Page 48 of 97 FirstFirst ... 2338434647484950535873 ... LastLast
Results 941 to 960 of 1928

Thread: Selamat Datang ke KlubSNAP (Looking for all Malaysian and Indonesian speaking!!!!)

  1. #941

  2. #942
    Member
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    bukit batok
    Posts
    301

    Default

    Quote Originally Posted by bumortic
    no1 has yet to pop my cherry lah katakan!.. LOL!!!!! wahahhahahaha
    Need help? akoo ada 80-200... total length at least 12 inchi... kalau tak pop jugak... tak tau apa nak cakap ah.... hahahahahaha....
    Last edited by rusty; 30th May 2005 at 10:25 AM.

  3. #943
    Member
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    bukit batok
    Posts
    301

    Default

    kepada ahli ahli benang nih..
    meh kiter meriahkan benang nih sebab as of now kita ada 943 posts.. 57 short of a thousand..


  4. #944
    Member
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Punggol, Singapore
    Posts
    74

    Default

    Good Day untuk semua....

  5. #945
    Member
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    East Coast
    Posts
    247

    Default

    Quote Originally Posted by amirhamzah1980
    selamat bermain ngan permainan baru kamu tu bro . . .

    anyway berapa ya harga nya ?

    Beli kat Hong Kong lebih kurang S$520. Di Singapura, dengar cerita, dalam lingkungan S$600.

  6. #946
    Member
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    East Coast
    Posts
    247

    Default

    Quote Originally Posted by bumortic
    selamat moaning~~
    Moan....

  7. #947
    Member
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Punggol, Singapore
    Posts
    74

    Default

    Kepada ahli KKJ*,

    Aku nak enquire sikit. Korang tahu tak digital lab mana yang bagus untuk develop gambar kawin 4R. Sharp and contrasting and best skali kalau murah.

    Kalau sekali tengok tuh gambar, macam Hari Hari Mau pi sana lagi.

  8. #948

    Default

    Aku ada sebiji SB lapan ratus nak dijual. Masih ada waranti. Harganya $500. Kalau interested talipon gue kat 96962640.

    Quote Originally Posted by amirhamzah1980
    selamat bermain ngan permainan baru kamu tu bro . . .

    anyway berapa ya harga nya ?

  9. #949
    Member
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    bukit batok
    Posts
    301

    Default

    Quote Originally Posted by Joe N.M
    Kepada ahli KKJ*,

    Aku nak enquire sikit. Korang tahu tak digital lab mana yang bagus untuk develop gambar kawin 4R. Sharp and contrasting and best skali kalau murah.

    Kalau sekali tengok tuh gambar, macam Hari Hari Mau pi sana lagi.
    KT Colour pat chinatown lah... upper cross street.
    4R is $0.30. cakap kau dari clubsnap.

    Firstly kau kena shoot in srgb colour mode for D70.If u want slightly more contrast and saturation, increase your saturation in D70.

    lepas tu @ photoshop, Levels (Ctrl-L) as you desire. Unsharp Mask as you desire. send them in jpeg, anything more is overkill for fuji frontier machines.

  10. #950

    Default

    Kalau kau tinggal daerah timur.. boleh pegi kat Mach Photo kat Paya Lebar Post Office. Quality boleh tahan. Diaorang pakai frontier 570.


    Quote Originally Posted by Joe N.M
    Kepada ahli KKJ*,

    Aku nak enquire sikit. Korang tahu tak digital lab mana yang bagus untuk develop gambar kawin 4R. Sharp and contrasting and best skali kalau murah.

    Kalau sekali tengok tuh gambar, macam Hari Hari Mau pi sana lagi.

  11. #951
    Member
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Singapore, Singapore
    Posts
    222

    Default

    Quote Originally Posted by rusty
    KT Colour pat chinatown lah... upper cross street.
    4R is $0.30. cakap kau dari clubsnap.

    Firstly kau kena shoot in srgb colour mode for D70.If u want slightly more contrast and saturation, increase your saturation in D70.

    lepas tu @ photoshop, Levels (Ctrl-L) as you desire. Unsharp Mask as you desire. send them in jpeg, anything more is overkill for fuji frontier machines.
    Aku sokong cadangan itu. Print lebih dapat 8R percuma. Selalu aku print dalam 'average' (average melayu cakap apa huh?) 200 gambar dapat dua 8R (8x12) gratis..

    Tapi aku dengar kat iphoto kat jurong dorang charge 20sen. Tak pernah try. Jauh dah...

  12. #952

    Default

    kalau mak lagi accurate, mintak diarong punya KT frontier profile.

    Quote Originally Posted by rusty
    KT Colour pat chinatown lah... upper cross street.
    4R is $0.30. cakap kau dari clubsnap.

    Firstly kau kena shoot in srgb colour mode for D70.If u want slightly more contrast and saturation, increase your saturation in D70.

    lepas tu @ photoshop, Levels (Ctrl-L) as you desire. Unsharp Mask as you desire. send them in jpeg, anything more is overkill for fuji frontier machines.

  13. #953

    Default

    Quote Originally Posted by rolzink
    Aku sokong cadangan itu. Print lebih dapat 8R percuma. Selalu aku print dalam 'average' (average melayu cakap apa huh?)
    average = pukul rata

  14. #954

    Default

    Quote Originally Posted by ibs
    average = pukul rata
    wahahhahaha pukul rata~~..

  15. #955
    Member
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Punggol, Singapore
    Posts
    74

    Default

    Hey...trima kasih for ur information.

    Aku ader dengar jugak dan baca pat clubsnap yang Grace lab, beautiful memories, photo friend and konota is not bad either.

    What I know is different lab is using different processing equiptments eg. kodak, fuji, konica.

    Apa dia punya difference? ketara ker tak?

  16. #956

  17. #957
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Last planet from the sun
    Posts
    2,822

    Default

    Quote Originally Posted by bumortic
    selamat night
    masuk ke KS untuk selamat night sahaja?

  18. #958

    Default

    Quote Originally Posted by Pro Image
    masuk ke KS untuk selamat night sahaja?
    abeh semua dia.. hahaha look see, look see aja lah..

  19. #959

    Default

    Quote Originally Posted by Joe N.M
    Hey...trima kasih for ur information.

    Aku ader dengar jugak dan baca pat clubsnap yang Grace lab, beautiful memories, photo friend and konota is not bad either.

    What I know is different lab is using different processing equiptments eg. kodak, fuji, konica.

    Apa dia punya difference? ketara ker tak?
    I ingat perbezaan nya adalah dalam warna. Tak tahu sangat dlm hal ni tetapi dgr2 fuji gives better colours. Ada yg boleh confirm tentang hal ni?

  20. #960
    Member
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    East Coast
    Posts
    247

    Default

    Quote Originally Posted by AixisOfJustice
    I ingat perbezaan nya adalah dalam warna. Tak tahu sangat dlm hal ni tetapi dgr2 fuji gives better colours. Ada yg boleh confirm tentang hal ni?
    Kalau kita betul-betul nak tahu perbezaannya, terpaksalah kita hantar file yang sama ke beberapa kedai gambar untuk diproses. Oleh kerana pusat-pusat gambar ini berselerak di merata pulau ini, fikir pun dah malas....

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •