Results 1 to 7 of 7

Thread: SB 800 + S2Pro

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Riddle Realms
    Posts
    5,688

    Default SB 800 + S2Pro

    Hi y'all,

    just need to check. would anyone happen to know of any existing compatibility problems if you coupled a SB800 Nikon Flash to a S2Pro?

    Kindly advise.
    --
    "High Wired, Dream Sired"

  2. #2
    Senior Member Cheesecake's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    I live in a haunted house!!!!!
    Posts
    16,385

    Default

    none that i know of.

    am using this combination with a LS2.
    You'll Never Walk Alone! - i have the best job in the world!

  3. #3

    Default

    Quote Originally Posted by Cheesecake
    none that i know of.

    am using this combination with a LS2.
    shouldn't hav any prob cos cheesecake got great photos with tis combo!

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Riddle Realms
    Posts
    5,688

    Default

    Quote Originally Posted by Cheesecake
    none that i know of.

    am using this combination with a LS2.
    Quote Originally Posted by feimao07
    shouldn't hav any prob cos cheesecake got great photos with tis combo!

    I see. Thanks.
    --
    "High Wired, Dream Sired"

  5. #5

    Default

    Quote Originally Posted by Wolfgang
    Hi y'all,

    just need to check. would anyone happen to know of any existing compatibility problems if you coupled a SB800 Nikon Flash to a S2Pro?

    Kindly advise.
    Joining the DARK SIDE, ma mate?

    So when are we gonna meet up? It's been ages!!!

  6. #6
    Senior Member jOhO's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Singapore
    Posts
    6,485

    Default

    Quote Originally Posted by Wolfgang
    Hi y'all,

    just need to check. would anyone happen to know of any existing compatibility problems if you coupled a SB800 Nikon Flash to a S2Pro?

    Kindly advise.
    hi wolfgang,

    i'm using such a setup. as u prob already know s2 doesn't support d-ttl or i-ttl. so u can use ttl mode or A mode.

    under ttl mode, apparently it doesn't seem to work too well with anything above iso 400, ie, iso 800 and 1600. i believe this is stated in the s2 manual.

    so most of the time, i'm using AA mode (it's like A mode except instead of comparing the aperture value on the flash and body, it compares it in terms of +- ev). example, if body at f5.6, and u want 1 stop brighter for flash, you would set to f8 on the flash in A mode, but for AA mode u just dial in +1EV. this works pretty good.

    hope this helps.

  7. #7
    Deregistered
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    ClubSNAP community
    Posts
    2,775

    Default

    I concur wth Joho.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •