Results 1 to 10 of 10

Thread: FZ20 hotshoe came LOOSE while shooting

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Singapore/Thailand
    Posts
    4,642

    Default FZ20 hotshoe came LOOSE while shooting

    hi guys... i think this problem is unique; can't find others with this problem on the internet - my hotshoe came loose this evening while i was covering an event. It became wobbly... the flash still fired but it rolled to the sides and forwards and backwards... gosh :S im overseas too. has anyone encountered this problem? Can i tighten it myself??

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    East Coast
    Posts
    2,324

    Lightbulb

    hmm... wonder Keith could help.

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Singapore/Thailand
    Posts
    4,642

    Default

    who's keith? i have to shoot again tomorrow evening... any possible help???

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    East Coast
    Posts
    2,324

    Default

    Quote Originally Posted by ParkertR
    who's keith? i have to shoot again tomorrow evening... any possible help???
    http://forums.clubsnap.org/showthread.php?t=105058

    PM him la!

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Singapore/Thailand
    Posts
    4,642

    Default

    does ur flash 'shake' a little when u attach it to the FZ20?

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    East Coast
    Posts
    2,324

    Default

    I don't use external flash. Have not used internal flash either!

  7. #7
    Senior Member hhho's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    West
    Posts
    2,145

    Default FZ20 Hotshoe Problem

    Hi! I'm trying to help with my experience of using camera LC5 and FL28
    there are many possiblities and something may be damaged during your last shooting.
    Carry out an inspection on the hotshoe connector (camera & flash)
    I suspect that flash hotshoe connector (plastic part) already cracked
    if no damage, then check on the camera hotshoe connector. Is any of the leaf spring (located at both side) missing?
    Then you decide what to do next. send your camera or flash for servicing tomorrow. Request for a loan set from the service centre if it can't be repaired on the spot so that you don't miss your shooting in the evening.
    That is all I can help you. I confirm that Panasonic service centre at Panasonic Building - 2 Jalan Kilang Barat (off Jalan Bukit Merah) and their business hours is as follows:
    Mon to Fri: 8.45am to 5.00pm
    Sat: 8.45am to 2.00 pm

  8. #8
    Member
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Hougang
    Posts
    222

    Default

    Quote Originally Posted by hhho
    Hi! I'm trying to help with my experience of using camera LC5 and FL28
    there are many possiblities and something may be damaged during your last shooting.
    Carry out an inspection on the hotshoe connector (camera & flash)
    I suspect that flash hotshoe connector (plastic part) already cracked
    if no damage, then check on the camera hotshoe connector. Is any of the leaf spring (located at both side) missing?
    Then you decide what to do next. send your camera or flash for servicing tomorrow. Request for a loan set from the service centre if it can't be repaired on the spot so that you don't miss your shooting in the evening.
    That is all I can help you. I confirm that Panasonic service centre at Panasonic Building - 2 Jalan Kilang Barat (off Jalan Bukit Merah) and their business hours is as follows:
    Mon to Fri: 8.45am to 5.00pm
    Sat: 8.45am to 2.00 pm
    erm, i think he is in Thailand....thailand dun have Bukit Merah one...and its not international warranty right?

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Singapore/Thailand
    Posts
    4,642

    Default

    well, i did a check... it's not the flash. i used a finger to shake the hotshoe... it's wobbly im not in singapore now too... ugh!!!

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Singapore/Thailand
    Posts
    4,642

    Default

    sorry! i think i should close this thread. i did a double take... the thread on the flash has gone... i've inserted a spacer and it's fixed the problem :P haha! my bad!

    the hot shoe isnt moving around... i was probably too paranoid just now that i thought it was actually moving! lol! :P

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •