Results 1 to 2 of 2

Thread: Problem with Metz 50 AF-1 flash

  1. #1

    Default Problem with Metz 50 AF-1 flash

    Hi ppl,
    I am having a problem with this flash: It only fires the first time I turn it on.
    Subsequent times after I pressed the shutter it won't work anymore, have to turn off and on the flash before it can fire again.
    I have tried resetting both camera and flash settings but to no avail. (even recharging the batteries as well)
    Hope any gurus here able to offer some advice.

  2. #2
    Senior Member felixcat8888's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Singapore, Singapore, Singapor
    Posts
    9,108

    Default Re: Problem with Metz 50 AF-1 flash

    Quote Originally Posted by angkukueh View Post
    Hi ppl,
    I am having a problem with this flash: It only fires the first time I turn it on.
    Subsequent times after I pressed the shutter it won't work anymore, have to turn off and on the flash before it can fire again.
    I have tried resetting both camera and flash settings but to no avail. (even recharging the batteries as well)
    Hope any gurus here able to offer some advice.
    What type of batteries are you using? Are they new or old? Is the flash new or old?

    When you say won't work, which mode are you shooting in? What camera model are you using? Have you updated the firmware of the flash?

    The Metz flash has an updated firmware for use with the K30.
    Pentaxian for Life
    K1, KP, FA*28-70/2.8, FA31, 43 & FA77 Limiteds, K85/1.8, FA*200/2.8, A50/1.2



Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •