty
    datang bum!! akoo nak tengok gambar OCH!
    hahaha gambar och aku tak print arh.. aku develope dan scan aja.. nak tgk pergi lah ke gallery ku

  10. #1170

    Default

    Quote Originally Posted by karel
    hi guys, I'm from Jakarta, and I am really sorry, but BIJI is Jakartan slank for ...testicle....
    really sorry to ruin it..
    eh, saya lupa ini forum buat berbahasa Indo/melayu ...
    maaf teman teman, 'biji' adalah slank buat testicle (tidak tahu apa bahasa Indo nya), sama dengan 'telur/telor' ...
    jangan kuatir, maknanya sama dalam bahasa melayu. bahasa ingrish juga !!! sama dengan hokkien and bahasa cini... hmmm........ mungkin maknanya sama dalam semua bahasa
    36frames Wedding Photography - http://www.36frames.com
    rueyloon - http://www.rueyloon.com

  11. #1171

    Default Wedding Photography - Photojournalism Style

    I believe antara braders kat sini ada yg memberi khidmat jurugambar perkahwinan.

    Ada tak yg pernah mengambil gambar upacara perkahwinan seperti this guy dari M'sia: Saiful Nang Wedding Photojournalism .

    I find this guy's work really excellent !

  12. #1172
    Senior Member
    Join Date
    May 2003
    Location
    Woody Land
    Posts
    1,743

    Default

    How was the Biji #3? I just got back...
    It is easier to critique than to create ; www.razin-photography.com
    My studio is available for rent

  13. #1173
    Member
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    bukit batok
    Posts
    301

    Default

    it was good... the usual fun and laughter before the weekend starts...

  14. #1174

    Default

    gd afternoon kepada semua.

  15. #1175

    Default

    selamat malam!!!

  16. #1176
    Deregistered
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Compass H
    Posts
    2,094

    Default

    Selamat pagi brother....

    KAlau ada Biji lagi PM aku lah....

    Kalau takde hal aku datang....

  17. #1177

    Default

    maaf ya pak, apa bedanya telor dengan kontol? mohon penjelasan.. selamat joint...antar dong gaambar cewek jawa....
    Quote Originally Posted by karel
    hi guys, I'm from Jakarta, and I am really sorry, but BIJI is Jakartan slank for ...testicle....
    really sorry to ruin it..
    eh, saya lupa ini forum buat berbahasa Indo/melayu ...
    maaf teman teman, 'biji' adalah slank buat testicle (tidak tahu apa bahasa Indo nya), sama dengan 'telur/telor' ...

  18. #1178

    Default outing

    bum, kalo ada outing habaq kat aku ye...boleh tak aku bawak medium format...belum beli digital...boleh rekomen?

  19. #1179

    Default

    Quote Originally Posted by razor
    1) Darren = Abang Besar Darren (Petaling Jaya, Selangor)
    2) Pro Image = Danny (Taman Pelangi, Johor dan USJ, Selangor)
    3) IBS = Imran (Orang Singapura, Kampung Ubi)
    4) Bumortic = Bum (Sg, TamPenis)
    5) Ivan11 = Ivan (???)
    6) NavyBlue = Wid (Tempat lahir: Jakarta, Indonesia. Tempat tinggal: Singapura)
    7) AxisofJustice = Imran (Lahir & tinggal sekarang: Singapura; pernah tinggal di KL - 1 thn & Scotland - 2 thn)
    8) Monokydni = Eddie (Kampar, Perak )
    9) Sion = Sion (Sydney, Australia)
    10)JBMA = Jaafar (???)
    11)Student = Guru Pak Cik Chong (Teluk Intan, Perak)
    12)Nightwolf = Sam (orang Singapura, tinggal di CCK)
    13)Cheesecake = ??? (???)
    14)Spookie = Ah Lian (PJ, Malaysia)
    15)Sumball = ??? (???)
    16)Caseytan = Casey Tan (???)
    17)Ndroo.com = Andrew (???)
    18)Ronkong = ??? (???)
    19)Joko1974 = Joko (Lahir: Klaten, Indonesia)
    20)Rusty = Rashid (Bukit Batok,Singapore)
    21)Dreamseeker = ??? (???)
    22)Razor = Datuk Razin!!!!! Yes ini betul!!! - (Bandar Seri Singapura)
    23)Incubus = Shahrul (orang ANG MO (kio) heheh)
    24)rolz•ink = Hairolz (lahir di Singapura keturunan JAWA)
    25)DennisC = ??? (???)
    26)nyxx88 = Ivan (iya, satu lagi Ivan :P)
    27)ahtong = Baba melaka (Melaka)
    28)javaman = Anton (lahir: Surabaya-IDN, besar: Jakarta-IDN, tinggal: Singapore)
    29)ady = ady (lahir: Pulau Pinang, besar: Subang Jaya, tinggal: kat sini-ler, mana lagi)
    30)detrop = Astra, (SUDAH KEMBALI KE ALEXANDRA RD)
    31)isomers007= nur -
    32)yowch = yowch (Dari Petaling Jaya, dah 13 tahun di pulau ini)
    33)Lollipop = ??? (tinggal di Larkin JB, dari Sabah)
    34)xl1 = andy (jakarta tinggal di singapore)
    35)Warder = ??? (???)
    36)zha = zul (???)
    37)iwicaks = wicak (bandung, id - 2 tahun di SG)
    38)andre = Andre (asal Jakarta. tinggal di Singapore)
    39)carrot^ = ??? (???)
    40)Caussway = ??? (Dari Muar -Johor, ~6 tahun di Singapura )
    41)S3lina = Selina (???)
    42)Amirhamzah1980 = Amir (saya orang tampines )
    43)yunghans = yunghans (orang bandung)
    44)bip916 = Hisham (melayu singapura)
    45)Hongsien = Kwee Hong Sien (Malang, 1908, Indonesia, aku sekarang di Hong Kong)
    46)pohsoon = pohsoon (batu pahat, johor, di singapura sejak 1995)
    47)art2d2 = Arthur (Kota Kinabalu, Sabah, di singapura sejak tahun 2000)
    48)Khairi = melayu/jawa - (ancestor semua asal indon tapi aku org singapura)
    49)JoeNM = Joe (Tempat lahir: Hospital. Tempat tinggal: Rumah)
    50)Ross = Rusell Lee (the the moment in Czech Rep, Prague)
    51)Beachboy = YF (Kota Bahru, Kelantan)
    52)psygnosis = Muzafar (SG, Lorong Tampoi-nese)
    53)kenzi = Kenneth Lim (SG, Same-bawang)
    54)sismic(Yogyakarta-Jawa Tengah,SG-Bishan sejak 2000,Melb sejak 2004)
    55)hi5=andrew (betawi - jakarte, tinggal di sg.
    56)simonw=Simon Wong (dari Pontian - tinggal di CCK)
    57)mohgui=
    58)B18 = BN Herlambang ( Lahir : Jakarta , ID. Di Sydney, AU sejak 1997 )
    59)budiman = Budi (Jawa Tengah, di Singapore sejak tahun 2000)
    60)Walker = ??? (Orang Malaysia)
    61) wahidkarim55-asal ponorogo. beranak kat spore. menetap di Simei, sebelah Tam penis....
    63)

  20. #1180
    Member
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Estrabluz Engolista
    Posts
    56

    Default Pasah Malay

    Phom Kaw Jai Pasah Malay Nit Not Khrap !

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •