Page 15 of 97 FirstFirst ... 510131415161720254065 ... LastLast
Results 281 to 300 of 1928

Thread: Selamat Datang ke KlubSNAP (Looking for all Malaysian and Indonesian speaking!!!!)

  1. #281
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Last planet from the sun
    Posts
    2,822

    Default

    Quote Originally Posted by razor
    Brader, pukul brape?
    Eh hari Sabtu lepas habis temu janji kita lar, kita boleh pergi ke Jalan Arab untuk TEH HALIA POWER!!!

  2. #282

    Default

    Quote Originally Posted by Pro Image
    Eh hari Sabtu lepas habis temu janji kita lar, kita boleh pergi ke Jalan Arab untuk TEH HALIA POWER!!!
    boleh pergi menyedut asap sekali...

  3. #283
    Member
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Singapore
    Posts
    340

    Default

    Quote Originally Posted by javaman
    Oke deh ikutan.... Saya asal Indonesia (dari java), makanya nickname saya javaman (bukan java programer ya)
    anda dari java, kota apa?

  4. #284
    Senior Member
    Join Date
    May 2003
    Location
    Woody Land
    Posts
    1,743

    Default

    Quote Originally Posted by bumortic
    boleh pergi menyedut asap sekali...
    Set!

    ahhh... reminds me of a tongue twister (belitan lidah)

    "She smokes shisha on the see-saw"
    It is easier to critique than to create ; www.razin-photography.com
    My studio is available for rent

  5. #285
    Member
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Singapore, Singapore
    Posts
    222

    Default

    Quote Originally Posted by Pro Image
    Ewah-ewah dalam diam ramai yang pandai cakap melayu eh... Perkenalkan diri saya, nama saya Hairolz a.k.a rolz•ink.

    1) Darren = Abang Besar Darren
    2) Pro Image = Danny
    3) IBS = Imran
    4) Bumortic = Bum
    5) Ivan11 = Ivan
    6) NavyBlue = Wid
    7) Axisof Justice = Imran
    8) Monokydni = Eddie
    9) Sion = ?????
    10)JBMA = ?????
    11)Student = Guru Pak Cik Chong
    12)Nightwolf = ?????
    13)Cheesecake = ?????
    14)Spookie = Ah Lian
    15)Sumball = ?????
    16)Caseytan = Rusty
    17)Ndroo.com = ?????
    18)Ronkong = ?????
    19)Joko1974 = Joko
    20)Rusty = Abang Rusty bin Abdul Kadir aka Samseng di Bukit Batok(Maaf saya, salah member!)
    21)Dreamseeker = ?????
    22)Razor = Datuk Razin!!!!! Yes ini betul!!!
    23)Incubus =
    24) rolz•ink = Hairolz

    Wah Abang Hairolz!!!!! Ini abang HANDSOME!!!
    Handsome konon... hidung senget sebelah, hensem... Eh ni puji-puji ada makna ni...

  6. #286

    Default

    Quote Originally Posted by razor
    Set!

    ahhh... reminds me of a tongue twister (belitan lidah)

    "She smokes shisha on the see-saw"
    hahahaha kelakar itu... bang.. pm saya number contact anda ya...

  7. #287
    Member
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    galaxy far far away
    Posts
    1,837

    Default

    hee
    mengapakah semua orang bebual dalam bahasa melayu seperti dari buku textbook
    SARI BAHASA?
    hehe
    give me a pen, and i'll give you my signature

  8. #288

    Default

    Quote Originally Posted by incubus
    hee
    mengapakah semua orang bebual dalam bahasa melayu seperti dari buku textbook
    SARI BAHASA?
    hehe
    hahahaha bahasa baku!

  9. #289
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Last planet from the sun
    Posts
    2,822

    Default

    Quote Originally Posted by rolzink
    Handsome konon... hidung senget sebelah, hensem... Eh ni puji-puji ada makna ni...
    Tak ada makna......abang rolz memang handsum!!! Kacak betul......

  10. #290

    Default

    Quote Originally Posted by incubus
    hee
    mengapakah semua orang bebual dalam bahasa melayu seperti dari buku textbook
    SARI BAHASA?
    hehe
    kamu input-output ya dari DA?

  11. #291
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Last planet from the sun
    Posts
    2,822

    Default

    Quote Originally Posted by bumortic
    hahahaha bahasa baku!
    YA BAHASA BAKU!!!!!

  12. #292

    Default

    Wah!! Aku baru baca 'benang' nih dari 'benang' Bang Imran yg bicara gambar Cheryln.

    Kaget betul, udah ada banyak halaman nih . Cuma dalam 6 jam aje, udah ramai yg post. Nampaknya, 'benang' ini boleh bertanding degan 'benang' si Zeckson (Who is Constance?) dari segi response yg paling banyak dalam masa yg paling singkat :P.

  13. #293
    Senior Member dennisc's Avatar
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Freezing Upp Thomson/Mandai!
    Posts
    2,008

    Default

    eh, eh, ada juga orang berbahasa melayu kat sini ya. Aku ni budak Cina, tapi adakala aku bercakap dalam bahasa melayu, confuselah makcik makcik, uncle, ingat aku ni budak melayu pula.
    lol, aku bukanlah fasih dalam bahasa melayu sangat, cuma sampai peringkat siswazah.

  14. #294
    Member
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Singapore, Singapore
    Posts
    222

    Default

    Quote Originally Posted by Pro Image
    YA BAHASA BAKU!!!!!
    Asalkan jangan bahasa beku sudah... Maklumlah slalu bual orang putih. Nak taip bahasa melayu pun susah. nak kena fikir panjang... Tapi blacan tetap blacan... Ada yang tempeh? Dari sudut benang ni banyak yang berbahasa Indo.

  15. #295
    Member
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    galaxy far far away
    Posts
    1,837

    Default

    Quote Originally Posted by bumortic
    kamu input-output ya dari DA?
    iyaaa
    betullllll
    give me a pen, and i'll give you my signature

  16. #296
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Last planet from the sun
    Posts
    2,822

    Default

    Abang abang, tadi kita cakap tentang ZC and Constance, saya dah kena tembak dari dia.......haha.....budak ini memang sotong. Saya nak tolong dia tapi dia cakap "Saya cakap dia bising......" Alamak...memang sotong betul.....

  17. #297

    Default

    Quote Originally Posted by Pro Image
    Abang abang, tadi kita cakap tentang ZC and Constance, saya dah kena tembak dari dia.......haha.....budak ini memang sotong. Saya nak tolong dia tapi dia cakap "Saya cakap dia bising......" Alamak...memang sotong betul.....
    hahaha apa yang terjadi?... sila terangkan...

  18. #298
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Last planet from the sun
    Posts
    2,822

    Default

    Senarai paling baru......

    1) Darren = Abang Besar Darren
    2) Pro Image = Danny
    3) IBS = Imran
    4) Bumortic = Bum
    5) Ivan11 = Ivan
    6) NavyBlue = Wid
    7) Axisof Justice = Imran
    8) Monokydni = Eddie
    9) Sion = ?????
    10)JBMA = ?????
    11)Student = Guru Pak Cik Chong
    12)Nightwolf = ?????
    13)Cheesecake = ?????
    14)Spookie = Ah Lian
    15)Sumball = ?????
    16)Caseytan = Rusty
    17)Ndroo.com = ?????
    18)Ronkong = ?????
    19)Joko1974 = Joko
    20)Rusty = Abang Rusty bin Abdul Kadir aka Samseng di Bukit Batok(Maaf saya, salah member!)
    21)Dreamseeker = ?????
    22)Razor = Datuk Razin!!!!! Yes ini betul!!!
    23)Incubus =
    24)rolz•ink = Hairolz
    25)DennisC =
    26)NYXX86 =

  19. #299

    Default

    Quote Originally Posted by nyxx88
    Wah!! Aku baru baca 'benang' nih dari 'benang' Bang Imran yg bicara gambar Cheryln.

    Kaget betul, udah ada banyak halaman nih . Cuma dalam 6 jam aje, udah ramai yg post. Nampaknya, 'benang' ini boleh bertanding degan 'benang' si Zeckson (Who is Constance?) dari segi response yg paling banyak dalam masa yg paling singkat :P.
    1) Darren = Abang Besar Darren
    2) Pro Image = Danny
    3) IBS = Imran
    4) Bumortic = Bum
    5) Ivan11 = Ivan
    6) NavyBlue = Wid
    7) Axisof Justice = Imran
    8) Monokydni = Eddie
    9) Sion = ?????
    10)JBMA = ?????
    11)Student = Guru Pak Cik Chong
    12)Nightwolf = ?????
    13)Cheesecake = ?????
    14)Spookie = Ah Lian
    15)Sumball = ?????
    16)Caseytan = Rusty
    17)Ndroo.com = ?????
    18)Ronkong = ?????
    19)Joko1974 = Joko
    20)Rusty = Abang Rusty bin Abdul Kadir aka Samseng di Bukit Batok(Maaf saya, salah member!)
    21)Dreamseeker = ?????
    22)Razor = Datuk Razin!!!!! Yes ini betul!!!
    23)Incubus =
    24) rolz•ink = Hairolz

    sila letak nama anda disini ya

  20. #300
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Last planet from the sun
    Posts
    2,822

    Default

    Quote Originally Posted by bumortic
    hahaha apa yang terjadi?... sila terangkan...
    Sila baca benang ini.......

    http://forums.clubsnap.org/showthread.php?t=129392

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •