Page 57 of 97 FirstFirst ... 73247525556575859626782 ... LastLast
Results 1,121 to 1,140 of 1928

Thread: Selamat Datang ke KlubSNAP (Looking for all Malaysian and Indonesian speaking!!!!)

  1. #1121

    Default

    Quote Originally Posted by amirhamzah1980
    ho ho ho . . .


    alamak.. siapa ni???

  2. #1122

    Default Aku dah BALIK!!!

    Hello members/bradders semua!!!!

    Aku baru jer balik dari Xinjiang, China pagi tadi pukul 5 pagi!!!

    GEREK seh!!!! Tembak macam senapang mesin kat sana ... D70 & lens aku pun sampai masuk pasir dari padang pasir kat sana ... tapi semua ok, masih boleh operate. Kejap lagi nak gi nikon service ctr.

    aku tembak nak dekat 3K gambar ... tak banyak ahh ... nak kena convert jugak dari RAW to JPEG. Byk ambik RAW ... so korang kena lah tunggu kalau nak tengok gambar gambar hamba ...

    razor, amirhamzah, bumortic ... terima kasih banyak banyak for shooting kat MHC opening. I hope everything turn out OK. PLs do give me feedback for all of us kat MHC to note & learn from.

    Oh ya ... gambar Istana kat backdrop tu aku punya lah.

    Jumpa korang Jumaat ni ... masih on tak??

  3. #1123
    Member
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    bukit batok
    Posts
    301

    Default

    Quote Originally Posted by AixisOfJustice
    Hello members/bradders semua!!!!

    Aku baru jer balik dari Xinjiang, China pagi tadi pukul 5 pagi!!!

    GEREK seh!!!! Tembak macam senapang mesin kat sana ... D70 & lens aku pun sampai masuk pasir dari padang pasir kat sana ... tapi semua ok, masih boleh operate. Kejap lagi nak gi nikon service ctr.

    aku tembak nak dekat 3K gambar ... tak banyak ahh ... nak kena convert jugak dari RAW to JPEG. Byk ambik RAW ... so korang kena lah tunggu kalau nak tengok gambar gambar hamba ...

    razor, amirhamzah, bumortic ... terima kasih banyak banyak for shooting kat MHC opening. I hope everything turn out OK. PLs do give me feedback for all of us kat MHC to note & learn from.

    Oh ya ... gambar Istana kat backdrop tu aku punya lah.

    Jumpa korang Jumaat ni ... masih on tak??
    dah lama tak berjumpa... rindoo rasa hati... ingin ku ber***** dengan muu......

    friday... it's on.

    bawak ler krepek2 ker, dodol ker, kuih2 dari china yer... u missed the OCH shoot with us tapi tak per... masih ada lagi..

    do print out and show us ur stuff from china bro...

  4. #1124
    Member
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    bukit batok
    Posts
    301

    Default



    1 out of a grand total of 3 shots i took hehe..

    1/30 f4 @ iso800 / no ps.

  5. #1125
    Senior Member
    Join Date
    May 2003
    Location
    Woody Land
    Posts
    1,743

    Default

    Quote Originally Posted by AixisOfJustice
    Hello members/bradders semua!!!!

    Aku baru jer balik dari Xinjiang, China pagi tadi pukul 5 pagi!!!

    GEREK seh!!!! Tembak macam senapang mesin kat sana ... D70 & lens aku pun sampai masuk pasir dari padang pasir kat sana ... tapi semua ok, masih boleh operate. Kejap lagi nak gi nikon service ctr.

    aku tembak nak dekat 3K gambar ... tak banyak ahh ... nak kena convert jugak dari RAW to JPEG. Byk ambik RAW ... so korang kena lah tunggu kalau nak tengok gambar gambar hamba ...

    razor, amirhamzah, bumortic ... terima kasih banyak banyak for shooting kat MHC opening. I hope everything turn out OK. PLs do give me feedback for all of us kat MHC to note & learn from.

    Oh ya ... gambar Istana kat backdrop tu aku punya lah.

    Jumpa korang Jumaat ni ... masih on tak??
    Welcome Back!!

    This Friday Biji depends on attendance
    It is easier to critique than to create ; www.razin-photography.com
    My studio is available for rent

  6. #1126
    Senior Member
    Join Date
    May 2003
    Location
    Woody Land
    Posts
    1,743

    Default

    Biji #3


    17th June 2005 Friday 8:30pm

    All are welcome!

    (What is Biji - It is a direct translation of S.E.E.D (CS acronym for Shopping something Expendables Day). Anyway here it is used to call a gathering)

    Location : Kedai Kopi Arab Street - Kampung Glam Cafe (The one with Maroon canopy on Baghdad Street)

    Time : 8:30pm - 10:00pm; siapa tak nak balik, boleh stay back sampai pagi

    Dress Code : Sebarang

    Important sekali!! - Agenda : Gambar gambar fav anda. Kita akan spread the joy of fotography antara kami kami yang hadir .



    Pls daftar kat sini:

    1.
    2.
    3.
    4.
    5.
    6.
    7.
    8.
    9.
    10.
    11.
    12.
    13.
    14.
    15.
    16.
    17.
    18.
    19.
    20.

    Siapa mahu hadir, harap PM razor atau Bumortic number HP anda supaya tidak sesat

    Previous topics so far discussed

    Biji #1 - The CZ pose
    Biji #2 - Kopi Jantan
    Biji #2.5 - Sunday Shooting & Blue screen effect
    Biji #3 -

    Of coslah, tech talk, darkroom techniques, composition, colour tones, camera settings and oogling at great pics are the common chat topics.
    [/QUOTE]
    It is easier to critique than to create ; www.razin-photography.com
    My studio is available for rent

  7. #1127
    Member
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    bukit batok
    Posts
    301

    Default

    Sarjan Razor,

    errr boleh mula siang sikit tak? 7.30pm ker....

    8.30pm err... mcm lambat gitu ah... tak tau apa nak buat from 6pm-8.30pm..

    Prebet Rusty

  8. #1128
    Member
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    eastern side . . .
    Posts
    250

    Default

    saya rasa saya boleh turun . . .

    tapi lum confirm . . .

  9. #1129

    Default

    Quote Originally Posted by razor
    Welcome Back!!

    This Friday Biji depends on attendance
    Okies. I guess pasal korang had BIJI #2.5 so that wld make #3 too soon.

    Takper lah kalau takde ... aku consperm akan hadir disana ... i miss my dose of teh tarik/halia ... amoi kat sana tak pandai bikin ahh ...

  10. #1130
    Senior Member
    Join Date
    May 2003
    Location
    Woody Land
    Posts
    1,743

    Default Updates and change of time to earlier

    Biji #3


    17th June 2005 Friday 8:30pm

    All are welcome!

    (What is Biji - It is a direct translation of S.E.E.D (CS acronym for Shopping something Expendables Day). Anyway here it is used to call a gathering)

    Location : Kedai Kopi Arab Street - Kampung Glam Cafe (The one with Maroon canopy on Baghdad Street)

    Time : 6:30pm - 10:00pm; siapa tak nak balik, boleh stay back sampai pagi

    Dress Code : Sebarang

    Important sekali!! - Agenda : Gambar gambar fav anda. Kita akan spread the joy of fotography antara kami kami yang hadir .



    Pls daftar kat sini:

    1. Rusty
    2. Axis of Justice
    3. AmirHamzah1980
    4.
    5.
    6.
    7.
    8.
    9.
    10.
    11.
    12.
    13.
    14.
    15.
    16.
    17.
    18.
    19.
    20.

    Siapa mahu hadir, harap PM razor atau Bumortic number HP anda supaya tidak sesat

    Previous topics so far discussed

    Biji #1 - The CZ pose
    Biji #2 - Kopi Jantan
    Biji #2.5 - Sunday Shooting & Blue screen effect
    Biji #3 -

    Of coslah, tech talk, darkroom techniques, composition, colour tones, camera settings and oogling at great pics are the common chat topics.
    It is easier to critique than to create ; www.razin-photography.com
    My studio is available for rent

  11. #1131

    Default

    Quote Originally Posted by razor

    Nahhh.................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


    hahha.. mana korang dapat anak patung?

  12. #1132
    Member
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Punggol, Singapore
    Posts
    74

    Default

    Quote Originally Posted by razor
    Biji #3




    17th June 2005 Friday 8:30pm

    All are welcome!







    (What is Biji - It is a direct translation of S.E.E.D (CS acronym for Shopping something Expendables Day). Anyway here it is used to call a gathering)

    Location : Kedai Kopi Arab Street - Kampung Glam Cafe (The one with Maroon canopy on Baghdad Street)

    Time : 6:30pm - 10:00pm; siapa tak nak balik, boleh stay back sampai pagi

    Dress Code : Pakai Smart Mamat. Kalau bole pakai Tie skalik.

    Important sekali!! - Agenda : Gambar gambar fav anda. Kita akan spread the joy of fotography antara kami kami yang hadir .



    Pls daftar kat sini:

    1. Rusty
    2. Axis of Justice
    3. AmirHamzah1980
    4.
    5.
    6.
    7.
    8.
    9.
    10.
    11.
    12.
    13. Joe N.M
    14.
    15.
    16.
    17.
    18.
    19.
    20.

    Siapa mahu hadir, harap PM razor atau Bumortic number HP anda supaya tidak sesat

    Previous topics so far discussed

    Biji #1 - The CZ pose
    Biji #2 - Kopi Jantan
    Biji #2.5 - Sunday Shooting & Blue screen effect
    Biji #3 -

    Of coslah, tech talk, darkroom techniques, composition, colour tones, camera settings and oogling at great pics are the common chat topics.
    Sgt Razor....I komsprems my attendence.

  13. #1133

    Default

    Biji #3




    17th June 2005 Friday 8:30pm

    All are welcome!






    (What is Biji - It is a direct translation of S.E.E.D (CS acronym for Shopping something Expendables Day). Anyway here it is used to call a gathering)

    Location : Kedai Kopi Arab Street - Kampung Glam Cafe (The one with Maroon canopy on Baghdad Street)

    Time : 6:30pm - 10:00pm; siapa tak nak balik, boleh stay back sampai pagi

    Dress Code : Pakai Smart Mamat. Kalau bole pakai Tie skalik.

    Important sekali!! - Agenda : Gambar gambar fav anda. Kita akan spread the joy of fotography antara kami kami yang hadir .


    Pls daftar kat sini:

    1. Rusty
    2. Axis of Justice
    3. AmirHamzah1980
    4.
    5.
    6.
    7.
    8.
    9.
    10.bumortic
    11.
    12.
    13. Joe N.M
    14.
    15.
    16.
    17.
    18.
    19.
    20.

    Siapa mahu hadir, harap PM razor atau Bumortic number HP anda supaya tidak sesat

    Previous topics so far discussed

    Biji #1 - The CZ pose
    Biji #2 - Kopi Jantan
    Biji #2.5 - Sunday Shooting & Blue screen effect
    Biji #3 -

    Of coslah, tech talk, darkroom techniques, composition, colour tones, camera settings and oogling at great pics are the common chat topics.

  14. #1134
    Senior Member
    Join Date
    May 2003
    Location
    Woody Land
    Posts
    1,743

    Default

    Quote Originally Posted by bumortic
    Biji #3




    17th June 2005 Friday 8:30pm

    All are welcome!






    (What is Biji - It is a direct translation of S.E.E.D (CS acronym for Shopping something Expendables Day). Anyway here it is used to call a gathering)

    Location : Kedai Kopi Arab Street - Kampung Glam Cafe (The one with Maroon canopy on Baghdad Street)

    Time : 6:30pm - 10:00pm; siapa tak nak balik, boleh stay back sampai pagi

    Dress Code : Pakai Smart Mamat. Kalau bole pakai Tie skalik.

    Important sekali!! - Agenda : Gambar gambar fav anda. Kita akan spread the joy of fotography antara kami kami yang hadir .


    Pls daftar kat sini:

    1. Rusty
    2. Axis of Justice
    3. AmirHamzah1980
    4.
    5.
    6.
    7.
    8.
    9.
    10.bumortic
    11.
    12.
    13. Joe N.M
    14.
    15.
    16.
    17.
    18.
    19.
    20.

    Siapa mahu hadir, harap PM razor atau Bumortic number HP anda supaya tidak sesat

    Previous topics so far discussed

    Biji #1 - The CZ pose
    Biji #2 - Kopi Jantan
    Biji #2.5 - Sunday Shooting & Blue screen effect
    Biji #3 -

    Of coslah, tech talk, darkroom techniques, composition, colour tones, camera settings and oogling at great pics are the common chat topics.
    ehh ape ni pilih pilih nomber??? jersey bola ke??
    It is easier to critique than to create ; www.razin-photography.com
    My studio is available for rent

  15. #1135

    Default

    napa meeting mesti asyik aku werk jer...
    biji nih aku keje malam lah... sorry bros..

  16. #1136

    Default

    hello teman teman semua . ..

    apa khabar ?

  17. #1137
    Member
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    eastern side . . .
    Posts
    250

    Default

    selamat malam semua . . . . .

  18. #1138

    Default

    Quote Originally Posted by razor
    ehh ape ni pilih pilih nomber??? jersey bola ke??
    wahahahhaa....

  19. #1139

    Default

    Quote Originally Posted by radiation
    hello teman teman semua . ..

    apa khabar ?
    kabar baik.. kamu?

  20. #1140

    Default

    Quote Originally Posted by amirhamzah1980
    selamat malam semua . . . . .
    selamat malam.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •