Page 45 of 97 FirstFirst ... 203540434445464750557095 ... LastLast
Results 881 to 900 of 1928

Thread: Selamat Datang ke KlubSNAP (Looking for all Malaysian and Indonesian speaking!!!!)

  1. #881

    Default

    teman2... yusof ishak house dimana???

  2. #882

    Default

    Bum, kau nak tahu kat mana our ex-president's house or are you referring to the hostel?

    kalau rumah allahyarham encik yusof ishak aku tak tahu. tapi ada student hostel kat NUS yg dinamakan yusok ishak house

  3. #883

    Default

    Quote Originally Posted by AixisOfJustice
    Bum, kau nak tahu kat mana our ex-president's house or are you referring to the hostel?

    kalau rumah allahyarham encik yusof ishak aku tak tahu. tapi ada student hostel kat NUS yg dinamakan yusok ishak house
    ouuh disitu ya?... mampos NUS eh.. jauh gila siak!.. haha

  4. #884

  5. #885
    Member
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    bukit batok
    Posts
    301

    Default

    hehe... jumpa aixisofjustice & joe nm di Big Walk tadi... joe... hadiah kalau tak gunakan ker, takde tempat nak simpan ker, tolak jer pat sini.. hahahaha...

  6. #886

    Default

    joe_nm, jangan lupa hari jumaat minggu depan. jgn tak dtg.

    benda apa yg kau dpt tadi?

  7. #887
    Member
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Punggol, Singapore
    Posts
    74

    Default Nikon Jalan Besar Tembak Luar

    Aisehman braders braders semua.....
    Nih first time sesudah sekian lama aku tak menang lucky draw. Besar plak tuh hadiah...!

    Rusty, Aku dah check bilik studio aku...masih ader tempat kosong lagi untuk aku letak hadiah aku (koleksi nikon terbaru), jangan mare...hehe. Maybe next time rezki kau pulak untuk menang.

    Bila aku bukak tuh kotak, aku tengok casing dier saling tak tumpah macam beg pistol James Bond. Cuma dalam takde pistol ajer! Its a very hard case and aku rasa its really very durable. Casing dia quite berat.

    Anyway, i'll try to pop by this Friday. Tempat kerja aku pon tak jauh sangat dengan arab street. BTW opis aku pat Gateway east tower. Oraits...see ya soon.

  8. #888
    Senior Member
    Join Date
    May 2003
    Location
    Woody Land
    Posts
    1,743

    Default

    Biji #2

    27th May 2005 Friday 8:00pm

    All are welcome!



    Location : Kedai Kopi Arab Street (Tentative)
    Time : 8:00pm - 10:00pm; siapa tak nak balik, boleh stay back sampai pagi

    Dress Code : Sebarang

    Important sekali!! - Agenda : Gambar gambar fav anda. Kita akan spread the joy of fotography antara kami kami yang hadir .



    Pls daftar kat sini:

    1. razor
    2. bum
    3. Rusty
    4. amirhamzah1980 (will try to drop by , will b in woodlands in da eve)
    5. AxisOfJustice (nothing planned at the moment)
    6. tuy21
    7. Joe N.M
    8.
    9.
    10.
    11.
    12.
    13.
    14.
    15.
    16.
    17.
    18.
    19.
    20.

    Siapa mahu hadir, harap PM razor atau Bumortic number HP anda supaya tidak sesat
    It is easier to critique than to create ; www.razin-photography.com
    My studio is available for rent

  9. #889

  10. #890
    Member
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    East Coast
    Posts
    247

    Default

    Good petang.

  11. #891

  12. #892

    Default Pembukaan Rasmi Taman Warisan Melayu @ Istana Kampung Gelam

    Kepada semua braders kat Malay/Indo Speaking Benang:

    Taman Warisan Melayu (TWM) kehendaki Volunteer Photographers pada 4hb & 5hb Jun 2005 untuk mencatatkan pembukaan rasmi TWM. Upacara ini dihadiri oleh seorang VVIP, iaitu Perdana Menteri Lee.

    Ingin mengingatkan braders sini that this is NOT a paid shoot. This is voluntary. Buat masa sekarang sudah ada 4 org braders/sisters yg akan menolong utk memetik upacara bersejarah ini. Kenapa TWM inginkan lagi ramai fotografer ialah kerana upacara ini akan diadakan dimerata tempat disekeliling Istana Kampung Gelam, Bussorah Mall & Bugis Junction. Lagipun ada fotografer yg tak dapat hadir pada kedua-dua hari.

    Fotografer yg mendaftarkan nama akan menjadi "Official Photographer" utk TWM pada kedua-dua hari yg disebutkan. Selain drpd itu nama anda akan di beri kpd security branch for clearance, kerana kehadiran PM. Sesiapa yg pernah hadir atau memetik for such events where either PM, SM or MM is the VVIP akan faham the requirements.

    If u look at this as an exploitation, I advise u not to put your name in. I look at this as an excellent opportunity to increase your portfolio, gain experience, network with public/impt people. Who knows thru this event, your next paycheck will come from the people you meet during these 2 days.

    So if you are really interested & willing to spare some time on either 4th or 5th June, pls either PM/SMS/call me by end of Wednesday (25th May 05). I will schedule a briefing for you with the TWM staff either on Thursday or Friday evening.

    Anda boleh menalipon atau SMS kpd saya di nombor sembilan enam tujuh dua lapan satu kosong enam.

    Terima kasih banyak-banyak!!!

    PS - utk pengetahuan semua, saya bukan TWM staff, tapi sukarelawan di sana sahaja.
    Last edited by AixisOfJustice; 24th May 2005 at 11:48 AM. Reason: spelling errors

  13. #893
    Member
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    bukit batok
    Posts
    301

    Default

    woohooo!
    naikkan benang nihh... peluang emas bagi sesapa yg minat buat event fotographi...

  14. #894
    Senior Member
    Join Date
    May 2003
    Location
    Woody Land
    Posts
    1,743

    Default

    Kepada semua braders kat Malay/Indo Speaking Benang:

    Taman Warisan Melayu (TWM) kehendaki Volunteer Photographers pada 4hb & 5hb Jun 2005 untuk mencatatkan pembukaan rasmi TWM. Upacara ini dihadiri oleh seorang VVIP, iaitu Perdana Menteri Lee.

    Ingin mengingatkan braders sini that this is NOT a paid shoot. This is voluntary. Buat masa sekarang sudah ada 4 org braders/sisters yg akan menolong utk memetik upacara bersejarah ini. Kenapa TWM inginkan lagi ramai fotografer ialah kerana upacara ini akan diadakan dimerata tempat disekeliling Istana Kampung Gelam, Bussorah Mall & Bugis Junction. Lagipun ada fotografer yg tak dapat hadir pada kedua-dua hari.

    Fotografer yg mendaftarkan nama akan menjadi "Official Photographer" utk TWM pada kedua-dua hari yg disebutkan. Selain drpd itu nama anda akan di beri kpd security branch for clearance, kerana kehadiran PM. Sesiapa yg pernah hadir atau memetik for such events where either PM, SM or MM is the VVIP akan faham the requirements.

    If u look at this as an exploitation, I advise u not to put your name in. I look at this as an excellent opportunity to increase your portfolio, gain experience, network with public/impt people. Who knows thru this event, your next paycheck will come from the people you meet during these 2 days.

    So if you are really interested & willing to spare some time on either 4th or 5th June, pls either PM/SMS/call me by end of Wednesday (25th May 05). I will schedule a briefing for you with the TWM staff either on Thursday or Friday evening.

    Anda boleh menalipon atau SMS kpd saya di nombor sembilan enam tujuh dua lapan satu kosong enam.

    Terima kasih banyak-banyak!!!

    PS - utk pengetahuan semua, saya bukan TWM staff, tapi sukarelawan di sana sahaja.

    Volunteer List :

    1. Razor
    2.
    3.
    4.
    5.
    6.
    7.
    It is easier to critique than to create ; www.razin-photography.com
    My studio is available for rent

  15. #895

    Default

    Angkat! (Upz in Malay )

    Takde yg nak volunteer untuk TWM event? Suatu peluang yg baik bagi fotografer yg ingin mencari pengalaman memetik events.

  16. #896
    Member
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Punggol, Singapore
    Posts
    74

    Default

    AndJusticeForAll,

    Aku rasa its quite a good event to attend. Tapi untuk hari tuh, aku ader dah ader lain assignment. Anyway Thanks for the invite. Really appreciate that.

  17. #897
    Senior Member
    Join Date
    May 2003
    Location
    Woody Land
    Posts
    1,743

    Default

    Biji #2

    27th May 2005 Friday 8:00pm

    All are welcome!



    Location : Kedai Kopi Arab Street (Tentative)
    Time : 8:00pm - 10:00pm; siapa tak nak balik, boleh stay back sampai pagi

    Dress Code : Sebarang

    Important sekali!! - Agenda : Gambar gambar fav anda. Kita akan spread the joy of fotography antara kami kami yang hadir .



    Pls daftar kat sini:

    1. razor
    2. bum
    3. Rusty
    4. amirhamzah1980 (will try to drop by , will b in woodlands in da eve)
    5. AxisOfJustice (nothing planned at the moment)
    6. tuy21
    7. Joe N.M
    8.
    9.
    10.
    11.
    12.
    13.
    14.
    15.
    16.
    17.
    18.
    19.
    20.

    Siapa mahu hadir, harap PM razor atau Bumortic number HP anda supaya tidak sesat
    It is easier to critique than to create ; www.razin-photography.com
    My studio is available for rent

  18. #898
    Member
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    eastern side . . .
    Posts
    250

    Default

    Kepada semua braders kat Malay/Indo Speaking Benang:

    Taman Warisan Melayu (TWM) kehendaki Volunteer Photographers pada 4hb & 5hb Jun 2005 untuk mencatatkan pembukaan rasmi TWM. Upacara ini dihadiri oleh seorang VVIP, iaitu Perdana Menteri Lee.

    Ingin mengingatkan braders sini that this is NOT a paid shoot. This is voluntary. Buat masa sekarang sudah ada 4 org braders/sisters yg akan menolong utk memetik upacara bersejarah ini. Kenapa TWM inginkan lagi ramai fotografer ialah kerana upacara ini akan diadakan dimerata tempat disekeliling Istana Kampung Gelam, Bussorah Mall & Bugis Junction. Lagipun ada fotografer yg tak dapat hadir pada kedua-dua hari.

    Fotografer yg mendaftarkan nama akan menjadi "Official Photographer" utk TWM pada kedua-dua hari yg disebutkan. Selain drpd itu nama anda akan di beri kpd security branch for clearance, kerana kehadiran PM. Sesiapa yg pernah hadir atau memetik for such events where either PM, SM or MM is the VVIP akan faham the requirements.

    If u look at this as an exploitation, I advise u not to put your name in. I look at this as an excellent opportunity to increase your portfolio, gain experience, network with public/impt people. Who knows thru this event, your next paycheck will come from the people you meet during these 2 days.

    So if you are really interested & willing to spare some time on either 4th or 5th June, pls either PM/SMS/call me by end of Wednesday (25th May 05). I will schedule a briefing for you with the TWM staff either on Thursday or Friday evening.

    Anda boleh menalipon atau SMS kpd saya di nombor sembilan enam tujuh dua lapan satu kosong enam.

    Terima kasih banyak-banyak!!!

    PS - utk pengetahuan semua, saya bukan TWM staff, tapi sukarelawan di sana sahaja.

    Volunteer List :

    1. Razor
    2. Amirhamzah1980 (Sun)
    3.
    4.
    5.
    6.
    7.

  19. #899

    Default

    amirhamzah1980,

    thanks for putting your name in the list. How do i get in touch with you? Need to go over details of the event with you & intro you to the TWM staff so that they know who you are when you come down on Sunday.

  20. #900
    Senior Member
    Join Date
    May 2003
    Location
    Woody Land
    Posts
    1,743

    Default

    Kepada semua braders kat Malay/Indo Speaking Benang:

    Taman Warisan Melayu (TWM) kehendaki Volunteer Photographers pada 4hb & 5hb Jun 2005 untuk mencatatkan pembukaan rasmi TWM. Upacara ini dihadiri oleh seorang VVIP, iaitu Perdana Menteri Lee.

    Ingin mengingatkan braders sini that this is NOT a paid shoot. This is voluntary. Buat masa sekarang sudah ada 4 org braders/sisters yg akan menolong utk memetik upacara bersejarah ini. Kenapa TWM inginkan lagi ramai fotografer ialah kerana upacara ini akan diadakan dimerata tempat disekeliling Istana Kampung Gelam, Bussorah Mall & Bugis Junction. Lagipun ada fotografer yg tak dapat hadir pada kedua-dua hari.

    Fotografer yg mendaftarkan nama akan menjadi "Official Photographer" utk TWM pada kedua-dua hari yg disebutkan. Selain drpd itu nama anda akan di beri kpd security branch for clearance, kerana kehadiran PM. Sesiapa yg pernah hadir atau memetik for such events where either PM, SM or MM is the VVIP akan faham the requirements.

    If u look at this as an exploitation, I advise u not to put your name in. I look at this as an excellent opportunity to increase your portfolio, gain experience, network with public/impt people. Who knows thru this event, your next paycheck will come from the people you meet during these 2 days.

    So if you are really interested & willing to spare some time on either 4th or 5th June, pls either PM/SMS/call me by end of Wednesday (25th May 05). I will schedule a briefing for you with the TWM staff either on Thursday or Friday evening.

    Anda boleh menalipon atau SMS kpd saya di nombor sembilan enam tujuh dua lapan satu kosong enam.

    Terima kasih banyak-banyak!!!

    PS - utk pengetahuan semua, saya bukan TWM staff, tapi sukarelawan di sana sahaja.

    Volunteer List :

    1. Razor
    2. Amirhamzah1980 (Sun)
    3.
    4.
    5.
    6.
    7.
    It is easier to critique than to create ; www.razin-photography.com
    My studio is available for rent

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •