Results 1 to 14 of 14

Thread: C5050 problem

  1. #1
    Member
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Sunnypore
    Posts
    170

    Default C5050 problem

    Does anyone have this problem?

    I switched on my C5050 today and to my horror, it could not focus! I tried all modes, and it can only focus in Super-Macro (Auto).

    Is it chip spolit? Warantty over already...is it expensive to replace the chip?

    I still use it for Macro shots and u/w shots even after I have got my e-300. So heart-pain...

  2. #2
    Member bowwow's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    In my own private Idaho.
    Posts
    514

    Default

    doesn't sound like the ccd chip problem.

    even if it is, it cost around $218, if i remember correctly, to replace.

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Beach Road
    Posts
    3,733

    Default

    could be either the lens or dial prob.

  4. #4

    Default

    prehaps the motor for the lens is spoilt?

    bring it down to oly service centre for a look.

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Beach Road
    Posts
    3,733

    Default How much for assessement/troubleshooting at Oly Service Centre?

    Quote Originally Posted by chii
    prehaps the motor for the lens is spoilt?

    bring it down to oly service centre for a look.
    anyone can advise if the Olympus service centre here charge for assessing the problems with your digicam before giving a price quote?

    my old C3040Z is giving me some SM card reading problems... the cam wil hang once in a while when it cannot read the card.

    I am wondering if I can get them to take a look at it before assessing the 'damage' and quoting the repair cost.

    but wouldn't want to pay super high assessment charges since it is such an old camera.

  6. #6

    Default

    The best would be to give them a Call.
    their service centre is @ Valley Point if i remember correctly.

  7. #7
    Member
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Northern Singapore
    Posts
    556

    Default

    Quote Originally Posted by chii
    The best would be to give them a Call.
    their service centre is @ Valley Point if i remember correctly.
    Hello Chii & Tao,

    Correction, service centre is at Olympus Studio, High Street Centre, close to Funan, just opposite new Parliment House & Supreme Court building. Valley Point is their sales office.

    Cheers,

  8. #8

    Default

    don't worry too much, C-5050 seems to have this type of problem, i guess it's because it's placed in drybox too long and nv use it. Try switching on again later (place not in drybox). it should work !! hehee, if not, then no idea about it le

    chancy seems to know everything about olympus !! next time i got questions will ask you sia ! Guru of Olmypus

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Beach Road
    Posts
    3,733

    Default

    Quote Originally Posted by chancy
    Hello Chii & Tao,

    Correction, service centre is at Olympus Studio, High Street Centre, close to Funan, just opposite new Parliment House & Supreme Court building. Valley Point is their sales office.

    Cheers,
    chancy, any idea if they will charge for testing/assessing the camera?

  10. #10
    Member
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Northern Singapore
    Posts
    556

    Default

    Quote Originally Posted by tao
    chancy, any idea if they will charge for testing/assessing the camera?
    Hello Tao,

    I'm unsure about inspection charges, but a phone call (1800-6596787) might help. Since I've just done that :-) ... I'm happy to announce that NO, ZILCH such charges apply if you refuse repair.

    Cheers,
    Last edited by chancy; 29th April 2005 at 04:37 PM.

  11. #11
    Member
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Northern Singapore
    Posts
    556

    Default

    Quote Originally Posted by leeter
    don't worry too much, C-5050 seems to have this type of problem, i guess it's because it's placed in drybox too long and nv use it. Try switching on again later (place not in drybox). it should work !! hehee, if not, then no idea about it le

    chancy seems to know everything about olympus !! next time i got questions will ask you sia ! Guru of Olmypus
    Hello Leeter,

    Thank you but, the sum of knowedge in the Oly forum is greater than its parts. I will have to concede any guru / geeky status to many regular & generous contributors here, they genuinely deserve the title more than I do. It's a team effort & one which surely you can play a part too :-)

    Cheers,
    Last edited by chancy; 29th April 2005 at 03:08 PM.

  12. #12

    Default

    haha... ya, trying to contribute too, but what i know tool limited....

  13. #13
    Member
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Everywhere where e sun shines
    Posts
    1,057

    Default

    let me add another potential intermitten problem our dear C5050 might give...i placed my cam into the drybox for 4 mths without the batts...upon placing the batts and turning on the cam and placiong into a shooting mode...the LCD seems flicker like a bad TV...viewing the pics in the view mode the flicker stops...seems like it needs to warm up...cos after consistently keeping it on...the flickering stops...at least for my set...

  14. #14
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Beach Road
    Posts
    3,733

    Default

    Quote Originally Posted by chancy
    Hello Tao,

    I'm unsure about inspection charges, but a phone call (1800-6596787) might help. Since I've just done that :-) ... I'm happy to announce that NO, ZILCH such charges apply if you refuse repair.

    Cheers,
    chancy, you are the MAN!

    thanks! think I will send it in tomorrow. anyone knows what is the opening hours of Oly S'pore?

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •